pénzbírság helyett letöltendő szabadságvesztés


monalisa1 # 2010.03.14. 21:29

Tudtommal Baracskán a börtönön kívül van fogház is., vélem a pénzbüntetést leülőket ezen könnyitett részlegben helyezik el - éppen mert nem köztörvényesek.

monalisa1 # 2010.03.14. 20:47

Ahová be van jelentkezve előszőr ott keresi majd a rendőrség., eredménytelenség esetén a következő keresési körben a keresés akár elég széleskörő is lehet: rokonok, ismerősök, előző párkapcsolat stb.

Holmi 100 napért nem érdemes akár éveket a "tyukolban" tölteni., a leülni való nem lesz több de mindenképp le kell ülnie azt a büntetést amit pénzben nem váltott meg.

Külön írom: a pici gyermek nagy valószínűséggel még nem fogja felfogni azt amit te az előszobában beszélsz majd a rendőrökkel, és azt sem hogy körülnéznek a lakásban stb.

Ha TE nem akarod hogy nálad keressék (...) akkor próbáld rábírni a barátodat a rendjén történő bevonulásra - a nyár kezdetére itthon lehetne ismét.

Közben bizonyára lehet látogatni és valószínűleg ő is kaphat 1-1 nap eltávozást hiszen nem köztörvényes.

"Lisa"
laikus hozzászóló

papucska # 2010.03.14. 19:55

Páromnak 200.000ft pénzbírságot szabott ki a bíróság,amit nem fizetett ki,így a napokban levélben értesitették,hogy x.y.időben be kell vonulnia Baracskára 100napra(2000ft/nap).Ő már kijelentette,hogy nem "vonul"be.Ilyen esetben mi várható őrá nézve?Gondolom,a rendőrség itt fogja nálam keresni,és van egy pici gyermekem,és nem,igazán tenne jót neki,de nekem se,ha folyton itt keresnék.Többször fogják vajon keresni?
Köszönöm a hozzáértő válaszát.
I.