Zaklatás..(fontos kérdés a másik oldalról)


janos72 # 2015.11.22. 09:35

Jo napot kivánok. Segitséget szeretnék kérni. 2014.juniusában volt feleségem de akkor még nem váltunk el feljelentett zaklatás és könnyü testi sértés miatt. A zaklatást azért tette meg mert amig én dolgoztam szorakozni ment. A gyerekeket felügyelet nélkül hagyta amiről én éjjel 11kor szereztem tudomást mert délutános voltam. Másnap mikor hazajött megkérdeztem hol volt erre ő azt mondta hogy semmi közöm. Majd ráxegy hét mulva ujra elment szorakozni. Illetve kiderült hogy kapcsolata van egy emberrel amit az interneten keresztül csinált. Ekkor én összeszedtem ruháimat el akartam vinni a gépet ami a saját tulajdonom erre ő nekem jött. A szememet kezdte el nyomni. Én megfogtam a két kezét hogy gagxjon. Majd miután elengedett én elmentem rendòrèrt de közbe ő kihivta a körzetis rendőrt akinek azt mondta hogy megharaptam és megütöttem a kezét. Na most ez nem igy van mert 2008 ot felső fogsorom nincsen. Erről van orvosi papirom illetve arrol is hogy 2013ban arrol is van papirom hogy 2013ban ő ütötte ki a fogamat. Megáll rajtam. a zaklatás és a könnyű testi sértés ténye. Mit tudok tenni ez ügyben?

folyami géb # 2015.10.15. 19:11

Kedves georgh,

nem hiszem, hogy a kora miatt döntöttek így, valószínüleg az érintett ennyit tud. Igazából súlytalan is, hogy a rendőrség miként minősíti az ügyet. Arra figyeljen, ha bármilyen határozatot kap (áttételről, eljárás megszüntetéséről stb.), ami ellen panasszal élhet, a határidőn belül konzultáljon hozzáértővel, mert könnyen megszabadulhatnak az ügytől.

georgh # 2015.10.15. 06:37

Tisztelt Folyami Géb!
Nem tudom, miért döntött így az ügyeletes tiszt a rendőrségen. Talán szerepe lehet benne, hogy elég idős vagyok, /78 éves/, és ügyvédet sem vittem magammal. Lehet még változtatni a beminősítésen? Köszönettel.

folyami géb # 2015.10.15. 04:51

Elméletileg azonnal, és attól, hogy Ön nem tud róla, még meg is kezdhették: pl. iratokat szerezhettek be, idézéseket adhattak ki, tanúkat hallgathattak meg stb.

Ami viszont furcsa: miért zaklatás miatt indítottak nyomozást, a tettleges bántalmazás sok minden lehet - testi sértés, kapcsolati erőszak - zaklatás viszont semmiképpen sem.

Tartok tőle, ha csak ennek az egy esetről készült látleletet csatolt, és 8 napon belüli a sérülés, akkor simán átküldik a bíróságra és kész. Onnan meg majd pár hónap múlva kap egy idézést személyes meghallgatásra, meg hogy rójon le 10 ezer forint illetéket.

georgh # 2015.10.15. 04:35

Tisztelt Fórumozók!
2015.09-29-én volt házastársam közös tulajdonú lakásunkban bántalmazott. Ezután én orvosi és rendőri segítséget kértem. Volt házastársam azt állította, hogy én támadtam meg, és ő csak védekezett. Miután hasonló attrocitásokat már sok éve kellett elviselnem, még aznap feljelentést tettem a rendőrségen,ahol jegyzőkönyvet vettek fel zaklatás miatt. Kérdésem lenne, hogy ilyen esetben mely határidővel kell megkezdeni a nyomozást, mert több mint két hét alatt még semmi nem történt. Válaszukat előre is köszönöm.

Gfarkas86 # 2015.07.01. 07:46

Minden bűncselekményért csak akkor büntethető az elkövető, ha cselekménye jogsértő voltát az ő tudata is átfogja. Vagyis ahhoz, hogy bűncselekménynek egyáltalán a gyanúja merüljön fel, szerény jogi ismereteim szerint elengedhetetlen, hogy tudomása legyen róla, hogy akarata ellenére teremt vele kapcsolatot.

tibipek # 2015.06.27. 00:33

zaklatással vádolnak.tud segiteni valaki?

Ábrahám # 2010.11.21. 17:51

Szerintem a vádlottnak mindig hazudni kell, mert nincs vesztenivalója.
A hatóság feladata, hogy bizonyítsa a bűnösséget, nem a vádlottnak kell az ártatlanságát.
Ha csak egy százalék esély is van, hazudni kell, mert nem lehet veszíteni.
A rendőrök ostobábbak mint sokan gondolnák,de szerencsére az ügyészt kell meggyőzni.
"Bukta van..."
Ha nem hazudsz, akkor is bukta van.
Dolgozzanak meg a pénzükért!:)