Felszabaduló székházak hasznosítása


Fókavadász # 2010.10.02. 19:24

Demszky Gábor (SZDSZ) a fővárosi közgyűlésen bejelentette, hogy most következne egy interpelláció, amiben Wieszt János (MSZP) interpellálná Hagyó Miklóst (MSZP), de ez az interpelláció elmarad, mert mindketten előzetes letartóztatásban ülnek.

:))))

Azt hiszem, hogy mint cseppben a tenger, ebben a szituációban csúcsosodik ki legjobban mind az MSZP tevékenysége, mind az SZDSZ tevékenysége, mind pedig kettőjük viszonya!

:))))

Hajrá MSZP!!!

:))))

justizmord # 2010.04.23. 21:21

Kampánycsend beindul. Ma már nem lesz több hamis szórólap.


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.18. 10:07

nem tudom, így találtam rá egy honlapon, nem tudom kit takar a szerztő neve


Iniuria non excusat iniuriam

Legislator # 2010.04.18. 07:58

Justi: Ez a Bokor Imre a Kiskirályok mundérban c. könyv szerzője lehet?


Sunshine after the rain.

justizmord # 2010.04.18. 02:54


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.18. 02:40


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.18. 01:51

TOTÓ

Mi lesz Gyurcsány Ferenc eposzi jelzője?
1 - antifasiszta harcos
2 - meg nem értett reformer
x - elkúró

Hogy említik majd külföldön, mint a magyar...?
1 - Blair
2 - Putyin
x - Nixon

Hol hangzott el, amiről azt mondják majd, történelmi beszéde volt?
1 - napirend előtt
2 - antifasiszta tüntetésen
x - zárt frakcióülésen

Mit fognak fő művének tartani?
1 - sportminiszteri rendeletei
2 - n-edik programja
x - kibaszott jó könyvei a modern magyar baloldalról

Miről emlékeznek meg legnagyobb hőstetteként?
1 - elkóborolt kislány megtalálása
2 - a 2004-es népszavazás felelős nemje
x - lemondása

Kit fognak krónikásaként emlegetni?
1 - Debreczeni József
2 - Dessewffy Tibor
x - Gréczy Zsolt

Milyen műfajban dolgozzák fel elsőként életét?
1 - tragédia
2 - komédia
x - mese

Melyik mondása válik szállóigévé?
1 - majd megunják és hazamennek
2 - nem kibontani az igazság minden részletét
x - törvényesen és tisztességesen

Mit neveznek el róla?
1 - timföldgyár
2 - völgyhíd
x - kormányzati negyed

Melyik napon emlékeznek rá?
1 - június 4.
2 - szeptember 16.
x - december 5.

Mi lesz Gyurcsány Ferenc húsz év múlva?
1 - bármi is, de erkölcsi bizonyítvány nélkül
2 - orosz energiaipari cég magyarországi leányvállalatának igazgatója
x - miniszterelnök


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.18. 01:34

Magyarország miniszterelnöke találta meg és juttatta haza, a Ceglédről "elkóborolt" kislányt.

A fenti megható eset megérdemli, hogy valószínűségszámítási logikával elemezzük, mert hasonló jelenség előfordulása ritkábban következik be bolygónkon, mint egy kétfejű borjúcska világra jövetele.

Mérhetetlenül leegyszerűsítve ezt a kérdést, induljunk ki abból, hogy Földünkön 200 államnak 200 miniszterelnöke van, és minden államban előfordulhat, hogy egy 12 éves kislány "világgá megy", mert megrovást kapott az iskolában. Gyurcsány Ferencnek tehát 1:200 esélye volt arra, hogy az esemény szereplőjévé váljon, mint miniszterelnök. De Magyarország polgáraként - mintegy nyolcmillió felnőtt lakos környezetében-, a valószínűségi esély 1:8 000 000-al csökken.

Ha figyelembe vesszük, hogy a kislány Cegléden szállt vonatra, akkor hazánk 3145 helyiségével számolva 1:3145 annak a valószínűsége, hogy az elkóborolt gyermek Budapestet veszi célba. További 1:23 annak a valószínűsége, hogy a Nyugati pályaudvarról a II.- kerületbe kóboroljon egy találomra kiválasztott autóbusszal, majd a II. kerület úthálózati adatából kiindulva 1:195 a valószínűsége, hogy az utcán bóklászó gyermeklány Gyurcsány háza közelébe vetődjön. Ezen belül Gyurcsány egy órás (feltételezett) sétáinak (06.00-tól 21.00-ig bezárólag), időtartamát, és a kislány 10 perces "áthaladási" idejét figyelembe véve, újabb 1:90-el módosul (csökken) a találkozás valószínűsége. Az így kapott valószínűségi érték már nagyságrendileg nagyobb, mint a lottó ötös-találathoz szükséges szelvényvariációk mennyisége.

Annak a valószínűsége, hogy a ceglédi kislány a sötétedő utcában felismerje a miniszterelnököt (miután a tévében többször látta), és a kislány családjának a családsegítője a ceglédi MSZP szervezet alelnöke legyen, már meghaladja a valószínűségszámításnál figyelembe vehető esélyeket, és a szocialista mesevilágba vezetik az olvasót.

Talán még fokozni is lehetett volna a történetet azzal, hogy a kislány a végső kimerülés stádiumában volt, és fagyhalál várt volna rá, ha Gyurcsány egészségügyi sétája nem jön közbe.

Mindezek ellenére,- matematikailag nem zárható ki az eset bekövetkezte, és teljes mértékben hihetővé válik azok részére, akik évtizedeken át vakon hittek a hazánkat anyagi és erkölcsi csődbe vivőknek, Rákositól Gyurcsányig bezárólag,- a mindenkori gátlástalan ígérgetőknek.

Sokunk számára viszont jogosnak tűnik a kételkedés (ilyen feltételek valószínűségi mutatóinak ismeretében), különös tekintettel arra, hogy ez lenne az a ritka kivétel, amikor egy primitív kitaláció egybe esne az igazsággal.

Prof. Dr. Bokor Imre

(Ezt természetsen nem ő tette fel ide a fórumra, hanem én, justizmord, de ő az eredeti szerzője ennek a cikknek.)


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.18. 00:28

Egy 80 évre titkosított rendőrségi jelentés jutott birtokomba. Szerepel rajta egy bélyegzőlenyomat, „szigorúan titkos”. A nyomozó neve sokáig nem volt beazonosítható, mert a rendőrségi jelentés írásakor símaszkot viselt, jelvénye pedig leesett. Először csak D208-as számon szerepelt a nyomozó neve, de nemrég sikerült az Ügyészségi Nyomozóhivatalnak beazonosítania, a nevezett nyomozó valamilyen Fazekas főtörzszászlós. Az ügy egy bonyolult, kusza ügy, amely Hajdú-Bihar megyei libatermelők átvett libáinak ellenértékének ki nem fizetéséből indult ki, majd önbíráskodásba torkollott, és végül polgárháborús viszonyokat teremtett a nagy számú pszichikai bűnsegéd bekapcsolódása miatt.

Jelentés.

Gyanúsított L.M. fiatalkorú személy. A személy ismerete közvetett, mindössze becenév, gúnynév ismeretén alapuló. Az Europol nyilvántartásában sem található meg a teljes név, amely az Európai Uniós Szerződés K.3. cikkelyén alapul. Tartózkodási helye ismeretlen, tanúkénti kihallgatásának lehetősége konjuktív feltétel. Fent nevezett személy baráti körében ismert álneve bizonyos Lúdas Mátyás, életkora 17 é.

Egy mezőgazdasági és feldolgozóipari nagyvállalkozó, bizonyos Döbrögi, és a fent nevezett fiatalkorú mezőgazdasági őstermelő jogi vitája fajult tettlegességig, sőt, bűncselekmény-sorozattá, amely kis híján polgárháborúba taszította a Magyar Köztársaságot, mivel tömeges méretben jelentek meg pszichikai bűnsegédek a cselekmények helyszínein.

Fent nevezett egyén folyó év október hó 23-án a Hajdú-Bihari megyei Erdőhát község közigazgatási területén élő édesanyjától kért és kapott 20 darab úgynevezett liba megnevezésű baromfit bizományosi értékesítés céljából. A baromfik tulajdonjoga 1:1 arányban fiatalkorú gyanúsított édesanyjáé voltak. Sikeres eladás esetén a hasznot visszaforgatva helyi gazdaságuk fejlesztését tervezték.

Fiatalkorú Mátyás „kézbeli fütykös” és egy „körmön font ostor” nevű fegyverrel felfegyverkezve, 20 libát hajtott át a szomszéd városban lévő nagybani piacra, gyalogosan megközelítve azt.

A szomszédos város mezőgazdasági és feldolgozóipari nagyvállalkozója Döbrögi üzemeltette a nagybani piacot, ahol kifejezetten baromfi ipari nyersanyagokat vásárolt fel őstermelőktől. Döbrögi úgy gondolta, neki még a miniszterelnök sem parancsol, sem az államfő. Amit ő akart, az volt a törvény, és ami tetszett neki, az az igazság. A felvásárlási árakat egyoldalúan határozta meg, az őstermelőknek ezt tudomásul kellett venniük. Ha valamelyik őstermelő megpróbált az általa megszabott ártól eltérni, a termékeket átvételi elismervénnyel átvette ugyan, de soha nem egyenlítette ki az ellenértéket. A felvásárlás előtti minőség-ellenőrzés során Mátyás nevű fiatalkorú őstermelő terményeit is megvizsgálta, és a 20 liba megnevezésű baromfi igencsak felkeltette érdeklődését. Döbrögi próbálta megismerni a haszonállatok tulajdonosi hátterét, ekkor szerzett tudomást a javak birtokosi és tulajdonviszonyairól. A mezőgazdasági termékek megvásárlása céljából folytatott ártárgyalás nem vezetett eredményre. Ezt követően a nagyvállalkozó alkalmazottait utasította a haszonállatok tilos önhatalommal történő birtokba vételére, de fiatalkorú Mátyás birtokvédelemmel élt, és a birtokháborítást törvényesen, önhatalommal próbálta megakadályozni a Ptk. 190.§. (1) alapján, ahogyan erre a BH2000. 338. is helyesen rámutat, ez viszont dulakodáshoz vezetett, melynek során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a fiatalkorú egyén. Az édesanyja tulajdonát képező, de az ő birtokában lévő haszonállatok átadásáról írásbeli elismervényt nem kapott, azokat Döbrögi nagyvállalkozó fizetési szándék nélkül elszállíttatta. Alapos a gyanú, hogy Döbrögi nagyvállalkozó és alkalmazottai a Btk. 321.§ (3) c) pontja szerint minősülő csoportosan elkövetett rablás bűntettét követették el a fiatalkorú Mátyás kárára.

A tett színhelyéről a haszonállatokat a feldolgozóipari komplexumba szállíttatta a nagyvállalkozó. Mivel alkalmazottai Mátyást is akarata ellenére odaszállították, ezzel alapos a gyanú, hogy megvalósították a Btk. 175. §-ának (3) a) pontja alapján minősülő személyi szabadság aljas indokból való megsértése bűntettének minősített esetét.

A cég telephelyén a bántalmazást tovább folytatták a nagyvállalkozó alkalmazottai, és a zöld egyenruhát viselő biztonsági őrző védő feladatokat ellátó vállalkozók.

Alapos a gyanú, hogy Lúdas Mátyás ezt követően a szabálysértési törvény 151. §. (1) a) pontjába ütköző és aszerint minősülő veszélyes fenyegetés szabálysértését valósította meg, amikor a területről való eltávolítása közben hangos szóval közölte a nagyvállalkozóval, hogy 3-szor veri ezt vissza rajta.

Fiatalkorú Mátyás ezt követően ismeretlen helyre távozott, állandó lakhelyére nem tért vissza, feltehetően fenyegetését beváltandó előkészületeket tett az önbíráskodásra, ahelyett, hogy a hatóságokhoz fordult volna. Felderített baráti köre szerint nem bízott a hatóságokban, mert a nagyvállalkozó közeli barátja a miniszterelnöknek. Mátyás alkalmi és szezonális mezőgazdasági munkákból tartotta fent magát ezidő szerint, megtakarításaiból több, államilag elismert nyelvvizsgát tett le, és több más OKJ-s akkreditált képzésben is részt vett.

Döbrögi nagyvállalkozó telephelyére mintegy 1 év múlva tért vissza, ahol építkezés tényét észlelte látás útján. Arcát és hangját elváltoztatva olasz építési vállalkozónak kiadva magát, Döbrögi nagyvállalkozót megtévesztette aljas indokból. Építési anyag vételezésére hivatkozva a közeli erdőbe csalta a nagyvállalkozót, ahol korábbi fenyegetését beváltva, annak 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott egy „tölgyfa husáng” nevű tárggyal felfegyverkezve őt ütleg bántalmazta. Az áldozat védekezésre képtelen állapotban volt, mivel a gyanúsított egy fához kötözte a kezeit. Alapos tehát a gyanú, hogy a gyanúsított elkövette a Btk. 170. § (3) bekezdése szerint minősülő súlyos testi sértés bűntettének minősített esetét. Ezt követően a sértett zsebéből a lúd nevű baromfik árát magához vette, majd a tett helyszínéről eltávozott. Így tehát az elkövető alaposan gyanúsítható a Btk. 273.§ (1) bekezdésébe ütköző önbíráskodás bűntettének elkövetésével is. A BRFK. Ispán nevű nyomozója a helyszínre érkezve a helyszín biztosításáról való intézkedését követően rögzítette a bűnjeleket, majd ezt követően a kapitányság elrendelte a Mátyás nevezetű fiatalkorú személy körözését. A tett helyszínén az áldozatot feltaláló mezőgazdasági őstermelők nem tettek sajnálatról tanúbizonyságot.

Egy hét múlva Mátyás nevezetű személy visszatért a nagyvállalkozónak a tett helyszínéhez közeli telephelyére, ahol fellelte a korábbi áldozatát. Külsejét elváltoztatva, orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenység kifejtését ajánlotta fel, amelyet a sértett elfogadott, nem sejtve, hogy az általa honvédségi orvosnak hitt személy nem más, mint korábbi támadója. Alaposan gyanúsítható fiatalkorú Mátyás személy a Btk. 285.§(2) bekezdésébe ütköző kuruzslás bűntettének elkövetésével. Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmények, úgynevezett táplálék-kiegészítők szedését rendelte el a magát orvosnak kiadó fiatalkorú elkövető. A baromfiipari nagyvállalkozó az alkalmazásában álló, az adott időpontban a helyszínen tartózkodó összes alkalmazottját a táplálék-kiegészítők azonnali beszerzésére utasította, melynek következtében kettesben maradt az elkövetővel. Fiatalkorú elkövető ezt kihasználva ismét tettleg bántalmazta korábbi áldozatát, amellyel ismét megvalósította a súlyos testi sértés, valamint az önbíráskodás bűntettét. A libák árát ismételten magához véve a tett helyszínéről gyalogosan távozott.

Ezt követően az áldozat hatalmával visszaélve a környék, Hajdú-Bihar megye összes libáját kiirtatta, az összes libatenyésztő őstermelőt tönkretéve, őket kétségbeesésbe és eladósodásba taszítva. Ez felveti a Btk. 225.§ szerint minősülő felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúját.

Húsz fegyveres, kézi fegyver viselésére engedéllyel rendelkező, személyi védelméért felelős testőr magánvállalkozót fogadott fel. A magánvállalkozók 2 műszakban, 12-12 órás műszakbeosztásban dolgoztak. Döbrögit még a saját ipari komplexumában közlekedve is követte 10 testőr.

Döbrögi nagyvállalkozó ismét nagy szabású libafelvásárlási napot tartott. Ekkor egy újgazdag aranyifjúval találkozott az elkövető Lúdas Mátyás, aki eladásra kínálta feltuningolt járművét. Azzal dicsekedett, hogy ez minden ma kereskedelmi forgalomban kapható azonos kategóriájú járműnél nagyobb végsebességre képes jármű. Megbízta őt Mátyás, hogy közlekedjen a libafelvásárló nagyvállalkozóhoz, és hangos szóval kiáltsa, ő Lúdas Mátyás, akinek fizetés nélkül elrabolta a tenyésztett libáit, és próbáljon elközlekedni a testőrök járműveitől távoli irányba. A szóbeli egyezségnek megfelelően az aranyifjú elcsalta a testőröket, és a libaeltulajdonítót harmadszor is tettleg bántalmazta Mátyás.

A testőrök visszatérte után velük a megbízási szerződést Döbrögi rendkívüli felmondással azonnali hatállyal felmondta, és mint tudjuk, a felmondás megszünteti a szerződéses viszony. A szerződött felek közötti végelszámolásról nem merült fel adat. Az áldozat megbánta korábbi bűneit, és jegyzőkönyvbe ezt mondta: „Az Isten Így bánik, ‘s bánjon valamennyi kegyetlen Urakkal” Ezt követően nem bánt senkivel törvénytelenül, nem kegyetlenkedett, nem lövette ki senkinek a szemét, nem is akarta senki ezentúl bántani, és nyugalomban halt meg öreg korában.

Sajnálatos módon a megtévesztett közvélemény hősként tartja számon fiatalkorú elkövetőt, pedig elfogása esetén súlyos büntetésre számíthat az ártatlan Döbrögi nagyvállalkozó kárára elkövetett több rendbeli erőszakos cselekmények eszközlése folytán és okán. Megengedhetetlen, hogy valaki a libája árát kikényszerítse fizikai erővel. Mi lenne a jogállammal, ha mindenki így cselekedne?


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.16. 20:54

Ki is az a Bajnai Gordon?

2009. április14-étől Magyarország miniszterelnöke.

Kommunista vezetőként kezdte pályafutását a KISZ-ben (Kommunista Ifjúsági Szövetség). A rendszerváltás után 1990-től sok céget alapított (kb. 10), majd ezek a cégek csődbe mentek, vagy felszámolták őket.



Filmek Bajnai Gordonról:















Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.16. 20:51


Iniuria non excusat iniuriam

Magánnyomozó # 2010.04.16. 05:22

Tisztelt justizmord alias "Nem vagyok jogász!" !

Itt mégsem JOGI FÓRUM működik???
Lehet elkalandoztam a cyber galaxisban és nem vettem észre magam hova is írogatom gondolataim...

justizmord # 2010.04.15. 23:53


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 23:15


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 22:58


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 22:13


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 21:54


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 21:34


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 10:30


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 01:59


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.15. 01:11


Iniuria non excusat iniuriam

justizmord # 2010.04.14. 20:57


Iniuria non excusat iniuriam

adde # 2010.04.14. 10:18

adde # 2010.04.14. 10:18

?

justizmord # 2010.04.13. 16:07

Gyurcsány Ferenc a Hortobágyon lovagol

Az INDEX.HU dínyertes rövidfilmje

http://index.hu/video/?…


Iniuria non excusat iniuriam