Büntető jog Lopás


nGabi25 # 2014.10.14. 15:33

Tisztelt AgentCoppper!
Köszönöm a választ.
Igen, áruvédelmi eszköz eltávolításával történt, ezért vittek be... A bíróság nem is tudna szembesíteni senkit semivel, mert nem ismerem őket(azóta szerencsére nem is találkoztam velük) sőt nem is szeretném ha behívnák őket, mert azthiszem rosszabbul járnék ha a tárgyalás után felkeresnének a kedves családdal... Az intézkedés mit takar?

Dr. Jégember # 2014.10.14. 09:32

Tisztelt Airgabri!

Ha gyanúsítottként idéztek és hallgatnak ki akkor a hatóság részére KÖTELEZŐ a nyilvántartásba vétel. (ujjnyom, fotó, bizonyos esetekben DNS) Ez egyébként ki is kényszeríthető, tehát ha valaki ellenkezik akkor a hatóság erőszakot is alkalmazhat. (csak a tréfa kedvéért: én láttam 1x egy olyan fotót, ahol a fényképezett személyt kb. 5 rendőr tartotta a székben, tehát volt a fotón 10 kar, meg egy eltorzult, felismerhetetlen arc :D) - sz@rnak nem hívták a fotót, de kipipálták, hogy megvan.)

Ha nem tudta hogy lopott cucc és A KÖRÜLMÉNYEKBŐL ERRE NEM IS LEHETETT KÖVETKEZTETNI!!!!!!, akkor nem állhat meg a balhé.

DE:

  • egy barkácslézer nem mindennapi eszköz, én pl. azt sem tudtam, hogy ilyen létezik.

Ha a barátja egyébkénti életviteléből, beállítottságából, hobbijából nem következik az, hogy ő reálisan rendelkezhet egy ilyen eszközzel, akkor jogosan merül fel a kérdés a hatóságban, hogy nem gondolta-e azt, hogy a dolog egyébként bcs-ből származik.

Más példa:
Iphone 5 = 200.000 Ft. TESCO parkolóban szakadt csöves 10.000 Ft-ért kínálja és esküdözik hogy az övé, csak nagyon meg van szorulva azért adja ilyen olcsón én pedig megveszem, akkor simán orgazda leszek.

Ha nem állapítják meg a bűnösségét az ügyben akkor a nyomozást megszüntetik, a levett ujjnyomatokat és fotókat pedig törlik a rendszerből.

Ennyi.

Üdv:

Dr. Jégember

airgabri # 2014.10.14. 07:46

Üdv.kérdésem a következő lenne!
Írtam a multkoriban egy ellopott lézerről!
Az egyik ismerősöm lopott egy barkácslézert és megkért,hogy rakjam fel az internetre,csakhogy én nem tudtam,hogy lopott és pár nap múlva a lézer tulajdonosa felhívott,hogy az övé a lézer és tőlle ezt ellopták kérdezte én hogy jutottam hozzá!
Na most az internetre az én telefonszámommal és címemmel lett meghirdetve,de tényleg nem tudtam a lézer lopottságáról!
A srácot behívták vettek tőle ujjlenyomatot lefényképezték!Most pedig én következem!A kérdés pedig a következő feltétlen muszáj szembesítés előtt ujjlenyomatot venni tőlem és lefényképezni???
Mert ha szembesítés alatt beismeri hogy tényleg nem tudtam arról,hogy ez a lézer lopott akkor mi történik??
Ez az ujjlenyomatvétel és fénykép törlődik az ügy lezárása után?
Mi szükség van erre ha nem követtem el semmit????
Előre is Köszönöm!

Dr. Jégember # 2014.10.08. 07:17

Ez mitől bűncselekmény?
Boltban történt, áruvédelmi eszköz eltávolításával? Mert ha nem, akkor ez csak szabálysértés.

El lehet mondani a fenyegetést, de ez a cselekményen nem fog változtatni, max. belemennek egy bizonyíthatatlan adok-kapokba, ahol mindenkit szembesítenek mindenkivel, az eljárást feleslegesen elhúzzák és a vége ugyanaz lesz.

Ezért a cselekményért -ha bűncselekmény egyáltalán- még büntetést sem fog kapni, max. intézkedést. Ügyvéd szerintem felesleges.

Üdv.

Dr. Jégember

nGabi25 # 2014.10.07. 09:18

Kedves fórumozók,

A helyzetem a következő : lopási kísérleten értek, az érték 6000ft, a termék meg is rongálódott, ezért bevittek, kihalglattak, bűnösségem elismertem. Azt viszont nem vallottam be, hogy 2 lány fenyegetése miatt próbáltam lopni, mert nem mertem, ugyanis azzal is fenyegetttek, hogy ha szólok a rendőrségnek a család férfitagjaival gyűlik meg a bajom. Ennek nyoma nincs mert szóban történt, egy lépcsőházban, így kamerák sem láthatták. Nem tudom, hogy bevalljam-e, vagy bizonyíték hiányában úgysem vennék figyelembe/ hazugságnak gondolnák?
A másik kérdésem pedig, hogy érdemes-e ügyvédet fogadnom egyáltalán, vagy többe kerülne, mint a kiszabható bírság?

Sosem voltam még büntetve, remélem komolyabbat emiatt nem kaphatok.

köszönöm

maczi0 # 2014.09.24. 19:55

Üdvözletem!Kb 5 hónapja írtam az ügyemmel kapcsolatban.Nagyobb értékre elkövetett lopással vádoltak.De aztán kiderült hogy nem haladja meg az érték az 500 000ft-ot.Tehát így kisebb értékre elkövetett lopásra változott.Az ügyész először az indítványában próbára bocsátást indítványozott.Nem voltam büntetve,és beismerő vallomást tettem.A bíró fogja ezeket mérlegelni?
Tehát milyen ítéletre számíthatok?Köszönöm a válaszokat.

Agent Cooper # 2014.08.12. 09:03

Kedves valaki1111!

Természetesen a kár megtérülése enyhítő körülménynek számít, de nem teszi meg nem történtté a bűncselekményt. Javaslom, hogy mindenképpen utalja vissza az összeget.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

valaki1111 # 2014.08.11. 22:35

köszönöm! A kérdésem annyi, ha még a kihallgatás előtt átutalom az összeget, az enyhítő körülménynek számít vagy nem? Vagy számít-e valamit? Még nem voltam büntetve soha.

ObudaFan # 2014.08.11. 20:35

A pénzbüntetés a legvalószínűbb, ha még nem voltál büntetve.

valaki1111 # 2014.08.11. 13:32

Kedves Mindenki!

A barátom kártyájáról levettem kb. 100 000 ft-ot részletekben, ez kiderült és feljelentést tett. Többször mondtam neki, hogy kifizetem azonnal az összeget amit mond de nem hajlandó meghallgatni és ebbe belemenni. A kártyát máskor is használtam, mert nekem adta hogy vegyek e neki pénzt mivel ő nem ér rá. Így tudtam meg a kódot is. Ezek után mire számíthatok? Tanuló vagyok az egyetemen. köszönöm előre is!

Agent Cooper # 2014.06.07. 09:55

Kedves muvesz50!

A jogerős ítéletben a bíróságnak rendelkeznie kell az Ön polgári jogi igénye felől - amennyiben kérte a polgári jogi igény elbírálását a büntetőeljáráson belül. Amennyiben az elítélt a megítélt polgári jogi igényt nem fizeti ki, abban az esetben az ítélet alapján megindíthatja a végrehajtást.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

muvesz50 # 2014.06.07. 08:41

Elnézést, de még egy kérdésem lenne faházlopás ügyben:
közös tulajdonról ellopta az unokatestvérem a faházamat, mely földön neki is ugyanannyi a tulajdona, mint nekem és kivágta a gyümölcsfákat. Feljelentést tettem a rendőrségen lopás bűntette miatt és beismerte, hogy ő tette. A rendőrség először elutasítottak azzal, hogy közös tulajdonról nem számít ez a cselekedet lopásnak.(sajnos annak idején épp ez a rokonom akadályozta meg az ingatlan felmérését.) Ez ellen panaszt tettem, az ügyész viszont helyt adott a panaszomnak és meghosszabbította a nyomozást. Beadtam a kárigényemet is. Vajon milyen döntésre számíthatok? Mert én szeretném ha kártérítene az illető, viszont per nélkül, a rendőrségi eljárásra, mert pereskedni nem akarok.
köszönöm szépen a választ.

ObudaFan # 2014.06.04. 10:31

Hát kérj a bíróságtól halasztást. HA nem kapsz, akkor jobban jársz, ha hazajössz.

angyalördög # 2014.06.03. 19:51

S.O.S!!!!!! Üdvözlöm! Az lenne a problémám hogy lessz egy targyalasom hamarosan....meg.voltam.szorulva es egy ismerősöm bankkártyájáról levettem 41000ft-ot.Én.most külföldön tartózkodom itt.dolgozok.Lehet hogy nem.tudok.majd hazamenni.Ilyenkor.mit.lehet.csinálni? Ill ha haza is.mennék,es tudom hogy.150Eft.biraat kqpok.de.csak július elején kapok.fizetést.addig várnak! Kb2 hetet mire kifizetem! Közmunkárat nem.tudok.menni.mert ha sikerülne is hazajönni akkor.is csak 2-3 napra.nem.lehet.elnapolni?Illetve 1 nap alatt lezajlik.a tárgyalás? Előre is.köszönöm!

capisca # 2014.06.03. 11:32

Kedves Rasmanov!

SZerintem köpködni gusztustalan és undorító dolog.

Szerintem egy kultúrember nem köp le senkit és semmit.

capisca # 2014.06.03. 08:40

Nekem annyi megjegyzésem lenne erre a köpködős néni ügyre, hogy a Köztársasági Elnök álta hivatalosan meghívott személlyel szembeni atrocitás miatt léptek fel ennyire keményen.

USA-ban a rendőrök ezért le is lőhették volna simán, nálunk meg töketlenkedtek.

Igazából a néninek sikerült a Köztársasági Elnök tekintélyét is aláásnia, hsizen mit gondolhatnak ezután a külföldi vendégek, milyen védelemben részesülhetnek, ha a Köztársasági Elnök meghívja őket.

Centerum censeo én a rendőri vezetőket vettem volna elő, akik nem léptek fel azonnal amikor látták, hogy itt atrocitás lesz.

ius latratus # 2014.06.03. 08:29

"Szerencsétlen hölgy még mindig a hűvösön van."

Még szerencse.
Azért - ha már annyira ragaszkodunk a szikár tényekhez -, tegyük már hozzá, hogy a kedves mamókád már többször élvezte a cellák vendégszeretetét.
Tehát: nem a csipkeverő szakkörből emelték ki...

Sherlock # 2014.06.03. 05:57

Ugyan, ez nem a blikk/velvet/index fóruma...

Sherlock # 2014.06.03. 05:04

Gyakorlatilag 0.

Morning.glory # 2014.06.03. 04:50

Köszönöm a válaszokat!
Mivel kaptam egy hozzászólást, hogy "akkor mi lesz, ha sittre vágnak". Érdeklődöm,hogy ennek mekkora az esélye?Vagy itt a hozzászóló a büntetlen előélettel kapcsolatban írta? Ebben az esetben én is tudom, hogy nem marad tiszta az erkölcsi bizonyítvány.

Üdvözlettel: Morning.glory

Agent Cooper # 2014.06.02. 12:00

Kedves Morning.glory!

Pénzbüntetés esetén büntetlen előéletű marad, sima erkölcsivel nem lesz gond.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Morning.glory # 2014.06.02. 11:33

Üdvözlöm!
Köszönöm a választ!
Az előbbi kérdésemnél azt elfelejtettem megkérdezni, hogy az ügynek lesz-e nyoma az erkölcsi bizonyítványban?

Köszönöm!

ObudaFan # 2014.06.02. 10:37

Pénzbüntetést.

Morning.glory # 2014.06.02. 10:01

Üdvözlöm!
Segítséget szeretnék kérni. A mai napon kaptam egy idézést gyanúsított részére. Tavaly szeptember végén az egyik Tesco áruházban megpróbáltam eltulajdonítani egy 9.990,-Ft értékű terméket, melyről eltávolítottam a riasztót. Most az idézésben a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 370 § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontjának bc) alpontja szerint minősülő szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja törvényre hivatkozik. Ennek utána néztem, és 2 évig terjedő szabadságvesztést ír.
A helyszínen a lopást elismertem, a termék meg volt, kár nem esett benne. Büntetlen előéletű vagyok, ráadásul családos, és jelenleg február óta munkanélküli. Nagyon szégyellem amit tettem, nagyon megbántam, elkeseredésemben tettem. A helyszínen teljes mértékben együttműködő voltam.
Érdeklődöm, hogy előreláthatóan milyen büntetést kaphatok. Nagyon meg vagyok ilyedve, hogy mi lesz. A kihallgatáson mire számíthatok?
A választ előre is köszönöm!
Üdv. Morning glory

angyalördög # 2014.05.30. 16:26

Üdvözlöm!
Az lenne a problémám hogy lessz egy targyalasom hamarosan....meg.voltam.szorulva es egy ismerősöm bankkártyájáról levettem 41000ft-ot.Én.most külföldön tartózkodom itt.dolgozok.Lehet hogy nem.tudok.majd hazamenni.Ilyenkor.mit.lehet.csinálni? Ill ha haza is.mennék,es tudom hogy.150Eft.biraat kqpok.de.csak július elején kapok.fizetést.addig várnak! Kb2 hetet mire kifizetem! Közmunkarat nem.tudok.menni.mert ha sikerülne is hazajönni akkor.is csak 2-3 napra.nem.lehet.elnapolni?Illetve 1 nap alatt lezajlik.a tárgyalás?
Előre is.köszönöm