sikkasztás?


hókusz # 2010.12.08. 07:55

NA igen. ez így van. nem életszerű. és furcsa is, hogy csak egy évre rá derült ki. teljesen jól elsikkasztotta a dolgot úgy hogy seninek nem tünt fel? se a sulinak, se a cégnek? hisz ezek le lettek adva...és be lettek jelentve...és nem értem miért engem hurcolnak meg? van védőm már és ő is abszurdnak tartja...én még külön lapra le is írtam az iskolába hogy átvettem az öszzeget,mert semmi ilyesmi szándék nem volt bennem, hogy bármit is eltegyek...minek?sajnos ezt az ügyészség nem látja? megküldték a 2 oldalas vádiratomat, amibe pénzbüntetést javasol az ügyész? de miért? hogy ne tudjam kifizetni?hogy tényleg belebolonduljak?

Főlökött # 2010.12.04. 09:44

Tisztelettel :

"A bűnügyi költség :
Be 74. § (1) Bűnügyi költség

  1. az a költség, amelyet az ügyben az eljárás megindításától a büntetés végrehajtásának befejezéséig, továbbá a rendkívüli jogorvoslati eljárás, valamint a különleges eljárások során az állam előlegezett,239
  2. a terheltnek, a sértettnek, a magánfélnek, a pótmagánvádlónak és a magánvádlónak, a terhelt és a sértett törvényes képviselőjének az ügyben felmerült készkiadása, akkor is, ha azt az állam nem előlegezte,
  3. a kirendelt védőnek és a sértett, a magánfél, valamint a pótmagánvádló képviselőjének készkiadása és díja, akkor is, ha azt az állam nem előlegezte.

(2) Az (1) bekezdés a) pontjában említett költség különösen a tanú megjelenésével felmerült költség, a szakértő, illetőleg a szaktanácsadó részére megállapított munkadíj és költségtérítés, a lefoglalt dolog szállításával és megőrzésével felmerült költség, valamint a tolmács díja és költségtérítése.240
(3) Ha a terhelt a jövedelmi és vagyoni viszonyai folytán a bűnügyi költséget előreláthatóan nem tudja megfizetni, és ezt a külön jogszabályban meghatározott módon igazolta, a terhelt vagy védője kérelmére a bíróság, illetőleg az ügyész határoz arról, hogy a terhelt részére személyes költségmentességet engedélyez. A személyes költségmentesség engedélyezése esetén

  1. a terhelt kérelmére a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság védőt rendel ki [48. § (2) bek.],
  2. 241
  3. a kirendelt védő díját és költségét az állam viseli.242

(4) A személyes költségmentesség tárgyában hozott határozat, illetőleg az okozott költség viselésére kötelező határozatnak a költség viselésére vonatkozó rendelkezése elleni jogorvoslat halasztó hatályú....."

  • és :

A gyanúsított kihallgatása :
"180. §.....
..(2) A gyanúsított beleegyezése nélkül a vallomása poligráf alkalmazásával nem vizsgálható."

Ha indítványozza, IRÁSBAN, ell kell bírálni, miért nem alkalmazták.

Fontos információkat tartalmaz !

Véleményem szerint sem ártana egy jó védő. Nem hiszem, hogy a leadott szerződés, amit olvasatomban láttak is, hogy leadtuk, azon ne szerepelne, hogy előleget, vagy bármit átvettünk. Ha az leadásra került, akkor a jóváhagyó ne kérdezte volna meg, hogy hol a szerződésben szereplő összeg ? Nem életszerű a történet.

--------------
  • Lökött
ObudaFan # 2010.12.04. 09:34

Keress egy védőt mindenképpen.

hókusz # 2010.12.03. 05:44

Szia! ezt már megtettem és semmi eredménye, a tanúmat is beidéztettem. de sajnos hatástalan. a poligráfot meg fizetnem kellene és annyi pénzem nincs. Amúgy pedig azt mondták, hogy ez nem bizonyíték csak esetleg döntő lehet:-(már utánna jártam:-( de ha fizetek akkor elismerem azt amit nem tettem:-( csak ezzel tudom elkerülni a börtönt? mert ha így áll a magyar igazságszolgáltatás, akkor nem tudok mit kezdeni vele:-( csak legyen valami megoldás. még ügyészi szakaszban vagyok.

bolondmelós # 2010.12.02. 23:04

hókusz: ügyvéd kell, kérjél poligráfos vizsgálatot az eljárás során, idéztesd be a tanúdat, a főnöködet.
És mondjál igazat.
Ha netán kifizeted a kárt, akkor is van esély a szabadságvesztés elkerülésére.DE nem te tetted, ezt csak végső megoldásként javasolnám.

hókusz # 2010.12.02. 22:41

Tisztelt Fórum!

Segítséget szeretnék kérni.2008.jul.ában egy biztosító társaságnál dolgoztam és megkötöttem, egy 505000 ft-os tanulóbiztosítást egy középiskolával. Elvittem a kolléganőmet, hogy segítsen kitölteni a papírokat és h legyen valaki velem aki látja, hogy én megkötöttem ezeket a biztosításokat.Utánna mikor átvettem az összeget,akkor ugye otthagytam az iskolának az ő biztosítási példányukat +egy A/4-es lapra külön leírtam, hogy átvettem ezt az összeget. ezután hazamentem, mert tudtam, hogy az irodába már nincs bent a fönököm, aki átnézné a szerződéseket és aki feladhatná a díjat, meg hogy egyáltalán jól ki van-e töltve és mindenki azt fizette-e amit szeretett és igényelt volna.Másnap bementem vittem magammal mindent és leadtam a fönökömnek a pénzzel együtt, hogy majd ő innentől kezdve intézi hisz ez már az ő dolga volt ugyani s az ő aláírása nélkül nem lehetett érvényes a szerződésem. rá egy évre 2009-re kiderül,hogy ez nem lett leadva, egy szülő bement az irodába és szeretett volna biztosítási szilgáltatást igénybe venni, az utólag most már kiderült nem létező szerződésre. Nos ellenem eljárás indult mert minden papíron az én aláírásom szerepel.Sikkasztással vádolnak és most lassan megint egy év eltelt és az ügy se előre se hátra nem mozdult. A fönököm aki eltette a pénzt mossa kezeit és teljesen rám tereli a gyanút és hiába van egy tanúm aki látta a szerződéseket az irodában és azt h bevittem a pénzt egyszerűen nem hajlandóak hinni nekem. Én már teljesen kétségbe estem, mert mindig becsületesen éltem és erre neveltek, és nem látom a kiutat. Most már odáig jutott a dolog, hogy az egyik ügyészség átadta egy év után az ügyet a másik ügyészségre arra hivatkozva, hogy itt történt területileg a büncselekmény. Kérdem én hogy lehetséges ez? miért tart ilyen sokáig? büntetlen előéletű vagyok és hogyan tudnám elérni, hogy ne engem vádoljanak? és ha rám bizonyítják mégis akkor milyen büntetésre számíthatok? megyek börtönbe azért amit nem követtem el?kérem segítsen!!!!!!!