lehet e valami következménye?


kovacsz # 2010.06.23. 09:25

Kevered a fogalmakat. Természetesen a feljelentőnek a feljelentéséhez csatolni kell a rendelkezésére álló bizonyítási eszközöket (ha van), de ez nem azonos a bizonyítási kényszerrel. Azonban ez már egy másik fórumtémához tartozna...

kovacsz # 2010.06.23. 08:08

A feljelentő is köteles az igazat mondani, különben a hamsi vád, hatóság félrevezetését követheti el. Jelene esetben mondhatja, hogy több fa is eltünk, de csak erről az egy személyről van tudomása, akit ekkor itt és ennyi fával, ezzel a kocsival láttak. A többi eltünt fára ( hacsak nem ő vitte el) valószínűleg érdemben nem tud nyilatkozni, ill. csak a hiányára és az értékére. A bizonyítás nem csak tanúk, feljelentők elmondásából áll.
A feljelentő feljelent, a rendőr gyanúsít, az ügyész vádol, a bíró ítél....., de mint korábban írtam ez szabálysértés, így kicsit másabb az eljárás, azt majd egy következő részben.

kovacsz # 2010.06.23. 07:33

LOL! A bizonyítási kényszer a rendőrséget terheli. :-)

jogifórumkérdező # 2010.06.22. 08:57

ha azt a mennyiségű fát megvenném max. 2000 Ft lenne szerintem.
Beszélt velem, felismerne, rendben de mi van ha az addig ellopott összes fát rámfogják? ezért arra lennék kíváncsi, hogy ha nem történik a helyszínen rendőri intézkedés, akkor az utólagos feljelentésnél azt is mondhatják hogy az egész fát elvittem?

kovacsz # 2010.06.22. 06:21

A mennyiségből ítélve szabálysértési értékre elkövetett lopás lehet.
Azt ne feledd el, hogy min. egy tanú volt, aki láthatta a teherautón a fát, felírta a rendszámot, beszélt veled,a későbbiekben fel tud ismeri, mindezeket tanúként el tudja mondani és ez így mind bizonyíték ellened.

jogifórumkérdező # 2010.06.22. 06:15

nem erre tettem fel az életem. pillanatnyi ötlet volt ott megállni. És már meg is bántam, rosszul tettem.

T. Szakértő, arralennék kíváncsi, hogy kinek kell bizonyítania és így hogy nem is jött oda az autóhoz, mivel is tudná bizonyítani a dolgot pisilni is megállhattam ott.

ObudaFan # 2010.06.21. 11:59

Ez így lopás. A bizonyítási eljárás eredményét azért nehéz innen megjósolni.

jogifórumkérdező # 2010.06.20. 18:20

A teherautó ha jól tudom 3 tonnás, de felrakva rá kb 30 szál lenyesegetett karó volt,kb. felnőtt csukló vastagságúak, meg 5 db . kb 50 kg-os rönk.
Így hogy nem ő volt ott személyesen, és a felírt rendszámon kívül nincs más bizonyítéka, mik lehetnek az esélyeink ha feljelentene?

kovacsz # 2010.06.20. 17:59

Komolyan. Attól még hogy valami az út szélén van (pl.buszmegálló) nem azt jelenti, hogy azt bárki elviheti, mert ez így közönséges lopás.
Egyik nap mi is akartunk hazavinni belőle egy kis teherautóval, de nemsokára odajött egy férfi,kérdeztetőlünk, hogy lehet ebből a fából szedni? kértünk engedélyt valakitől?
A kérdés csak az, hogy mennyire kicsi volt az a teherautó, mennyi fa volt rajta (értékbe) és az a vállalkozó akié az a fa és valószínűleg megdolgozott érte akar-e feljelentést tenni emiatt.
Javaslom a jövűben kerülni a lopást....

jogifórumkérdező # 2010.06.20. 17:58

Újra megkérdezem, hogy ezek alapján milyen következményre lehet számítani T. Szakértő szerint?
Az autó a munkahelyemről lett elkérve, jó lenne tudni mégis hogy mire számíthatok. Nem lenne kellemes ha a munkahelyemen megtudnák, a bolhából is elefántot csinálnak.

jogifórumkérdező # 2010.06.20. 17:47

Ezt most komolyan írta?
Kérem ha nem tud normálisan válaszolni a kérdésemre, akkor inkább ne írjon semmit. Köszönöm.

kovacsz # 2010.06.20. 16:51

Lehet. Még jó hogy nem aranyat bányásztak a közelben, vagy esetleg fekáliát helyeztek ott el.... :-)

jogifórumkérdező # 2010.06.20. 16:12

A városunktól nem messze az útszélén fákat vágtak ki. Kb. 2 hónapig össze volt rakva egy kupacba, ami napról napra szemmel láthatólag fogyott. Egyik nap mi is akartunk hazavinni belőle egy kis teherautóval, de nemsokára odajött egy férfi,kérdeztetőlünk, hogy lehet ebből a fából szedni? kértünk engedélyt valakitől? ugyanis egy idősebb úr is éppen fát rakodott de ő rendszám nélküli kistraktorra. Aztán telefonált a férfi valakinek majd fölírta a rendszámunkat, és a kérdésemre hogy mit kíván tenni vele, azt mondta, hogy odaadja a vállalkozónak, akié a fa. Ezután elment. Ekkor mi is hazamentünk.

Lehet ebből valamiféle feljelentés vagy hasonló?