vádlott jogai (sürgős)


ObudaFan # 2010.04.26. 09:08

Hivatalos eljárásban a másra tett tényállítás, véleménynyilvánítás csak akkor valósíthat meg rágalmazást, becsületsértést, ha indokolatlanul lealacsonyító jellegű. Azért a "csőcselék" már lehet ez a kategória.

ibike82 # 2010.04.25. 17:12

Kedves Zoltán!

A mai világban,sajnos az a válasz minden kérdésedre,hogy igen.Hasonló cipőben járok,a volt férjem késsel fenyegetett meg,feljelentést tettem,majd nem történt semmi.Aztán én nem voltam hajlandó oda adni neki a 38fokos lázas beteg gyermekem,múlthéten szerdán bezzeg neki kijöttek a rendőrök ráadásul 7-8 mint ha embert öltem volna...:)))))Kész röhej,szerintem a rendőrség a bíróság és minden pofára megy,na és a perekben az győz aki nagyobbat hazudik.....Bár az én taktikám csendben maradni és kivárni a kellő pillanatot,ha nincs nagy bajról szó,csak figyelj,hallgass és ismerd meg az ellenfél taktikáját.Ettől ő kikészül és saját magát forgatja be a bíró előtt,azt sem fogja a végén érteni,hogy mit kérdezett tőle......Így járt a volt férjem és kedves családja is....Ne izgulj,és légy türelmes,ja és a bíróság előtt ne háborogj,pánikoljon az,aki jelentett:))))

Üdv.Ibi


ibolya

Zoltan128 # 2010.04.25. 15:54

Üdv mindenkinek!

Az a kérdésem lenne, hogy feljelentettek egy piti ügyben, már ki van tűzve a tárgyalás. Tudtommal a vádlott bármit mondhat, csak mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat. Ha mondjuk a bíróságnak egy levélben az ellenérdekelt felekre a nevüket is megemlítve írok valamit (valamilyen jelzőt: csőcselék stb.) azért feljelenthetnek-e becsületsértésért? És ha a tárgyaláson mondom? És ha azt írom a rendőrökre (névvel) hogy becstelenek, mert felvettek egy ilyen piti feljelentést? Ha én akarok feljelentést tenni mindig elhajtanak a picsába.
Számít-e az, hogy a levelet vallomásnak, vagy másnak nevezem? Számít-e egyáltalán a levélben tett vallomás?
Előre is köszönöm.