Pókertörvény


bubbabobe # 2010.05.17. 12:49

Aha értem. Pontosan erre voltam kíváncsi. Tehát ha nyilvános helyen történik ilyesmi, és nem látszik "ránézésre", hogy pénzben folyik a játék, még akkor is elképzelhető, hogy csak az ellenkező eset (azaz, hogy nem pénzben játszunk) "életszerűtlensége" miatt megbüntetnek miatta? Illetve nem csak a szervezőt, hanem a törvény értelmében most már a játékosokat is?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.17. 12:30

A házi, baráti partik soha nem tartoztak a törvény hatálya alá, akkor se, ha tízezer forint a nagyvak. A törvény ugyanis nem a játékot, hanem a szervezését szabályozza.
Ha viszont olyan helyen próbálkoztok ezzel a trükkel, ami nyilvános, abból baj lehet. Nem túl életszerű a tét nélküli póker.

bubbabobe # 2010.05.17. 11:19

Világos, engem az érdekelt, hogy semmiféle törvényt nem sértekhetek vele, ha nem pénzben játszunk.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.17. 11:10

Nem minősül a törvény hatálya alá tartozó szerencsejátéknak. De attól még szerencsejáték marad.

bubbabobe # 2010.05.17. 10:00

A május 1-jén életbe lépett pókertörvénnyel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a szerencsejáték törvény ezen kiegészítése vonatkozik -e olyan játékra is, melyben nem pénzbeli illetve vagyon érték a tét.
Az 1991-es szerencsejáték törvény úgy kezdődik, hogy "Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomó részt a véletlentől függ. " Namármost, ha a játékosok nem pénzben játszanak (nincs sem befizetés, sem kifizetés), hanem teszem azt csak zsetonokkal, akkor ez nem is minősül szerencsejátéknak igaz? Így tehát a szerencsejáték törvény sem vonatkozik rá, azaz a pókertörvény sem. Előre is köszönöm a hozzászólásokat.