rágalmazás?


_Wasp_ # 2010.01.11. 14:46

Feljelentsem rágalmazásért vagy becsületsértésért?
szerintem ne. neked sem éri meg emiatt bíróságra mászkálni, a legjobb esetben is csak egy megrovás, vagy egy pénzbírság lesz a vége.

Az más kérdés, ha károd lesz abból, amit a másik fél állít (elesel egy megbízástól, stb), és tudod bizonyítani az összefüggést is, akkor annak megtérítését kérheted.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Scorpion # 2010.01.11. 14:14

Tisztelt Fórumozók!

Tanácsot kérnék. Szomszédommal nem igazán vagyok jóban, bár az egész viaskodás tőle indult. Az lenne a kérdésem, hogy rágalmazásnak számít-e, ha ő mindenhol amerre jár azt híreszteli rólam, hogy kivágtam és elloptam a kertje végén álló akácosból egy részt (kb. 0,5 m3).A Rendőrségen is feljelentett, akik megállapították, hogy nincs friss vágásból visszamaradt tönk vagy tuskó, tehát sem bűncselekmény sem szabálysértés nem történt.Amúgy nem is lennék rászorulva, mert az udvaromon kb. 25-30 m3 keményfa van tüzelésre előkészítve.A városban pedig becsületes emberként ismernek. Mit tegyek? Feljelentsem rágalmazásért vagy becsületsértésért? Kérjek anyagi kártérítést? Tanúk is vannak akiktől mindezt visszahallom.

ObudaFan # 2010.01.11. 11:20

Szerintem ez legfeljebb becsületsértés szabálysértése, ha egyáltalán.

rata70 # 2010.01.11. 11:10

Tisztelt Fórumozók! Büntetőperben a tárgyalás alatti szünetben,amikor a bíró kiküldött mindenkit a folyosóra,a felperes jól hallhatóan -többek között-közölte a 3 résztvevővel,hogy én cigány vagyok,cigány a származásom.A hallgatóságából ketten ezt igazolni tudják,és én is hallottam.Még véletlenül sem vagyok roma,csak azért mondta,hogy provokáljon.Persze én nem reagáltam erre.A következő -egyben utolsó -tárgyaláson tehetek -e ellene feljelentést rágalmazásért?Már az előző tárgyaláson is volt hasonló megnyilvánulása-akkor a páromat szidalmazta a folyosón-,amiért felelősségre is vonta a bíró.Nekem nagyon jól jönne az üggyel kapcsolatban a feljelentés,mert ezzel is bizonyítanám a feljelentő agresszivítását,gátlástalanságát. A választ előre is köszönöm!