mobiltelefonos csalás, áldozatból - csaló...


sindy # 2011.07.19. 06:01

Mobiltelefonos csalásról van szó..

sindy # 2011.07.19. 06:00

Sajnos velem is tegnap ez történt, hogy 3 ember elém állt, hogy akarok-e 10 ezer Ft-ot keresni, a Keletiben, az egyik egy nagy darab 31 éves roma srác, egy 18 éves szőke lány, és egy 34 éves magyar alacsony fiatalember...

Akikkel ugyanez történt, és csalás áldozatai lettek, azokkal szeretném felvenni a kapcsolatot, mert lehet, hogy ugyanaz a 3 ember szólított le téged, mint engem." férfi, és egy nő..

Ha te is így jártál, kérlek írj nekem a matuska.klara@gmail.com címre, Köszönöm.

lack of justice # 2010.11.03. 21:38

Sz. Márton!

Köszönöm a választ, a magyarázatot, a segítő hozzászólást. Most már kicsit máshogy látom a helyzetet, sajnos saját hibámból kell tanulnom az esetből, és igen magas árat fizetek érte. Bízom benne, hogy nem sokan dőltek be, vagy fognak még bedőlni hasonló, kamuszöveggel eléjük álló embereknek.

Remélem, hogy hajlandó a szolgáltató valamiféle törlesztési lehetőséget nyújtani, illetve hogy nem terhelte további összegekkel (kamat?) az eddigi tartozást, amíg az eljárás folyik...

Az élet úgyis visszaadja azt, amit elvesz.

Sz.Márton # 2010.11.03. 20:13

A több szolgáltatónál is ily módon történő vásárlás, majd a szolgáltatás egyedi pénzért lebonyolított speciálisan felfogott, de a gyakorlatban megtévesztő "cseréjéből" , a saját értelmezés szerinti nem fizetése, az külön megnehezíti Önnek az esetet. Mindhárom szolgáltató továbbra is majd jogosan követeli az elmaradt pénzeket és ez csak az egyik egyedi oldala az esetnek.

Sz.Márton # 2010.11.03. 20:03

a gyorsírás után javítva: összegszerűen "meghatározható", "amellett", mert...

Sz.Márton # 2010.11.03. 19:59

Lack of justice!

Ez a fórum ezt a kérdést jól és Önnek kielégítően nem fogja meválaszolni, mert mást szeretne elérni, mint ami törvényesen megindokolható és a céggel szemben az Ön számára is kielégítő.
Itt nincs két győztes ilyen kezdés után, főleg ha az egyik az eleve erősebb és felkészültebb a hatóság pedig egyre tájékozottabban képbe került és cég is törvényesen akar eljárni a másik féllel szemben, aki saját magát mások bevonásával egy fedett üzlettel, többszörösen is hátrányba hozza!
A tartozást a szolgáltató igyekezni fog Önön behajtani, mert Ön az eredeti szerződött fél és olyan módosítást eszközölt a szerződés feltételein, ami egyrészt megkárosította a céget, hosszú távon egy rövidtávú anyagi haszonért, saját magát is átverte. Teljesen egyoldalúan értelmezi a szerződését és a szolgáltató termékéből egykor, vélhetően a szolgáltató szerint is, jogilag nem támogatható módon összegszerűen mgahtározható másodlagos előnye származhatott belőle!
Amellet, mert Ön úgy gondolta, a szolgáltatás díja sem lett kifizetve, amit a szolgáltató minden lehetséges módon, jogszerűen be fog hajtatni és nem az Ön védelmén fog dolgozni, hogy kivel mit üzletelt az ő szolgáltatásának termékeinek egyéb hasznosítására, ami az értékesítési üzletpolitikájukkal is ellentétes lenne.

A felkínált közvetítői eljárást fogadja el, mert úgy tűnik a leírtak alapján ez a helyzet másképpen csak rosszabb és Önnek már csak drágább lehet.

lack of justice # 2010.11.03. 19:40

Ezek az emberek, és gondolom rajtuk kívül még jónéhányan, verik át a hozzám hasonló naív embereket. Az a szomorú, hogy őket valószínűleg soha nem fogják felelősségre vonni, és az ilyen balekok mint én, meg fizethetik a kárt amit ők okoztak...

A családomnak meg semmi köze ehhez, nem tudom miért említetted őket egyáltalán.

lack of justice # 2010.11.03. 19:33

Köszönöm a választ, de erkölcscsőszre nem volt szükségem.

Egészen addig nem is voltam tisztában vele, hogy csalásról van szó, amíg meg nem érkezett az első csekk.

Legjobban az zavar, hogy nincs pénzem ügyvédet felkérni, így nincs túl sok esélyem megvédeni magamat...

kovacsz # 2010.11.03. 08:53

Amit elkövettél közönséges csalás (ráadásul üzletszerű a 3 szolgáltató esetében). Lehet hogy emiatt az egész család járhat majd a rendőrségre elítélnek benneteket + a kárt, a telefonszámlákat is neked, ill. a családodnak kell megfizetni, függetlenül attól, hogy azt ki beszélte le. Okos tanács nemigazán adható, ilyet egyszerűen nem szabad csinálni.

lack of justice # 2010.11.03. 08:28

Még tavasszal egy vidéki nagyváros utcáján 3 ember leszólított, hogy akarok-e gyorsan, különösebb fáradtság nélkül pénzt keresni. Arról volt szó, hogy a 3 mobilszolgáltatótól előfizetéses telefonokat kellett megvenni (az árukat természetesen fizették), majd az egyezségünk szerint egyik ismerősük segítségével átváltják egyből kártyásra az előfizetéseket, így nem jár semmilyen anyagi kötelezettséggel. Nekik a telefonok értékesítéséből lett volna pénzünk, nekem meg 15.000Ft körüli összeget ígértek, amit a végén meg is kaptam. Eleinte elleneztem az ötletet, majd végül addig győzködtek ("az egész családom megcsinálta ezt, anyukám, hugom is, nincs benne semmi rizikó!") hogy belementem. Akkor úgy voltam vele, hogy megbánnám, ha kihagynám ezt a lehetőséget, ugyanis elég rossz anyagi körülmények között élek. Pár hétig ezután egészen nyugodt voltam, majd kijött egy hóközi számla valamelyik előfizetésről. Ekkor eléggé meglepődtem, próbáltam elérni az egyik "üzletembert" a megadott telefonszámán, de ekkor már nem volt elérhető... Zavartságomban nem tudtam mit tegyek, mivel egy 40.000Ft-os számlával álltam szemben, amit nem én beszéltem le és nem is szándékoztam kifizetni sem ezt, sem a további számlákat. Később a másik két szolgáltatótól is jött hasonló számla. Jeleztem mindhárom szolgáltató felé, hogy nem én használom a szerződéseket, nem szándékozom befizetni a számlákat és nem én kötöttem a szerződéséket. Egyetlen megoldásnak az tűnt, hogyha a rendőrségen bejelentem, hogy abban az időszakban elveszett a személyim és valószínűleg visszaéltek az adataimmal. Idővel erre az átverésemre fény derült, és utólag meg is bántam. Jelenleg beidéztek magánokirathamisítás miatt, aminek a következményeit teljes mértékben vállalom. Viszont ami zavar, hogy rám akarják terhelni a teljes forgalmi költséget, szerződésbontási díjat, ami összesen közel 1.000.000Ft körüli összeget jelent. A három csalóról pontos személyleírást tudtam adni, de a rendőrségen azt mondták hogy még ha elő is kerülnek, akkor is egy vagyok három ellen, tehát nincs sok esélyem... Közvetítői eljárást ajánlottak, amivel ha törlesztem az okozott kárt a társaságoknak, akkor talán eltekintenek a feljelentéstől. Nem hiszem hogy ez lenne számomra a legjobb megoldás.

Ilyenkor mit lehet tenni? Biztonsági kamerák felvételét nem lehet ilyen esetben kikérni? IMEI szám alapján nem tudtak a telefonoknak utánajárni, mert mindhármat kifüggetlenítették, viszont SIM kártya alapján nem létezik valami nyomkeresés, amit alkalmazhattak volna, mielőtt letiltják őket? Nekem sajnos nincs állandó jövedelmem, alkalmi munkákból élek, ezért még részletfizetéssel is nagyon megterhelő és igazságtalan lenne a bírság.