Hangos zene


Mazsola95 # 2016.06.14. 11:49

Tervben van,mindenképp de egyelőre még nem állok úgy anagilag, hogy megtehessem.

wers # 2016.06.14. 11:47

költözés? de talán valakinek van jobb tanácsa

Mazsola95 # 2016.06.14. 11:43

ÜDV!

Nem tudom mennyire aktív a topik, de sajnos máshova nem tudok fordulni:
Alapvetően egy nem túl jó, de nem is "gettó" környékre kényszerültem lakni. Ez egy társasház, téglaépítésű, ősrégi, körfolyosós.

A problémám a következő:
Hetente többször (minimum 2 alkalommal) ordenáré hangos zenét vagyok kénytelen elviselni-egyre nehezebben.Leginkább este 8-11 között, de a nap bármely szakában előfordulhat. Hol az alattam lakó, hol a közvetlen szomszéd, hol felettem kettővel kezdenek rá a dzsemborira.

A szép szó, mint bűvös megoldás nem hatott, elzavartak a francba, az erélyesebb felléppés sem használt, két hét sem telt bele, folyt. köv. ugyanott.

A jegyző/önkormányzat semmit nem lépett az ügyben.

A rendőrséget, ha kihívom, meglincselnek, az biztos. Mikor említettem vagy így-vagy úgy a lármázást, fenyegetőzés, ajtórugdosás volt a válasz.

A csavaros kérdésem a következő: Mit tehetek?

Orange # 2010.06.11. 19:06

Köszönöm, így fogok tenni. Egyébként most is hangosan zenél,de most hallom a tv-t!, mert utcafrontra zenél, nem hátra a garázshoz. És érdemes megnézni az órát.....
Szép estét mindenkinek!

évike2 # 2010.06.11. 18:47

Hát, igen! Ez eléggé durva. Ha szólsz rendőrnek, kérd meg, hogy figyelmeztessék arra, hogy egy lakóközösségben él s ha ezután is így viselkedik akkor nem kell rosszul érezned magad amiért följelented.

Orange # 2010.06.11. 18:37

Igen, már a lakókkal beszéltük, mert a múltkor valami utat csinált a garázsáig, és délután négytől este fél nyolcig "békázott", (ha tudod mi az) és az aztán nagyon zajos volt. Valamint vasárnap reggel 7-től szokott nekiállni stillfűrészelni a fát. Szóval nem mai dolog ez már. Háromszor mentem át szólni neki, ma reagált úgy, hogy nem érdekli. Arról nem is beszélve, hogy építési vállalkozó, és a saját szomszédjába elvállalta a házépítést, és úgy keveri a betont, hogy a betonkeverőt túlharsogja a zene, mert csak úgy hallja.... (tőlünk kb. 50 m-re)
Ez egy lakótelep, itt mindenki ügyel a másikra. Vagyis ügyelt eddig.

évike2 # 2010.06.11. 18:30

Tudomásom szerint nappal is van csendháborítás nem csak este. Csak most már nem szabálysértésnek minősül, hanem garázdaságnak. Kicsit "szigorítottak" a törvényeken.
Én azért próbálnám nyugodtan intézni a dolgot a helyedben és nem a rendőrségre rohanni. Bizonyára másokat is zavarhat a hangos zene, hát beszélj a többi lakóval és oldjátok meg korrekten.

Orange # 2010.06.11. 16:44

Egy hatos társasház alsó szintjén lakom. A szomszéd telken fiatal srác építkezett, már itt is lakik. A telke kb. 20 m-re van a teraszomtól, a garázsa kb. 30 m-re. Újabban az a szokása, hogy az autóval parkol a garázs előtt, és üvölt a zene az Audiban. Nem túlzok, de nem hallom a tv-t a nappaliban, sőt a lakásban sem tudok olyan helyre menni, ahol nem hallanám a "hüppögést" a hangos zenét. Az előbb szóltam neki, hogy nem hallom a tv-t, azt mondja nem érdekli, ő úgy tudja, hogy már csendtilalom sincs. Hogy lehet az ilyen ellen védekezni? Már az is megfordult a fejemben, hogy szólok a rendőröknek. Igaz nappal van, de zavar bennünket.
Köszönöm ha valaki válaszol....