beperelhetnek?


baccardi22 # 2010.10.09. 09:48

üdv.

Nos hát nem akarja sem ide adni sem lemásoltatni, mert talált egy jogsegélyező szervezetet, aki megígérte hogy segít neki.

De átolvasni megengedte.

Nos egy cégről van szó akivel szerződött az illető.
A cég a szerződés tartalma szerint megvette az ingatlanját, ahol is kifizette a tartozásait és kötelezte magát hogy megszünteti vele szemben az árverést. Továbbá kifizette neki ( már ha kifizette, mert az átvételi elismervény nem volt legalábbis azt mondta nem kapott, de azt mondta, hogy aláírt valamilyen nyugtát hogy megkapta pénzt ) ha jól láttam közjegyző előtt.

És ezután volt, hogy megvásárolta a cégtől, szintén közjegyzőnél kötött szerződéssel de nem tudta felvenni a hitelt, mint ahogy említettem korábban.

Láttam még két szerződés módosítást is, de az szerintem a határidő miatt volt, meg talán, hogy másik bankhoz akart fordulni hitelért de azoknál sem kapott!?

És ezután volt, hogy a cég felbontotta vele a szerződést és eladta másnak a lakást, de nem adta neki oda a pénzt.

Hát nem tudom de eléggé zavaros ez, mert a papírok szerint a cégé volt a lakás és mivel az övé volt azért nem fizette neki ki a maradék pénzt? Nem tudom.

Ezért nem tudom pontosan , mert csak a papírokat láttam, elmondani meg azt mond amit akar nekem, mert minden alá volt írva. De hogy miért írja alá, ha nem is úgy van ezt nem értem, hiszen nem vagy talán nem volt rákényszerítve semmire.

Én leírtam, ha valaki válaszol erre, hogy mit lehet ebben az esetben kezdeni, vagy miért lehetne feljelenteni akkor megmondom, ha nem akkor ennyi.

Nem is akarok igazán belefolyni.

üfv


baccardi22

monalisa1 # 2010.10.08. 19:29

Az iratokról fénymásolatot kell készíteni és az már többféle módon is eljuttatható a segítő jogászhoz - véleményezésre.

baccardi22 # 2010.10.08. 17:11

Üdv.

Hát ez Pesttől arrébb van és csórikámnak nem igazán maradt lóvéja, még telefonja sincs.

Mindjárt megpróbálok vele beszélni, vagy megpróbálom elkérni - már ha ide meri adni - az iratokat.

Előre is köszi a nevében.
üdv


baccardi22

ObudaFan # 2010.10.08. 16:44

Látni kellene az iratokat.

baccardi22 # 2010.10.07. 20:14

Üdv.

Egy érdekes esetet szeretnék leírni, kérésre.

Megkereste a "majdnem" szomszédomat -akinek árverezték volna a lakását- egy személy, azzal, hogy segít kifizetni a tartozásait és ez által megszűnik vele szemben az árverés.

Az történt, hogy a szomszéd eladta a lakását ennek a valakinek vagy (cégnek), aki kifizette a tartozást, és aki valóban megszüntette vele szemben a tartozás követelést. Mivel meg akarta tartani a lakást a szomszéd, megegyeztek abban, hogy a szerződéskötéskor, csak a tartozás került kifizetésre (állítólag, mert én semmilyen papírt nem láttam) hogy szűnjön meg az árverés. Ez meg is történt és megszűnt vele szemben az árverés.

Az ígéret szerint vissza kapta adásvételi szerződéssel és csak annyit követelt az eladó a szomszédtól, mint amennyit kifizetett és még tett rá valamennyi saját hasznot. Megkötötték az adásvételit, de mint kiderült a szomszéd(aki szerintem nem normális) nem vehetett fel hitelt (viszont ezt el felejtette közölni a eladóval a szerződés kötés előtt), mert BÁR-os volt. Többször módosítottak állítólag szerződést hátha lenne megoldás, de végül is mivel nem sikerült a hitelfelvétel az eladó elállt a szerződéstől és eladta egy másik személynek.

A bibi az volt az egészben, (elmondás szerint) hogy a szomszéd nem kapta meg az első szerződés kötéskor (eladáskor) a teljes vételárat, (bár minden átvételi elismervényt állítólag aláírt, hogy átvette a pénzt) csak a tehermentesített összeg került kifizetésre helyette. Viszont amikor meg elkelt a lakás, akkor meg nem kapott egy kanyi vasat sem.

A kérdés az lenne, hogy mit lehet kezdeni ebben az esetben? Vissza lehet követelni azt ami nem lett kifizetve, vagy fel lehet jelenteni valamivel az eladót ? És ha igen akkor mivel, vagy is milyen cselekménnyel?

Csalás? szerződés szegés?

Azt mondta neki (szegénykém kicsit ostoba, bár ezt nem akartam előtte hangsúlyozni) egy ügyvéd, hogy állítólag még a csalás sem állhat meg vele szemben, mert nem bizonyítható a szándékosság hiszen visszakapta a kéróját. Maximum a szerződést lehetne semmissé tenni, viszont ott meg az volt a gond hogy eladta már másnak és nem lehet tőle vissza venni (legalább is valami ilyesmit mondott)!

Előre is köszi (a okostojás nevében is) üdv


baccardi22

Dr.Attika # 2010.10.02. 17:29

Kedves Kykyo!
Az ember jogképességéből adódóan bármikor perelhet és perelhető. Gondolom a kérdése arra irányul, hogy ha és amennyiben beperelik akkor a felperes sikeres igényérvényesítésének van e valószínűsége.
Önre vonatkozóan nincs. A munkáltatójálal szemben pedig igen.

Kykyo # 2010.10.02. 14:09

Kedves Fórumozók!

Egy utazási irodában dolgozom, s egyik partnerirodánk kérésére elindítottam egy lekérést egy adott szállodai szobatípussal kapcsolatban. A lekérésre két nappal később megérkezett válasz, amikor is telefonált a partneriroda képviselője s érdeklődött a válasszal kapcsolatban. Itt történt meg a tévedésem. A levélre rápillantva, csak azt láttam, hogy a foglalás OK minősítést kapott, s én is ezt a választ adtam telefonon keresztül a partner számára. Kb. egy fél óra elteltével kolléganőm is ránézett a levélre, s észrevette, hogy nem azt a szobatípust igazolták vissza, amelyre elindítottuk a lekérést. Ugyanis az a szobatípus abban az időpontban, amikor a vendégek utaznának sajnos betelt és alternatívát adtak meg helyette. Ahogy fény derült a hibára, azonnal értesítettük a partnert, aki dührohamot kapott, ugyanis azonnal kiállíttatta a repülőjegyeket az utasai számára, közel 3.000.000 Ft értékben. A repülőjegyeket töröltetni nem lehet, az utasok is ahhoz az egy szobához ragaszkodnak, amit kinéztek maguknak. Ha nem állíttatta volna ki a repülőjegyeket, akkor még meg lehetett volna nézni más időpontokat is esetleg, hogy van-e az a típusú szoba szabadon? Írásban nem erősítettem meg a szabad helyek tényét. Ilyen esetben beperelhetnek? Mármint, hogy térítsem meg a feleslegesen kiállított repülőjegyek árát?

Előre is köszönöm a válaszokat!