gondatlanság?


j.janos # 2004.04.05. 20:33

Nem kell mindjárt bűncselekményt keresni :))

Bubó # 2004.04.03. 22:21

Generálkiviteleződ magatartása, a nyerészkedés szándéka természetes, elfogadott magatartás egy vállalkozó részéről, nem lehet célja veszteséget csinálni.
Nem csak a szakipari munkákat, a felelős műszaki vezetést is kiadhatja arra jogosult alvállalkozónak, az építési hatóság köteles vizsgálni a felelős műszaki vezető jogosultságát.
A megrendelő érdekeinek védelme, az építési munkák rendszeres felügyelete céljára a felelős műszaki vezető általában nem vállakozik, arra saját műszaki ellenőrt kell megbízni.
A kérdésed azért merült fel, mert nem vagy megelégedve a generálkivitelező munkájával, minőségi kifogásod van?
Ebben a problémában is sokat segíthet egy jó műszaki ellenőr, csak az a lényeg, hogy a fizetését tőled kapja, ne a kivitelezőtől. Lehetőleg előtte ne is ismerje!
Üdv.

igen? # 2004.04.02. 07:06

Bűncselekményt szerencsére nem valósít meg, ahhoz több kell.

idioms # 2004.04.01. 22:02

Sziasztok!
Újabb kérdéssel bombázlak benneteket.

Generálkivitelezőnk nyerészkedésből olyan alvállakozókkal dolgoztatott lakásunk felújításán, akik nem rendelkeztek megfelelő képesítéssel, mestervizsgával, vagyis akik olcsóbbak voltak a szakembereknél, viszont önállóan nem végezhettek volna ilyen munkákat (pl. tartófalakon, főbb szerkezeti elemeken a kőműves, vagy gázkiépítésen a gépész).

Utólag az is kiderült, hogy a felelős műszaki vezetést is úgy vállalta el (szóban), hogy arra nem volt jogosítványa, ezért aztán amikor az engedélyezéshez be kellett valakit jelenteni, az önkormányzatnál egy olyan ember neve szerepelt, aki még csak kinn se járt az építkezésen.

Szerintetek ez nem merít ki valamiféle bűncselekményt. Gondatlan veszélyeztetés vagy ilyesmi... Létezik erre paragrafus?

Előre is köszönöm a válaszokat!