Ingatlan "lehúzása"!!!


Bandino # 2010.06.01. 23:24

Köszönöm mindenkinek hogy írt.A fejlemény az ügyben hogy a lakást a csalók egy rokonuknak "adták el".Gondolom amikor süllyedt a hajó gyorsan átiratták a nevére a lakást.A rendőrség a lakást bűnügyi zár alá helyezte és több bankszámlát is zároltak.Lefoglaltak két nagyértékű autót is.(Audi Q7,Bmw 530)A telefon előfizetéseket neten webshopban kötötték a nevére és futár vitte ki és adta át a személyazonosság igazolása után.A hitelekhez szereztek hamis munkáltatóit és fenyegetés hatására vette fel a pénzeket és vásárolt tv-t,laptopot és hűtőt.Kb. 1,8 millió Ft a tartozása a bankok és telefontársaságok felé.Remélem megoldódik minden,visszakaphatja a lakását és a tartozásokat nem kell kifizetnie.Biztos nem lesz egyszerű menet.A csalókat remélem hosszú időre elnyeli kis hazánk egyik bv intézete.Undorító világban élünk hogy ilyen megtörténhet.

ObudaFan # 2010.06.01. 09:43

Nem esélytelen, 3 éven belül a jóhiszemű harmadik személlyel szemben is lehet törlési pert indítani a jelenlegi szabály szerint.

bolondmelós # 2010.06.01. 05:30

Sitten van már 2 ember előzetesben?
Helyes.Más dolgot nem is írok, mert rasszista lenne, meg törvénytelen is.Ez pedig itt a törvényes megoldások helye.

Én a helyetekben beperelném az ügyvédet is, a mobilos szerződést hogyan tudta aláírni részegen- sok kísérővel?

botoxdoctor # 2010.06.01. 04:49

Perfeljegyuést lehet kérni, de a jóhiszeműen, ellenszolgáltatás fejében szerzett tulajdonjog szerzése érvényes. Aki tehát 3. fél az megszerezte a tulajdonjogot. Ezért esélytelennek látom az ingatlan visszaszerzését. Maximum az "eladóval" lehet kötelmi jogi pert kezdeményezni.

Bandino # 2010.05.31. 21:52

Obudafan,köszi a választ.3 hete megindult a polgári per(talán tulajdonjogi) de sajnos az ingatlant a csalók már eladták.Ilyenkor lehet még perfeljegyzést kérni?Ma a Szolnoki Bíróság két embert 30 napra előzetesbe helyezett nagy kárt okozó csalás miatt.

ObudaFan # 2010.05.31. 10:49

Ha mindezt bizonyítani sikerül, akkor van. De minél hamarabb pert kellene indítani, és perfeljegyzést kérni.

Bandino # 2010.05.31. 10:46

Tisztelt Fórumozók!A segítségeteket kérném!Egy ismerősöm apját egy csalásokkal,lehúzásokkal foglalkozó roma család tavaly novemberben részegen elvitte egy ügyvédhez ahol adásvételi szerződést "irattak" vele alá.A 8 milliót érő ingatlanját "eladta" nekik,persze pénzt nem látott a dologból.Ezen kívül személyi hitelt,áruhitelt,hitelkártyát is intéztek neki.A nevére kötöttek telefontársaságoknál előfizetéseket,egy tartozáselismerő nyilatkozatot írt alá és egy Bt.-ben is beltag lett.Most büntetőeljárás indult a lakás ügyben a csalók ellen.Tagadnak mindent azt állítják hogy ők a lakást kifizették.Nagyon magabiztosak.Fél év alatt teljesen tönkretettték.Van-e arra esély hogy visszakaphassa a lakását?