Büntetés mértéke


Nortia (törölt felhasználó) # 2010.06.24. 21:00

Na és az a "beteg" személy mire számíthat,aki bosszúból egy olyan (sex)videó felvételt tölt fel folyamatosan egyre több népszerű internetes oldalra,a beleegyezésem/ünk nélkül,amihez senkinek semmi köze és becsületsértő?És még ráadásul felismerhetőek is vagyunk rajta.

ObudaFan # 2010.01.08. 19:56

Hatósági eljárás akadályozása
242/A. § (1) Aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy bírósági vagy egyéb hatósági eljárásban a törvényes jogait ne gyakorolja, vagy a kötelezettségeit ne teljesítse, a hatósági eljárás akadályozását követi el.
(2) Ha a hatósági eljárás akadályozását büntetőügyben követik el, a büntetés bűntett miatt öt évig, ha pedig olyan büntetőügyben követik el, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény miatt folyik, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.
(3) Ha a hatósági eljárás akadályozását polgári ügyben, fegyelmi, szabálysértési, választottbírósági, avagy egyéb hatósági ügyben követik el, a büntetés három évig, ha pedig az ügy tárgya különösen nagy vagyoni érték vagy különösen jelentős egyéb érdek, öt évig terjedő szabadságvesztés.

laeyer # 2010.01.08. 19:00

Szerintem már nem először csinált ilyet a behajtó, fog tudni védekezni. Amúgy lehet veszélyes fenyegetés-azt bíróságo.

Lehet kényszerítés - rendőrség. Azért pontosan kellene tudni a szituációt és, hogy ki mit mondott. Annak alapján meg tudom ítélni, hogy bűncselekmény van egyáltalán, hogyan lehet mégis bizonyítani!

Biro András # 2010.01.08. 07:29

Garázdaság miatt indult eljárás a fia ellen, hogy vonjuk vissza a feljelentést, erre irányult. Egy olyan személyt küldött, aki köztudottan fenyegetéssel, behajtással foglalkozik, természetesen illegálisan, mellesleg, akit küldött roma volt( tehát volt háttere ). Ilyenkor aki küldte, az mennyi büntetést kaphat, és milyet?

ObudaFan # 2010.01.07. 21:45

Mi volt ez a fenyegetés pontosan? És mi volt a célja?

Biro András # 2010.01.07. 13:30

Tiszteletem!

Ha bizonyítani tudom, hogy egy férfi küldött valakit, hogy megfenyegessen, akkor milyen büntetést kaphat, és/vagy mennyi ideig terjedhet ez a büntetés?