TESTI SÉRTÉS? előleget nem adja vissza, behúztam


kovacsz # 2010.10.12. 10:06

Viszont ha a feljelentésében azt állítja, hogy a pénz követelése közben bántalmaztad akkor évekbem nérhető önbíráskodás btt.

kovacsz # 2010.10.12. 10:03

Könnyű testi sértés, max. 30 napja van feljelentést (magánindítványt) tenni.

Rexor # 2010.10.12. 09:25

Ne tagadd le, de ha csak ennyi baja történt maximum becsületsértés miatt tehet magánvádas feljelentést, de ennek nem sok esélyét látom. Ettől függetlenül a pénzedet visszakövetelheted tőle (fizetési meghagyás a legcélszerűbb), semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz. Kemény hölgy vagy :)

kkriszti79 # 2010.10.12. 08:33

Kedves Szakértők!
Egy éve megbíztam egy vállakozót kályhaépítésre és azóta is hiteget, az előleget, több, mint 200ezret nem hajlandó visszafizetni. Buta fejjel elmentem hozzá a lakására, hogy adja vissza a pénzem és ne hitegessen, de azt mondta, hogy jönni fog megcsinálni - sajnos elvesztettem a fejem és behúztam egyet a családja előtt. Lett nagy felháborodás és hogy kihívják a rendőrséget, de nem tették. Most félek, mire számíthatok? Kérek szépen segítséget!! Hogy védekezzek? Ilyenkor megtehetem, hogy letagadom? Nem lett a vállalkozónak semmi baja, picikét felrepedt a bőr és mintha picit vérzett volna. Nem ütött vissza.
A követelésem miatt most szerettem volna tanácsra fizetési meghagyást indítani a férfi ellen, de félek, hogy ezek után ezt most nem tehetem meg... Visszajelzéseket és tanácsokat előre is köszönöm szépen!