elítélték mégis az állásában maradhat


monalisa1 # 2010.04.14. 21:20

A mentesítés hatálya:

100. § (1) A mentesítés folytán az elitélt mentesül azon hátrányos következmények alól, amelyeket az elitéléshez jogszabály fűz.

(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és nem tartozik számot adni olyan elitétetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Delete # 2010.04.14. 20:52

Ha Ön valóban ért hozzá, akkor várnám a tanácsát, hogy mit tehet, mit tehetnek a munkáltató képviselő-testületek?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.08. 09:11

Teljesen komolyan válaszoltam. S valamelyest értek is hozzá.

Delete # 2010.04.07. 21:12

DELETE: egyaáltlán nem pályázom az állásra, csak remélni mertem, hogy ezen a fórumon hozzáértő emberek válaszolnak a feltett kérdése! Olyanok, akik jártasak a köztisztviselői törvény esetleges alkalmazásaiban a fent leírt esemény vonatkozásában, vagy az önkormányzati törvény bizonyos paragrafusaira való hivatkozással segítséget tudtak volna adni! Szívesen olvastam volna egy munkajogász válaszát is! Nem úri passzióból kérdeztem, amit kérdeztem! Nagyon komoly a dolog ahhoz, hogy viccelődni lehessen vele!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.03.29. 07:14

Hol az ellentmondás? A büntetlen előélet "tiszta" erkölcsi bizonyítványt jelent. Az övé meg olyan.

Pályáznál az állásra?

Delete # 2010.03.27. 19:21

A siójuti sikkasztásos ügyben a másodrendű vádlottat, a körjegyzőt, a Somogy Megyei Bíróság bűnösnek találta és hanyag kezelésért jogerősen 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, két évre felfüggesztve, előzetes mentesítéssel. Kérdésem a következő: mivel az előzetes mentesítés alapján ez a büntetés az erkölcsi bizonyítványában nem szerepel, de a jegyzői, körjegyzői munkakör büntetlen előélet ír elő, akkor hogyan töltheti be még mindig a körjegyzői állást, mit tehetnek a munkáltató képviselőtestületek? Hogy egyeztethető össze ez az itélet a Köztisztviselők jogállásáról szóló törvénnyel? Jogerős itélet birtokában lehet e még fegyelmi tárgyalást lefolytatni, és munkaköréből felfüggeszteni?
Tisztelettel várom a válaszukat!