Pénzért szabadultak volna


bbs2028 # 2010.05.01. 16:50

Pénzért szabadultak volna?
Dr. K. Mátyás békéscsabai rendőrből lett budapesti ügyvéd megéri a pénzét. A történet 2009.VIII.03.-án kezdődött amikor a BRFK gazdaságvédelmi osztályának a nyomozói az egyik UNICREDIT bankfiókban őrizetbe vették az Oberon Group KFT. tulajdonosait Hídvégi Lászlót, Kiss Gábort és Iván Jánost.
Hídvégi László édesapja Dr. K. Tibor ajánlatát elfogadva (ő K. Mátyás testvére) aláírt egy meghatalmazást Dr. K. Mátyásnak aki Budapesten ellátja a védelmet.
Dr. K. Mátyás első kérése az volt, hogy a Kiss Gábor védelmét ellátó Dr. L. Gábortól vonják meg a meghatalmazást és az ő barátja legyen Kiss védője, akinek a felesége bíró és az a kapcsolat még nagyon jól jöhet.
Szeptember 03.-án lejárt az első 30 nap és további 60 nappal meghosszabbították a letartóztatást. Szeptember végén Dr. K. azzal állt elő Kiss Gábor élettársának K. Mártának, hogy 5 millió forintért október 15.-ig ki tudja hozni mindhárom személyt az előzetesből.
A pénz a rendőröknek, valamint egy ügyésznek lesz átadva.
K. Márta mindent elkövetett, hogy a pénzt összeszedje, de csak 3.5 milliót tudott kérni az ismerőseitől, Tóth Istvántól, Dávid Bertalantól.
Első esetben 1 milliót adtak ezek a személyek Dr. K.-nak az egyik bevásárló központ parkolójába, majd 2.5 milliót ugyanez a két személy vitt Dr. K. irodájába. Ezen túl megígérték, hogy október 15.-én Dr. K. megkapja a 1.5 milliót.
K. Márta felkereste az élettársa jó barátját Dr. Á. Béla volt rendőrezredest, aki valamikor K. főnöke volt. Á. szerint ez egy sima lehúzás és igaza is lett, hiszen október 15.-én nem szabadult egyik személy sem.
Dr. Á. a barátjára tekintettel felajánlotta K. Mártának, hogy segít visszaszerezni a pénzt, ami így is történt. Az sem mellékes, hogy Á. Béla baráti köréből elég volt egy telefon és K. rohant a pénzel K. Mártához. Ugyanakkor a Budapesti Ügyvédi Kamara is tudomást szerzett erről az ügyről.
Valamiféle vizsgálatot el is rendeltek az ügyben, de már a közmondás is megmondja, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Hiába rendelkeznek minden információval és adattal a mundér becsülete úgy látszik mindennél fontosabb. Vajon az ilyen ügyvédet tényleg nem vonják soha felelősségre? Vajon még a BRFK is elmegy, az ügy mellett ezt azért nem gondoljuk.
A sajtó, hogy mit szól, hozzá mer e egyáltalán ezzel az üggyel foglalkozni az a jövő kérdése.