Akkor most mire lehet számítani?


papir11 # 2010.03.26. 07:51

ok, ez megnyugtato. olyat beszélt a biztonsági őr h 20e ft felett már más kategória lenne. mit jelent?

ujjlenyomat meg fénykép készült: tehát kivül tiszta maradhatok, de belül nem, a hatóság előtt..?

Dr.Attika # 2010.03.25. 22:28

A csipogó levétele nem dolog elleni erőszak.

monalisa1 # 2010.03.25. 21:50

Valószínűleg pénzbüntetéssel megúszod, ebben az esetben "patyolat" az erkölcsi.

Ügyvéd bár tudhat helyetted/nevedben beszélni, de a saját őszinte szót bizonyára jobban díjazzák.

Külföldi szerv nem tud hozzáférni a rendőrségi adatokhoz - és viszont.

Okulj!

papir11 # 2010.03.25. 21:19

tescoban 19e ft ertékben loptam. levettem a termékről a műanyag csipogót, igy dolog elleni erőszak, buncselekmeny.

bevittek, fenykép, vallomás, ujjlenyomat. biroság lesz. első esetem volt, kamerán rajta van. elmúltam 18, egyetemre járok. beismero vallomast tettem, megbantam.

belekerül-e erkölcsi bizonyitványba? priusz? (vki azt mondta nem, csak pénzbirság, vki h a biróságon dől el)
érdemes ügyvédet fogadni h ne kerüljön bele erkölcsibe?
külföldön hozzáférhetőek-e a rendőrségen készült adatok?

ObudaFan # 2010.03.25. 21:11

Nincs mit.

opamacska # 2010.03.25. 13:36

Köszönöm.

ObudaFan # 2010.03.24. 19:23

Az elévülés az elkövetéssel kezdődik, az más kérdés, hogy megszakad és újrakezdődik minden igazán lényeges eljárási aktussal. A 2 éves nyomozási határidő csak arra az esetre vonatkozik, amikortól ismert tettes ellen folyik a nyomozás.

opamacska # 2010.03.24. 18:42

Adott egy feljelentés, mely ügy (amely ha objektív bizonyítékokkal bizonyítható lenne elítélendő cselekedet) esetében az elévülési idő 10 év. Mikortól is kezdődik az elévülés, a feljelentéstől, az utolsó nyomozási eredménytől, vagy az állítólagos elkövetéstől, mennyi a nyomozás határideje, ha a feljelentéstől számított 2 éven belül nem emelnek vádat az ismeretlen helyen tartózkodó elkövető ellen, utána emelhetnek még vádat? Kiadhatnak e körözést kihallgatás céljából? Megfigyelhetik e azokat a távoli-közeli hozzátartózókat akik esetleg érintettek az ügyben(kizárólag tanúkénti meghallgatás esetén), gondolok itt e-mail címek, közösségi oldalak, telefonok megfigyelésére akkor, ha az állítólagos gyanúsítottat is csak tanúként és nem gyanúsítottként idézték meg? Ha megfigyelés történik, arról a nyomozó hatóság köteles e annak befejeztével a megfigyelt személyt értesíteni?
Tulajdonképpen mit tehetnek ha nincs tanú aki ne lenne elfogult valamilyen szinten az ügyben, vagy azt mondja a sértett szavahihetőségében kétségei merültek fel és ezért az előzőleg tett tanuvallomását visszavonja,mivel azt előzőleg az érzelmei komolyan befolyásolták,ha az állítólagos elkövető ismeretlen helyen tartózkodik, továbbá az igazságügyi szakértői vizsgálati eredmény is a sértett által elmondottakra, nézve nem egyértelmű eredményt tartalmaz?
A Zsanett ügy is elég nagy vihart kavart fel annak idején, így feltételezem, minden hasonló jellegű feljelentési ügyben, ez pl több évvel ezelőtti a sértett vallomása alapján, igen óvatosan, körültekintően járnak el a hatóságok.Megköszönök minden hozzászólást.Opamacs