Közokirat hamisítás???


Kovács_Béla_Sándor # 2010.04.26. 09:01

Nem, nem közokirathamisítás.
Vagy nem értem !!
Hát nem.
Mondok egy egyszerű példát. Ha ugyanott van a lakóhelyed neked meg nekem, és én magamhozveszem a kisujjnyi vastag, 40 cm hosszú 8 karátos aranyláncodot azzal a szándékkal, hogy "magamévá tegyem", az bizony lopás.

A ti esetek ennél, persze, bonyolultabb; mind a ketten tévedtek, a túlzó leegyszerűsítés miatt.

zolle5 # 2010.04.26. 08:52

Üdv fórumozók !

Van egy olyan problémám , hogy vettem a volt élettársamnak 2 éve egy motort amikor még eggyütt éltünk. most hogy különélünk elkezdett velem kötekedni és követel mindent amit ő vett nekem az együttélésünk során. Gondoltam akkor én is . Így hát fogtam és elhoztam a motort!
Ő meg bejelentette a rendőrségen . Volt közöttünk egy adásvételi szerződés hogy megvette tőlem de csak azért csináltuk hogy a biztosítást megtudja a nevére kötni !

Na most az a helyzet hogy a volt élettársam ráírta most az adásvételire hogy 100000ft-ért vásárolta meg ami eddig nem is volt beleírva !!!sajnos a nálam lévő példányt széttéptem mérgembe mielőtt rendőrségre került volna az ügy és nem találom !De van 3 tanum is hogy a nálam lévő adásvételin nem volt összeg beírva és arra is van hogy a kereskedésbe én vettem a motort!!

A poén az egészbe hogy vissza kellett adnom a motort neki sértetlenül mert engem vádoltak volna meg lopásért!

Ha jól olvasgattam akkor ez közokirathamisításnak minősül ugye??

A másik meg az hogy a jelenlegi állandó lakcímem is az ahol ő lakik és ahonnan a motort elhoztam !! Akkor ez miért is lopás??A saját udvaromból a saját motoromat nem hozhatom ki mert lecsuknak??
Vagy nem értem !!

Legyetek szívesek segítsetek , hogy hogyan tudom rábizonyítani a hamisítást és azt hogy a motort visszakapjam !!!

Köszönöm