sikkasztás


ferike78 # 2010.01.19. 12:23

Tisztelt ügyvédur
az adómat a cég csinálta az "üzemanyag megtakaritást" is ebben a formában ö adta igaz szóban de igy vettek fel minket hogy ez a juttatás nekünk jár.
ebben az esetben nem a cégnek kellett volna adóznija minden nemü fizetésünk,juttatásunk után?

ferike78 # 2010.01.19. 12:23

Tisztelt ügyvédur,
az adómat a cég csinálta az "üzemanyag megtakaritást" is ebben a formában ö adta igaz szóban de igy vettek fel minket hogy ez a juttatás nekünk jár.
ebben az esetben nem a cégnek kellett volna adóznija minden nemü fizetésünk,juttatásunk után?

ferike78 # 2010.01.15. 23:34

"El kell felejteni mindent ami eddig volt nyissunk egy tiszta lapot,és állitsuk be ugy ezt a rendszert hogy ez hivatalos legyen.mindenki számára követhetö legyen, és kifelé a hatóságok felé is mi ezt a rendszert tudjuk képviselni"

ez egy beismerö vallomás szerintem amit adott azt most megszünteti tehát eddig adót csalt.

6 évig a cég csinálta az adóbevallásunkat nem neki kellett volna hozzácsapni ezt a fajta jövedelmet?
Ezért nem öt terheli a felelösség?

laeyer # 2010.01.15. 18:45

Annyi még, hogy azért azt az Mt.-t beszéljük meg a munkáltató oldaláról.. Mert, ha páran ez miatt elmentek a cégtől, akár még egy munkaügyi per is lehtséges..

laeyer # 2010.01.15. 18:25

Ezzel nagyon vigyázz, mert igazából ez is jövedelem. Tehát be kellett volna vallani. Ez adócsalás. A vámnyomozók levizsgálják, elítélnek. De az APEH kifizetteti veled az egész adót, a cégre pedig adóbírság kerül kiszabásra. De szerencséd van, akkor nem jutnak el idáig a nyomozók.

De még ez a helyzet is védhető, hiszen a munkáltató az adóalapját jelenleg 100.000 Ft-tal csükkentheti, mint üzemanyag megtakarítás részeként. Ez egy olyan megoldás, amit sme a cég korábbi vezetői (akik jók voltak hozzád, sem ti nem jártok roasszul) Továbbit mail-ben, ne itt..!

ferike78 # 2010.01.15. 14:11

szia guba
igen én is igy gondolom van hangfelvételem,ill két tanum is erre az mt és a ptk szerint amennyit én utánna néztem nem vagyok elitélhatö de a btk-ban még nem találtam magam-gunk mellett szoló érvelést.

guba # 2010.01.15. 13:17

Ha ez volt a megállapodás, akkor nyilván nem sikkasztottatok, a kérdés csak az, hogy mit sikerül bizonyítani. Ha kiderül, hogy ilyen módon számolt el a cég fiktív kiadásokat, akkor ezzel nagy öngólt lőtt magának is.

ferike78 # 2010.01.15. 12:53

Sziasztok!
ez ügyben kérnék tanácsot segitséget:

2001 szeptemberében,beléptem egy céghez mint tehergépkocsi vezetö. A munkaszerződésemben leirták napi 8 óra 2 hónapos munkakeretben.a bérem 65000bruttó volt a fönököm ugy vett fel hogy szoban elmondta mi emellé a juttatás.a teherautókat 14éve apeh által elszámolható normával számolták el.tehát lényegében üzemanyag megtakaritást kaptunk amit nem fizettek ki hanem saját magunknak kellett elintézni levenni.ez volt a megállapodás. azota eltelt 8 év volt egy vezetöség váltás az uj vezetöség ezt a fajta juttatási rendszert szerette volna idézek "kifehériteni.elszámolhatová tenni és egy olyan legális kifizetést biztositani amit a hatóságok felé képviselni tudnak" ez hangzott el a gyülésen.ebbe senki /31soför/ sem akart részt venni hiszen a negyedét sem kinálták az addigi jövedelemkiegészitésünknek. ekkor a revizio visszamenöleg 3 hónapra vizsgálodott és megállapitották /a vád mindannyiunk ellen él/ hogy 6-an sikkasztottunk.elénk tárták a bizonyitékokat és közölték hogy vagy közös megeggyezéssel elválnak utjaink vagy feljelentenek.3-an nem mentünk bele a közösbe igy meg is tették a feljelentés.minde táegyalást felvettem telefonra az uzemanyaggal utasitásokkal kapcsolatban.
szerintetek mik az esélyeim?loptam e ha szoban ezt adták béren kivüli juttatás gyanánt? mik az esélyeim? válaszotokat elöre is köszönöm!