Közlekedési előéleti pontrendszer


pappcs # 2010.06.22. 23:30

MA tudtam meg,hogy az okmányiroda a 18 pont elérése miatt visszavonta a jogosítványt.
Azt szeretném többek közt kérdezni, hogy a pontok beszámításának elévülési ideje hány év a 2008 előtt szerzett pontok esetében? az addig rendben,hogy a 2008 tól szerzett pontoknak az elévülése 3 év, de tudomásom szerint a 2007 évben kapott pontoknak még két év volt az elévülése. Láttam az okmányirodában a pappirt amin csak egy 2007-es esetet évültettek el, holott volt egy másik is ami 2007 augusztusban történt, tehát számításaim szerint 2009-augusztusban ennek is el kellett volna évülnie! 2009 március 3. i dátummal kaptam egy értesítést a 12 pont eléréséről, akkor arról tájékoztattak, hogy a 2007- március 06 napján szerzett pont azóta már elévült, de ez a levélben még nem szerepel, mivel annak keltezése március 3.
A másik probléma az, hogy 2010 ben volt két szabálysértési ügyem, amiben nem tudtam átvenni a határozatokat, mivel kórházban voltam. A rendőr aki eljárt az ügyben javasolta, adjak be igazolási kérelmet meg kifogást a határozat ellen.
Az a baj, hogy az ezzekhez a határozatokhoz tartozó pontokat, mivel a határozat azóta jogerőre emelkedett már berögzítették a nyilvántartóba. amennyiben az igazolási kérelmemnek helyt adnak, úgy törölniük kellene a pontokat is ha jól tudom. Így nem lenne meg a 18 pont, tehát a jogosítványt sem vonhatnák be.

Mit lehetne ebben az ügyben tenni? esetleg van e lehetőség a jogosítvány bevonását a beadványok elbírálásáig felfüggeszteni?
A 2007 es pont nem letörlése miatt hol lehet reklamálni, hol lehet kifogást, fellebbezést,panaszt, stb, beadni?