fegyveres rablás


kovacsz # 2010.07.09. 19:00

Veloquence: Néha a kevesebb több lenne....

(4) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást

  1. fegyveresen,

Az alap rablásokért is ki szoktak osztani 4-5 éveket. :-)

Veloquence # 2010.07.09. 16:29

Az előzetes letartóztatást általában az első fokú bíróság ügydöntő határozatáig szoktán fenntartani. Természetesen ez nem egy általános forma, amennyiben a bűnismétlés, elrejtőzés veszélye (már) nem áll fent, akkor korábban is kiengedhetik az előzetesből. Amennyiben az ügy még nyomozati szakban van, akkor erről a nyomozási bíró dönt, ha pedig bírósági szakban, akkor az eljáró bíró.

Fegyveres rablás büntetési tétele 2-8 év, azonban ha büntetlen előéletű, akkor felfüggesztett börtönbüntetés várható. Az előzetes fogvatartásban töltött időt a Btk. 99.§ alapján beszámítják a kiszabott büntetésbe és ha a felfüggesztett börtönbüntetés helyébe a börtön lép, akkor azt az időt beszámítják a büntetésbe. Elrendelni akkor szokták a börtönbüntetést, ha a próbaidő alatt újabb bűncselekményt követ el, egyúttal a feltételes szabadlábra helyezésből is ki kell zárni.


Legalább ahhoz a jogunkhoz ragaszkodjunk, hogy egymás közt elpanaszoljuk a bajainkat.

kovacsz # 2010.07.05. 06:37

Előzetes max. 4 év, bűntetés max. 15 év.

molly22 # 2010.07.04. 13:27

Hozzátartozómat fegyveres rablással gyanúsítják.Bizonyíték tudtommal nincs ellene csak szemtanúk állítólag.Jelenleg előzetes letartóztatásban van.Mire lehet számítani?Meddig tarthatják előzetesben?