közérdekű munka


ObudaFan # 2010.10.12. 12:37

Nem lehet kifizetni.

effort # 2010.10.10. 21:52

Tisztelt Ügyvédek!
A következő probléma megoldásában szeretném a segítségüket kérni:
Egy közeli hozzátartozómat három évvel ezelőtt szabálysértési ügyben elítélték. Ekkor az ügyész pénzbüntetést kért a bírótól, de a bíró ehelyett 30 nap közérdekű munkát szabott ki büntetésként, tehát nem engedte az ügyet pénzzel megoldani. Két évvel ezelőtt elköltözött az akkori lakhelyéről, de nem jelentette be, mivel akkor már saját lakását elárverezték, máshoz nem jelentkezhetett be.
Egy éve keresték meg először a rendőrségtől, hogy nemzetközi körözést és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Amint ez a hír eljutott hozzá, felhívta a bíró irodáját, ahol egy titkár azt mondta neki, hogy ezzel már nincs mit tenni, le kell ülni a 30 napot.
Felhívta a pártfogóját is, aki ugyanezt mondta.
Azóta bujkál.
A rendőrség most a közeli családtagjait hívja telefonon és keresi meg személyesen, és ők pedig azt mondják, hogy ki lehet fizetni, csak be kellene menni a bíróságra és helyben letenni a pénzt.
A kérdésem tehát a következő: valóban ki lehet-e fizetni a büntetést, és ha igen, mennyibe kerül a 30 nap közérdekű munka,lehet-e részlatfizetést kérni és kell-e egyéb fizetnivalóra számítani?
Válaszukat előre is köszönöm.
E