Közokirat hamisitas külföldre.


justizmord # 2010.05.02. 01:22

nem vagyok jogász, de simán a magyar Btk. szerint felel közokirathamisításért egyszer, másodszor pedig a külföldi ország büntető törvénykönyve szerint az ottani okirathamisításért is.

Egyszerre mindkettő alapján nem fogják elmeszelni, mert a kétszeres büntetés egy cselekményért tiltott, de amelyik hamarabb elkapja, az meg fogja büntetni.

A nemzetközi relációüban mozgó emberkéket, meg az azok papírkáit rohadtul ellenőrzik a titkosszolgálatok. A titkosszolgálatok No. 1. megfigyeltjei a külföldi állampolgárok, illetve a külföldi kapcsolatokat ápoló hazai állampolgárok, és ezek iratai. A rokonod papírjait amúgy mindenki fogja ellenőrizni tehét, és szaglászni, az egyetem is már elsőre, mert nem bíznak a külföldiekben, azokban különösen nem, aztán a külföldi ország titkosszolgálata, meg a magyar titkosszolgálat.

Én úgy fogalmaznék, hogy nem létezik, hogy ne bukjon meg. Közokirathamisításért felüggesztett börtönt fog kapni, és örökre eltiltják attól az intézményből, de szerintem az országbóül is kitiltják egy jó időre (persona non grata be lesz ütve az útlevelébe).


Iniuria non excusat iniuriam

infogyujto # 2010.05.01. 23:53

Unokatestvérem egy külföldi főiskolára jelentkezik, és a külföldre szánt felülhitelesített okiratot (külügyminisztérium, és nagykövetség) meghamisította és ezt akarja beadni az egyetemnek, le szeretném beszélni, és a következményekkel szeretnék hatni rá. Mik lehetnek a büntetések ebben az esetben?

A válaszokat előre köszönöm!