nyomozás


Gabicsek # 2010.12.03. 22:25

Na azért:)) már hiányoltam, mivel megszoktam:)

Főlökött # 2010.12.03. 09:19

Tisztelettel :

:)))))))))))))))))

--------------
  • Lökött

ui.: korrigálva......

Gabicsek # 2010.12.02. 20:51

Ejnye-bejnye Főlökött! Lemaradt a tisztelettel kezdés:)

Főlökött # 2010.12.02. 10:53

:)))))))))))

_______________
Lökött

Lianne # 2010.12.01. 21:16

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!

Azt hiszem, hogy felkeresem a rendőrismerőseimet, hátha ők tudnak segíteni, aztán meg felkeresem RTf-t.

Üdv: Lianne

Főlökött # 2010.12.01. 08:35

Tisztelettel :

Lianne - A nyomozó hatóságok által, a helyszínen végzett tevékenységet a belső utasítások szabályozzák, az érvényben lévő törvények betartásával, illetve arra történő utalással.

Azt, hogy külföldi nyomozó hatóságok belső szabályzatában mi található, a csuda tudja. Nem hiszem, hogy valamit találnál róla a neten.

Én egy lehetőséget látok, Bp. RTF - megkeresését elektronikus formában, s majd javasolják xy tanár.....stb. megkeresését, ezen témában. Ő valamennyi információval tud szolgálni.

--------------
  • Lökött
Gabicsek # 2010.11.30. 20:57

bocsi a néhai betűelírásért, csak igyekeztem itt halkan írni, mert mögöttem alszanak:)

Gabicsek # 2010.11.30. 20:56

Mann8!
HA elrendelik a nyomozást és te vagy a sértett (nem mindig azonos a feljelentővel), erről értesítést fognak küldeni. Utána pedig idézést, mert tanúként ki fognak hallgatni. Aztán nyomozgatnak pár hónapig. Amikor azt befejezik, küldeni kell egy értesítést, hogy megtekintheted az iratokat, azokról fénymásolatot kérhetsz a nyomozás végén (100.-Ft. illetékbélyeg oldalanként!). Tehát ezután befejezik, és majd döntenek a meglévő adatok alapján, hogy me legyen a vége. Vagy megszüntetik bűncselekmény hiányában, vagy átadják az ügyészségnek, ami lehet akár bizonyíték-hiányos megszüntetés, vagy vádemelés. Ez mind-mind a nyomozás adataitól fogg függeni. Az biztos, hogy elrendelés esetén értesítenek, tanúként kihallgatnak, nyomozás végén iratismertetnek. Egyelőre erre kell számítani.
HA valami miatt elutasítják a feljelentésed, erről határozatot hoznak és megkapod (meg lehet panaszolni), ha csak becsületsértés van més nincs és magánindítványt terjesztettél elő, átteszik az illetékes bírósághoz (nekik van hatáskörük eljárni). Tehát ez is lehet.

Lianne # 2010.11.30. 19:25

Kedves Fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni a szakdolgozatommal kapcsolatban.
A témám az emberölés nyomozása.
A dolgozat kb. 80%-a már készen van, azonban a végén írnom kellene arról, hogy konkrétan a helyszíni szemle hogyan zajlik le a külföldi országokban, pl: USA, Németország, Franciaország az emberölés nyomozása során. Ehhez egyszerűen sehol sem találok használható anyagot. Kerestem a könyvtárban, de ott csak a magyar szabályozásról van anyag. Próbálkoztam az interneten is, de eddig még ott se találtam semmit. Nem is tudom igazán, hogy merre, hogyan keressem, hol van ez egyáltalán szabályozva az amerikaiknál, németeknél stb....Kicsit kezdek megijedni, mert a határidő egyre csak fogy....

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy hol kellene ezt keresni, hol olvashatok utána, hogy hogyan zajlik a helyszíni szemle a külföldi országokban?

Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Üdv, Lianne

Manna8 # 2010.11.30. 17:36

Feljelentést tettem email feltörés miatt,becsületsértés miatt.

Gondoloma rendőrség elkezdi nézni az IP címeket stb. ha jol tudom fogok kapni egy értesítőt h elkezdik a nyomozást.Utána milyen papírokat fogok kapni?

határozatot, avgy iratismertetést ha lezárul a nyomozás?Abban mi fog szerepelni?Hogy néz ki? Mire számíthatok?