Közlekedési szab.s. (érvénytelen hatósági engedély)


freeway # 2010.06.16. 09:59

Ha valaki nem tud pontos, kimerítő választ adni,de véleménye van, azt is szívesen látom.
Valamiért ezt a témát senki sem szereti, így mondjuk nem csoda, hogy átlag állampógár nem igazodik ki benne.

freeway

freeway # 2010.06.14. 11:47

Még az lenne a kérdésem, hogy a magyar rendőrség mi alapján mondhatja, hogy érvénytelen a külföldi hatósági jelzés?
Egyáltalán mi minősül érvénytelenségnek a külföldi hatósági jelzés, engedély vonatkozásában?

freeway

freeway # 2010.06.14. 11:38

Kedves Fórumozók!

Komplex problémára keresek megoldást, vagy útbaigazítást.
Az osztrák jogszabályoknak megfelelő papírokkal rendelkező kocsim forgalmiját Magyarországon elvette a rendőr. Az ok akkor még az volt, hogy rendőrnek fogalma sem volt az osztrák próbarendszám mibenlétéről, így kifogásolta, hogy lejárt a a forgalmi. Hiába mondtam, hogy a próbarendszámhoz még nálunk sem kell érvényes forgalmi, elvette. Ráadásul nem is a rendszámhoz tartozó forgalmit, hanem az autóét.
Most ott tartunk, hogy kezemben a fellebbezést elutasító II. f. határozat, amelyben már láthatólag "kiokosodtak", mert bár helybenhagyják az első fokú határozatot, már szót se említenek a forgalmi hiányáról, szerintük menetlevelet nem tudtam felmutatni, mert az osztrák törvények szerint az meg kellett volna. Természetesen ez nemigaz, mindig van nálam menetlevél, mindig szabályosan vezetem, csak a rendőr hallani sem akart róla az igazoltatáskor, azt sem tudta, mi az.

Elnézést, a terjengős esetleírásért, de bárki, akinek érdemi hozzászólása van a megírandó keresethez, az írjon legyen szíves, köszönettel venném!

freeway