Tehetek - e feljelentést?


Finánc # 2010.09.06. 21:03

Mindenki tehet feljelentést, csak nehogy másolt CD-ket kezdjenek utána keresni Nálad ami majdnem minden lakásban van. Ha már szabálysértés ami nem az...

Joecee # 2010.09.06. 20:39

Üdvözlök mindenkit!
szakértői segítséget szeretnék kérni tőletek.
Nem vagyok jogban jártas ember, ezért tanácsra lenne szükségem.
Ma délután szomszédom, aki nem mellesleg rendőr, egy légpuskával meglőtte barátom kutyáját. Szolgálaton kívül volt, és az utcán tette. A kutya nem támadott, csak ült az utcán tőle kb. 20 méterre.
Barátom természetesen rendőrt hívott, azok megérkeztek, majd hívták a bűnügyi helyszínelőket.
Mivel a kutyus (hála Istennek) túlélte, és elég jól van ( a golyó viszont benne van) ezért csak szabálysértési eljárást indítanak ellene a nyomozók szerint.
Ami az egészből engem illet az az, hogy már az én kutyáimat is (két fajtatiszta barátságos boxer) többször megfenyegette mind ő, mind az apja. Az én és édesanyám illetve barátom füle hallatára. Szerintük én harci kutyákat tartok....
A mai napon is újabb fenyegetést kaptam, igaz nem közvetlenül, hanem a barátomnak mondták, hogy az én kutyáimat is le fogják lőni.
Nos ez alkalommal már betelt a pohár, nem fogom szó nélkül hagyni. Kérdésem az, hogy tehetek e feljelentést azért, mert több alkalommal is megfenyegették a kutyáimat, és a mai tettlegességig fajult alkalom után már kifejezetten veszélyben érzem őket, félek, hogy meg is teszik, illetve megmérgezik őket. Továbbá családtagjaim testi épségét is féltem.
Mit tehetek? Kihez fordulhatok? Tehetek-e feljelentést?
Szégyen, hogy rendőrként úgy érzi, megteheti, hogy a nyílt utcán lövöldöz ártatlan és ártalmatlan állatokra, csak mert gyűlöli azokat.
Előre is köszönöm a segítségeteket!