Csalás vétség+korábbi ügy lopás


segítség76 # 2013.01.02. 15:52

Az ügy még mindig tart a Bíróságon. Közben nagynéni is gyanúsított lett. Fejlemények a tárgyalás után.

Főlökött # 2010.11.26. 07:36

Tisztelettel :

Még mindig fenntartom a leírtakat. Ha a lentiekben felsoroltakkal rendelkezünk, akkor a szembesítésen nincs miről hazudni a nagynéninek. Valami nem stimmel.
Feljelentő körül is körülnéznek ? Miért is ? Amúgy már nem hiszem, ha az Ügyészségen van a nyomozati anyag. Poligráf vizsgálat alkalmazását, vele szemben pedig végképp elvetem.
Gyanúsított esetén van mód :
Be. 180. § (2) A gyanúsított beleegyezése nélkül a vallomása poligráf alkalmazásával nem vizsgálható.

-------------
  • Lökött
segítség76 # 2010.11.26. 06:26

Hát ez az! A nagynénim nem volt gyám, nem volt gyámság alatt a nagymama. Elszámoltam a pénzzel is hisz a nagymamára költöttem, de ez a hatóságot nem érdekelte. A nagynéninek az fájt hogy én vettem fel 2 havi nyugdíjat. Én is csak azért mert nem vette fel senki a nyugdíjat, míg a nagynéni felvette több mint fél éven keresztül. Én sem értem,hogy miért nem hisz nekem a hatóság, miközben nagynéni végighazudta a szembesítést. Utána ment anyukám,akit tanúként hívtak be, hogy az édesanyja körüli hercehurcáról mit tud. Elméletileg a nagynéni körül is körülnéznek. Ha van igazság,akkor nem lesz vádemelés. Anyukám a testvérére (nagynénémre) hazugságvizsgálatot kért. Várom a fejleményeket és remélem az ügyész nem emel vádat. A nagynéni rosszindulatú, pénzéhes. Mindenkinek tanácsolom,hogyha van ilyen nagynénje,akkor inkább hagyja a nagymamát. A lelkiismeretem vitt arra,hogy törődjek a mamával, nyugdíja nélkül is megtettem és csak azért vettem én át,mert visszaküldték volna a Ny.folyósítónak, mert a nagymama nem tudott elmenni érte, a postás sem hozhatta újra.

Főlökött # 2010.11.25. 10:12

Tisztelettel :

Valami nem stimmel a történetben, véleményem szerint, mert akkor a nyomozó hatóság nem küldte volna meg az ügyészségnek "vádra", vádemelési javaslattal a keletkezett anyagot.

Tiszta, hogy volt meghatalmazás. Azt ki írta alá, a nagymama, vagy valaki más ? Ha volt is, az egyszeri alkalomra vonatkozott-e, vagy folyamatos felvételre.
Nagynéni értesítve lett-e, hogy a maghatalmazása okuttá vált ?
Anyagi haszonszerzés : ha elszámoltunk a hatóság felé, az eljárás során teljesen, fillérre, akkor nem lenne kárérték.
Ha rendelkezünk a nagymama által aláírt meghatalmazással, ami folyamatos pénzfelvételi lehetőséget biztosít, akkor nincs tévedésbe ejtés, tartás, főleg, hogy még a nagynénit értesítettük is. ( az más kérdés, ha a nagymama le volt gyámoltatva és a nagynéni volt a gyámja ! akkor teljesen más a leányzó fekvése )

--------------
  • Lökött
segítség76 # 2010.11.25. 09:28

Jelenleg csalás vétségével vádolnak. Nagynéném jelentett fel, mert a mama nyugdíját én vettem fel. Meghatalmazással vettem fel, de én segítettem neki,mert nem látott jól, gyenge volt, beteg volt. Én a nyugdíjából bevásároltam neki, csekkeket rendeztem, örült neki a nagymama. De a nagynéninek bántotta a szemét, hogy én miért teszem ezt. Én azért tettem mert senki nem akarta felvenni már, bár addig a nagynéném és a lánya vette fel a nyugdíjat. Én vagyok a gyanúsított, holott ők is ugyanezt tették. Csekkekkel is igazoltam,hogy rendezve lettek a csekkek, a pénz arra fordítottam,hogy nagymamámat ellássam. 2. hónap után a nagynéni kiharcolta a nagymamánál,hogy az én meghatalmazásom visszavonja. Én vittem neki ételt továbbra is, de a nagynéni már nem. Megnyugodott,hogy én nem vehetem fel a nyugdíjat.
A rendőrség őt nem gyanúsítja csalással csak engem. Pedig a helyzet ugyan az szinte azaz 2 hónap nyugdíjjal ő nem tud elszámolni (én maximálisan a 2 hónap=160e ft)).
A rendőrnő szerint 2-3 év börtönbüntetést kaphatok, mert 5 éve volt egy tesco-s lopásom,ahol én csak jelen voltam, de rántott magával a helyzet. Akkor 2 év próbaidőt kaptam arra.
Egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy előnyösebb lett volna ha a mamával nem törődöm és nem látogatom.

Ügyész kezében vagyok,de a rendőrnő szerint a két ügyet összeteszik és 2-3 évet kaphatok.
csupán mert a nagynéni gonosz. A nagymama meghalt azóta, sajnos ő nem tudja elmondani az igazat. Nagynéni megvezetett mindenkit. Bíróság stb lehet belőle, de pénzem nincs ügyvédre.
Gyermekem egyedül nevelem. 8 éves. Kitűnő tanuló. Minden rendben (lehetne)...Munkahelyem is van.

Tényleg börtönbüntetést adnak?

Szerencsétlen csillagzat alatt élek.