rabosítás


Majdnemarany # 2012.03.20. 17:23

..koszonommmmm!!...sajnalom, h elhamarkodottan es kapasbol kinyilvanitottad, h.."akkor biztos, hogy van bizonyiteka is......, hat NINCS bizonyiteka!... eppen ezert TEVEDES!!!...es JOGSZERUTLEN! az eljaras...., tovabba megleponek talalom, hogy meg a lehetoseget is kizartad annak, hogy esetleg a masik felnek IS!!...lehet igaza...ellenkezo esetben nyilvanvaloan nem jatszom vegig az eloadast....(..a sz....os huszasert...(!?!).....es mivel hasonlo eset (marminthogy leulik!!! a buntit..., hanem szo nelkul pengetnek, mint ..... lantmuvesz ur...)) nem gyakrota fordul elo (kulonosen nem az eveket tekintve: 60-hoz kozeli, tisztesseges uzletasszonyok tekinteteben..., mint ahogyan en sem kalandvagybol tettem meg, hanem kizarolag az IGAZSAG!!/TALANSAG!! miatt....)...., gyakorlatilag barmit meg lehet tenni a pupitus masik oldalan alloval... egyetlen tollvonassal lehet eleteket tonkretenni,... EMBEREKET! felelosseg nelkul anyagilag es erkolcsileg ellehetetleniteni.... na kerem: EZERT KELL ABBOL AZ ORSZAGBOL JOOOOMESSZIREEE ELHUZNI!!!..(en IS! ezt cselekedtem......es ugy kb. 1500 km-rel tavolabb megtapasztalhato, hogy milyen EMBER MODJARA ELNI....)

..mivel en nem az a nyuszi vagyok, aki mitsemsejtve reszelgeti a kormocskejet es kozben butasagokat beszel..., ezert jogorvoslatert nem a magyar "igazsagszolgaltatashoz", hanem ahhoz a forumhoz folyamodok, amelynek legfobb celja mindenek elott az EMBERI JOGOK VEDELME......

...es utoiratkent meg nehany apro-csepro (erdekessegkeppen....)... - tanukent idezett PM. Hiv. dolgozoja, valamint haziorvos meg nem jelenese, minden elozetes bejelentes nelkul semmilyen kovetkezmenyt nem von maga utan....(termeszetesen ugyanez a hivatali alkalmazott a sajat birodalmaban birsagol, buntet, fenyeget......)

  • masik ugyben: eljaro biro sajat FELTETELEZESE alapjan von meg koltsegmentesseget.....
  • ugyanez a biro elfelejt ertesiteni egy elnapolt targyalasrol...., majd kijelenti, hogy az utazasi koltsegemet (repulojegy) NEM TERITI MEG...(mikozben "REPKEDESEM"-mel kapcsolatban olyan hangnemben es stilusban tesz megjegyzeseket, hogy az kritikan aluli...es erre termeszetesen viszontvalasz nem lehetseges....
    • haszonelvezeti jog korl. irant kezdemenyezett eljarasban pedig olyan szinten (nyilvanvaloan, lathatoan es koztudottan...) alkoholista biro hozott teves dontest, aki kb. felora utan volt kepes felmerni a helyzetett (hogy-ki-merre-meddig-es-egyaltalan....)

...ennyit diohejbannn...amde nem csigazom tovabb a kedelyeket..... koszonom a lehetoseget,udvozlettel: Gi

Gabicsek # 2012.03.18. 22:12

Ha azzal indokolta, hogy kétszer idézett, akkor biztos, hogy van bizonyítéka is, hogy kétszer idézett. Oda csak azt írja le, ami tény. Más kérdés, hogy egyszer vetted át. Elképzelhető, hogy nem lett az egyik átvéve, és visszaküldték a bíróságra.
Miért nem kérted a bírónőt - amikor kiszabta a rendbírságot -, hogy mutassa be a két tértivevényt az idézésről?

A második kérdésedre iratok ismerete nélkül nem lehet válaszolni, de ha a keresetet jogerősen elutasították, akkor ez a vége.

ezek utan karteritesi igenyemmel termeszetesen NEM BIROSAGHOZ KIVANOK FORDULNI!!!...,-

Megírtam, kártérítési igénnyel kapcsolatban csak bíróság dönt.

Majdnemarany # 2012.03.16. 13:41

...bocs..., szoval akkor a biro barmit leirhat az indoklasban..(?!)...akar azt is, h 125 ezerszer nem jelentem meg...(bar valotlan az allitas)... es jogtlalan az eljaras... tortent, ami.... es oroljuk, h nincs halalbuntetes... a masik ugyben (haszonelvezet korl...)..kerhetek valaszt?..../Gi

Gabicsek # 2012.03.16. 09:37

A rendőrségi nyomozást megszüntető határozatot az ügyészség feltehetően hatályon kívül helyezte és vádat emelt. Ezért a tárgyalás.
Feljelentést visszavonni nem lehet, ez nem indok arra, hogy ne jelenj meg a bíróság idézésére. Teljesen mindegy egyébként, hogy kétszer, vagy egyszer nem jelentél meg, mert ha csak egyszer nem jelentél meg és alapos indokkal nem mentetted ki magad, akkor is kiszabhat rendbírságot. Ami - ha nem lett befizetve - átváltoztatható elzárásra.

Kártérítési igénnyel kapcsolatban csak a per a megoldás.

Majdnemarany # 2012.03.15. 13:28

Udvozletem!....Igazan örvendek, hogy ratalaltam erre a lehetösegre....az en esetem a következö: evekkel ezelott a sajat uzletemben törtent egy lopas (egy altalam ismert nö ellopta a penztarcamat..).rendörsegi feljelentes..., majd kesöbb a rendörseg megszuntette a nyomozast...1-2 ev mulva birosagi idezes az ugyben...a targyalas elött jeleztem e-mailben, h nem tudok, - a tovabbiakban pedig nem kivanok - megjelenni, söt visszavonom az egesz feljelentest, mivel ebbol mar penz sose lesz...ismet kituztek a targyalast, ahol megjelentem...a bironö azonnal közölte, h 20 ezer Ft-ra megbirsagol, mivel 2 (!!!!) alkalommal nem jelentem meg...!!??).... azonnal vita tamadt, mivel -bizonyithatoan - en kizarolag arra az egy targyalasra kaptam idezest, amire kuldtem az emlitett e-mailt...a bironö hajthatatlan volt es kesobb valoban megkaptam a csekket..., amit termeszetesen nem fizettem be... ennek kovetkezmenye: a birsagot atvaltottak 4 nap letoltendo buntetesre... a megadott idopontban bevonultam,..., rabruha..., ujjlenyomat..., majd orak mulva visszaoltozes, mert rajottek, hogy azt megsem.... 1 napig bezarva tartottak egesz nap...,merthogy nem ettem es nem aludtam, nem agyaztam megfeleloen..stb.......(a tovabbiakat most nem reszletezem...).a buntetest letoltottem.... ezen tulmenoen van meg egy masik biroi tevedes: egy haszonelvezeti jog korlatozasa iranti keresetemmel kapcsolatban is..,a pert elsö fokon megnyertem... majd a masodfoku birosag indoklasa:.... - eljaro biro "tulterjeszkedett a kereseti kerelmen" ... ezert a keresetet jogerosen!!!!! elutasitotta...ennek pedig sulyos anyagi es erkolcsi kovetkezmenyei 12 eve rongaljak az eletemet.... ezek utan karteritesi igenyemmel termeszetesen NEM BIROSAGHOZ KIVANOK FORDULNI!!!...,- mivel ujabbb evtizedes huzavonaval nem kivanom mulatni a draga idomet -...kernek valami frappans otletet, ami lendelutet adhat a tortenet vegkimenetelenek...koszonettel es udvozlettel: Gi

Gabicsek # 2012.03.05. 19:47

Szívesen.

olga111 # 2012.03.05. 17:54

Köszönöm

Gabicsek # 2012.03.04. 20:39

Kérdés, hogy amit "rontottál", beadták-e az okmányirodára, és hol "rontottál":) Mert ha eladó, vevő aláírásánál "rontottál", és bekerült az okmányirodába, akkor lehet belőle egy közokirat-hamisítás is.

olga111 # 2012.03.04. 17:28

Köszönöm.
mekkora büntetésre számithatok ,nincs priuszom.. gépkocsi adás-vételi szerződésnél "rontottam"?

Gabicsek # 2012.03.02. 21:29

Igen.

olga111 # 2012.03.02. 19:30

Üdv kérdéssel fordulok a forumhoz..

Bűncselekményt követtem el (magánokirat hamisitást)
A rabositás ebben az esetben is törölni fogják az ügy lezártával!?

alkai89 # 2012.02.21. 15:41

persze ügyéség szüntette meg meg néztem azért még 1x a papirt :) de ők szüntették meg bizonyiték hiányában :)
és köszönöm eszt a kiss segitséget :)

Gabicsek # 2012.02.20. 19:15

Lehetsz rendőr, ha más nem volt. Ha ügyészség szüntette meg, gondolom bizonyíték hiányában tette. De ez egyébként teljesen mindegy, a lényeg ebben az esetben a megszüntetés.

alkai89 # 2012.02.20. 14:31

értettem gabicsek :) de az ügyéségtől csak anyit kaptam hogy ellenem meg szüntették az eljárást meg amikor beszéltem a rendőr nővel aki úgy mond az én ügyemet intézte aszt mondta hogy " ügyéségre ügy küldenek fel hogy ellenem szüntesék meg az eljárást,, és rá 1 hétre ki is küldték hogy meg szüntették...

akkor ahogy veszem ki a szavaitokból hogy lehet majd rendőr ha oda kerül a sor

Gabicsek # 2012.02.16. 12:05

Magyarul: ha megszűntették a nyomozást akármi miatt - bizonyíték hiány, vagy bűncselekmény hiány -, az nincs benne. De ha úgy szüntették meg, hogy mellette kaptál ügyészi megrovást, az szerepel a nyilvántartásban.

Gabicsek # 2012.02.16. 12:04

szabálysértés nem szokott bekerülni az erkölcsibe

Ez nem szabálysértés, ha gyanúsított volt és ujjnyomot is vette, hanem vétség (gondolom).
Nem fog bekerülni a nyilvántartásba, mivel nem mondták ki a bűnösséged. Csak az szerepel, ahol azt megállapítják, és valamilyen intézkedést foganatosítanak veled szemben, vagy büntetés szabnak ki.

Véleményem # 2012.02.16. 11:32

szabálysértés nem szokott bekerülni az erkölcsibe. Ha ez bűncselekmény volt, akkor lehet belekerül.
Ez változó mert, valakit kiszórnak egy régebbi szabálysértés miatt, valakit meg nem. Sok mindentől függ...
Egy személyese elbeszélgetésen kibukik a dolog, és lehet utána mondják meg hogy viszlát...
Tudni fognak róla az biztos, a kérdés az, hogy elnéznek felette vagy sem. Ezt nem tudhatod.

alkai89 # 2012.02.16. 10:45

Szép napot mindenkinek!

ez a kérdés nem ide tartozik de nem tudom sehol meg kérdezni... de aszt szeretném hogy volt 1 rendőrségi ügyem ami garázdaságban voltam és gyanúsitottként hívtak be de ugyan ugy rabositottak meg hasonló de a nő aszt mondta hogy az ügyéségre ugy küldi a papirt hogy szünteség meg az eljárást és ha elfogadják ellenem minden törlődni fog ( és hála isten így lett meg lett szüntettve ) de volt 1 tanum is aki igazolta hogy ártattlan vagyok... de ezek után ha rendőr szeretnék lenni akkor lehetek nem lesz benne az erkölcsimbe meg hasonló?

előre is köszönöm a válaszotokat

Üdv alkai89

ObudaFan # 2011.09.11. 14:08

Akkor valószínűleg sehogy, de inkább beszélje ezt meg előtte telefonon.

Rozmaring19 # 2011.09.11. 13:34

Köszönöm!
Ez alatt mit kell érteni? Megjelenek csak késve, akkor hogyan zajlik ez az előállítás?
Üdv, R

ObudaFan # 2011.09.11. 12:59

Elővezetnek.

Rozmaring19 # 2011.09.11. 12:12

Tisztelt Jogi Fórum!
Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy a rabosításon nem megjelenés milyen következménnyel jár? De viszont a tárgyaláson már részt veszek! Rabosítás 11:00 órától, tárgyalás 12:00 órától kezdődik! Azért kérdezem, mert saját ügyből kifolyólag csak fél 12 re tudnék odaérni. Kérem válaszoljanak nagyon fontos lenne!
Üdv, R

A_Mester_Sikolya # 2011.03.14. 12:49

engem voltaképp ártatlanként raktak a bűnügyi nyilvántartásba, úgyhogy hagyd. majd ha tárgyalásra kell járkálni, mint vádlott, az sokkal rosszabb lesz.

Gabicsek # 2011.03.11. 11:10

Az ujjnyomataiddal kapcsolatban ajánlom olvasd el a 2009. évi XLVII. tv. 6. és 44. §-át, amely így szól:
6. § (1) A személyazonosító adatok és fényképek nyilvántartásában az érintett arcképmását nyilván kell tartani, ha

  1. bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás alá vonták

44. § (1) A büntetőeljárás alá vont személyek ujj- és tenyérnyomatainak nyilvántartásában annak a büntetőeljárás alá vont személynek az ujj- és tenyérnyomatát kell nyilvántartani, akit
a)...

  1. öt évet el nem érő szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett

lopás (Btk. 316. §), vagy:
rongálás (Btk. 324. §),
bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás alá vontak.

Azt vonják büntetőeljárás alá, akit gyanúsítottként hallgatnak ki. Ez kötelező, mivel törvényben van. De ezt is megtalálod e törvényben:

93. § (1) A büntetőeljárás alá vont személyek ujj- és tenyérnyomatainak nyilvántartásába e törvény alapján felvételre kerülő ujj- és tenyérnyomat levételéről a 46. § szerinti nyomozó hatóság vagy ügyészség a megalapozott gyanú közlését követően haladéktalanul gondoskodik.

95. §
(2) A mintaadásra kötelezett személy köteles alávetni magát a mintavételi eljárásnak. A mintaadásra kötelezett személy ellenszegülése esetén testi kényszer alkalmazható vele szemben, erről a mintavételt megelőzően tájékoztatni kell.

ObudaFan # 2011.03.08. 14:15

Nem lopás lesz az, hanem rongálás, de ha a rongálási kár a 20e Ft-ot meghaladja, akkor volt ehhez joguk mindenképp.