eloado szerepe a buntetoeljarasban


Isana # 2010.07.07. 15:07

Kedves Evil! Sajnos semmi jóra ne számíts! Lassan egy éve húzódik az én ügyem is. 27 napot töltöttem előzetesben, csak azért engedtek ki, mert az ügyész lejjebb minősítette a vádat (szemérem elleni erőszakról becsületsértés + szeméremsértés vétsége)! Augusztusban lesz a 3. tárgyalás és az elsőfokú ítélet! Nekem is vannak bizonyítékaim, de ellenem is szól egy érdekes felismertetés (egy az egyben)! A nyomozóhatóság mindent el fog követni, hogy vádemeléssel továbbítsa az ügyedet és majd lesz ami lesz a Bíróságon! Szomorú, de ha hibáztak is, azt nem fogják elismerni! Mindenképp fogadjatok egy jó ügyvédet, legalább a jogait tudja érvényesíteni az illető, és ne higgyetek el semmit a nyomozóknak!

kovacsz # 2010.07.07. 09:54

Lehet, hogy a dns vizsgálat eredményére akár 3 hónapot is kell majd várni. Közben, ill. korábban is a nyomozó (előadó) dolgozhatott az ügyön, amiről a gyanúsítottnak lehet, hogy nincs is tudomása.
Elfogultságra hivatkozni ha nincs igazán indok felesleges, ugyan úgy mint másik előadóban gondolkodni.

evil # 2010.07.07. 09:27

Sziasztok!

Hozzertok segitseget szeretnem kerni! Csaladtagomat egy rablassal vadoljak es honapok (5) ota elozetes letartoztatasban van. A rablast nem kovette el, cellainformaciok, tanuk , hivaslistak tamasztjak ala a tortenetunket, egyedul a sertetti felismeres van ellene, ami megint egy vicces tortenet de ez most hagyjuk. Jelenleg a dns teszt osszehasonlitasra varunk, az ugyesz es a nyomozasi biro is a meghosszabitas indoklasaba belevette, hogy surgos dns minta eredmenyre varnak, es ha az tiszta akkor vademeles nelkul ejtik az ugyet ellene. Tehat a minta mar megvan , levettek tole is a mintat csak meg nem tortent meg az osszehasonlistas. Itt kezdodnek a gondok, aprilis 28.an az ugy eloadoja szolt , hogy van hasznalhato minta a rablasnal hasznalt eszkozon, ennek ellenere vart 5hetet junius 4. en ment be a bortonbe levenni a dns mintat. Azt mondta, hogy a labornak ilyenkor 30 napja van az osszehasonlitas elvegzesere. Mar a 30 napon is tul vagyunk es semmi elorelepes. Szerintetek meg lehetne tamadni valahogy az eloadot, akar egy elfogoltsagi inditvannyal vagy barmi massal, ki lehetne eszkozolni egy eloado cseret? Ha valakinek volt mar hasonlo ugye, kerem irja le tapasztalatait! De ha tudtok valami turpissagot amivel le lehetne cserelni az eloadot, azt is irjatok le! Koszonom