gyermekbántalmazás???


incike222 # 2019.04.19. 10:08

Szeretnék segítséget kérni az öcsém (12éves) anyámmékkal él és én is ott éltem tudom h milyen ott a körülmény és nem szeretném hogy ebben a körülményekben nevelkedjen továbbra is. Bántalmazák,dolgoztatják,én is ott éltem 3 hónapja döntötem ugy hogy nekem ebből elég és apukámhoz szöktem éjjel. Én 18 éves vagyok. Velem már nem tudtak mit tennni hogy elszöktem. De öccsém is ide szeretne költözni hozzánk és ebben kérem az önnök segitségét hogy tudok e valamit ez ellen tenni apukámmal???

Burn Out # 2017.12.05. 18:28

ja nagyon félreolvastam. konkrétan szemtanúként írta le a bántalmazást. akkor ő mégis mit csinált? nézte és ennyi?

a gyámhatóságok tele vannak az ilyen "aggódó szülőkkel", akiknek csak az a céljuk, hogy mindenféle szarsággal feljelentgessék a másik felet.

tipikus mondat:
A kerdes olyasmi lenne,mi az a hatar amit a Magyar jogrendszer bantalmazasnak titulal,s emiatt a gyermek felugyeleti jogat az apanak itelhetik?

alfateam # 2017.12.05. 18:19

Dehogy nyalta be csak te olvasol felületesen. Azt írta a kérdező:
Jelenleg kulonelesrol van szo,az edesanyanal a gyermek.
és a történetet akár a gyerek elmondásából is ismerheti.

AggodoApa.II! ha te vagy a gyermek apja akkor azt kéne kideríteni miért sír a gyerek gyakran és hosszan, lehet,hogy autista....

Burn Out # 2017.12.05. 18:12

Attika benyalta az "aggódó szülő szöveget" :)

Az állítólagos bántalmazásoknál az apa hol volt? végignézte az egészet?

Dr.Attika # 2017.12.05. 17:58

Tisztelt Kérdező!
A leírtak túlmennek a házi fegyelmezési jogon. Az ilyen cselekményt elkövető szülő bűncselekményt követ el.

Üsse be a keresőbe "házi fegyelmezési jog" és sok ezzel kapcsolatos leírást, tanulmányt talál.
Lépjenek minél hamarabb a rendőrség gyámügy felé.

AggodoApa.II # 2017.12.05. 14:54

Tisztelt forumozok!

Segitsegre,tapasztalatra,tanacsra lenne szukseg!

Adott egy par egy 3 eves kislannyal.
Jelenleg kulonelesrol van szo,az edesanyanal a gyermek.
A gyermek gyakorta hisztizik,ami abbol all,hogy sokaig kepes sirni s sirni.
Ilyenkor az edesanyaban felmegy a pumpa s el el csattan egy pofon is,de a siras nem mulik ettol el.
Am de egyik alkalommal amikor a gyermek nem igazan akart szotfogadni s bemenni a lakasba az anyuka a kabatjanal fogva rancigalta be a lakasba a foldon huzva,a kabat banta meg,elszkadt.A lakasban jot a masodik aldas a veres,ez mar eleg durvan sikeredett mert az arcan meglatszodtak a veres nyomai.
Az edesanya gyakorta fenyegetozik ha a gyermek epp a hisztizes kozepette van,hogy megoli,felkoncolja,felnegyeli,majd sajat magat is.A gyermek tonkreteszi az o eletet.

A kerdes olyasmi lenne,mi az a hatar amit a Magyar jogrendszer bantalmazasnak titulal,s emiatt a gyermek felugyeleti jogat az apanak itelhetik?

tobbszor hallottam,olvastam,hogy bizonyos pofozast peldaul a jogrendszer meg nevelesnek titular,s nem bantalmazasnak.

hol van a hatar amit atlepve verge errdemben is tehet valamit egy apa,a gyermek biztonsaga erdekeben?

Elore is koszonom a segitseget,tapasztalatokat.

Krisz.

Agent Cooper # 2014.04.11. 09:49

Kedves Lolita1!

Bizonyítás nélkül nem sok esélye van, ezért lett volna fontos a látlelet. Ha másik szülő tanúsítaná, hogy a gyermeke elmesélte a történteket, akkor is nagyobb esély lenne a cselekmény bizonyítására.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lolita1 # 2014.04.10. 09:07

A sértettet a gyereket nem hallgatta meg senki se az igazgató se a rendőrség senki,csak a tanárt.A gyereke- ket se hallgatták ki pedig volt köztük olyan aki látta az esetet,mert kiskorúak.Nem igaz hogy nem lehet ez ellen tenni valamit,megállítani hogy többet ne fordul- jon elő.Sokan azért nem jelentik mert félnek hogy aztán a gyerek tanulmányi eredményét lerontsák a tanárok.

Lolita1 # 2014.04.10. 08:42

Azért nem készült látletet mert először iskolán belül próbálta volna elintézni a szülő,úgy mond beérte volna annyival hogy a tanár megbánás tanúsitson.A lényege az lett volna hogy ne forduljon elő többet.Szerintem nem fer hogy a tanárokat annyira védi a törvény a gyereket meg nem védi a törvény csak ha otthon éri bántalmazás. Mert vannak pl.olyan gyerekek akik otthon nem láttak verekedést az iskolába pedig ilyet kell nézzenek vala- milyen szinten szerintem ez nyomot hagy bennük.Én úgy gondolom hogy veréssel nem lehet megoldani a problémát még ha problémás gyerekről van is szó,más megoldást kellene találni elvégre annak idején mikor tanárnak tanult tudta hogy 2gyerek se egyforma...

Agent Cooper # 2014.02.27. 08:31

Miért nem készült látlelet?


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lolita1 # 2014.02.26. 17:32

beleverte a gyerek fejét a táblába,de ez már nem az első eset hogy ilyet tett,de ez az első hogy valaki felmerte jelenteni,csak nem készült látlelet.

capisca # 2014.02.26. 14:57

Milyen bántalmazással vádolják ezt a tanárt?

Agent Cooper # 2014.02.26. 14:54

Kedves Lolita1!

A terhelt egyik védekezési lehetősége a tagadás, a tanár csak a jogával él. Az eljárás meg azért indult, hogy pontosan kiderüljön, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor azt ki követte el.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lolita1 # 2014.02.26. 13:46

Hónapok óta húzódik ez az ügy hogy a tanár bántalmazta a gyereket az osztály előtt,és arra nem volt képes hogy legalább megbánást tanúsítson ezért lett feljelentve,de a bíróságon tagad.

Agent Cooper # 2014.02.26. 12:23

Kedves Lolita1!

A bántalmazást nem Önnek, hanem az ügyészségnek kell bizonyítania a bíróság előtt. (Már amennyiben büntetőeljárásról van szó.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Lolita1 # 2014.02.26. 11:20

Szép napot mindenkinek!Tanácsot szeretnék kérni hogy mi a teendő ha a tanár a gyereket fizikailag bántalmazza az osztály előtt.A bíróságon tagadja tettét.Hogy lehetne ezt bebízonyítani?Előre is köszönök minden féle megoldást.

kaméleon # 2010.12.08. 15:06

„Drága Szívem” mondaná Hofi. Ha nem megy, hát nem megy. Ne erőltessük.
Szakemberként nem magamat, hanem, mivel egyrészt jogról, másrészt pszichológiáról van szó, Grád Andrást definiáltam, akinek a szavaival kötözködtél.
Viszont, valóban, egy sokezer éves (a magad I. Andrásos definíciója szerint) jóember tapasztalataival, aki csak „véletlen ejtette” el a fórumon, hogy elvált apa, a magam szerény képességeivel nem szállhatok vitába.

sió # 2010.12.08. 14:15

kaméleon

A szép szó sokszor többet ér, mint egy beírás alapján definiálni valakit aki tanácsot kér.

Nehogy már legyél akkora szakember, hogy tudd mi történt valójában az iskolában!
Ha pedig mégis az vagy, akkor felnézek rád, olyan szaktekintély vagy aki minden ezer évben születik.

Egy lökdösődés, meg húzogatás miatt nem szabad senkit megbélyegezni! Lehet hogy a te szavaiddal élve „f…ja sincs” szerény személyemnek, azonban túl sok megbélyegzett gyerek van ma „más” iskolában.

El kell addig jutni, hogy a megoldás nem a gyerek eltanácsolása, és nem a rúnakőből való jóslás, (1 beírás alapján), hanem a kiváltó ok megkeresése, amire pl, nagyon jó az ellenfél anyukájával egy kávé elfogyasztásának aktusa. Lehet, hogy triviális probléma bújik meg a háttérben, ami akár rendkívül könnyen is orvosolható lehet.

A példák beidézése szerintem nem jó ötlet. Megértem hogy unalmas garnizon, állástalan okosnak lenni, azonban a példa-példa marad, a beíró kérdésére semmiképpen sem ráhúzható asszociációval. Példát én is tudnék hozni elítélt tömeggyilkosról, aki ifjúkorában az iskolában kétszer meglökte tornaórán a társát, aztán tessék mi lett belőle, 25 év múlva megölt 10 embert egy géppisztollyal.

Ez kicsit hasonlít nekem a kuvaszról terjengő rémhírekre, az egyszerű szellemiségű lakosság körében. Se szeri, se száma az olyan történeteknek, amikor elmondja a mesélő, hogy egész életében izé, oszt egyszer csak nem tom mi lett vele…

Ammen.

kaméleon # 2010.12.07. 17:42

Így igaz. Szerencsére, ma már viszonylag könnyen lehet a sajátos nevelési igényű gyermekeknek megfelelő elhelyezést találni, akkor is, ha biztosan többletterhet ró a szülőre, hogy az ilyen suli nem a közelben van. Az empátia nem mindíg elég. Minden értelmes ember átérzi az ilyen gyermeket nevelő szülő nehézségeit, de neki is át kell éreznie a többiekét. Ez csak egy dolog. A problémát sajnos elég közelről ismerem, hiszen egyik barátnőm kisfiát több iskolából is eltanácsolták, mert minden kezelés ellenére agresszív volt a kortársaival. (Egyébként nem csak velük.) Az anyuka mégis mindig addig várt egy-egy helyen, míg valami nagyobb konfliktus nem robbant ki, és csakazértsem vitte az ajánlott szakintézménybe a gyereket, méghozzá azért, mert neki nem lehet olyan gyereke, akire ilyen bélyeget sütnek.
Néhány hónapja hallottam egy csoporttársamtól, hogy a kisfia iskolájában van egy kezelhetetlen gyerek, akitől minden kisebb retteg. Az eltávolítására vonatkozó szülői kéréseket az iskola nem akarta meghallani mindaddig, míg egy különösen rémes eset után, a rettegésben tartott gyerekek egyszer meg nem elégelték, és iszonyúan helyben nem hagyták az agresszív fiút.
Ja, igaz. A gyerekek nagyon jól lerendezik a hierarchiával kapcsolatos kérdéseket. El kell jutni idáig? Sió, a pszichés problémákat nem lehet kávézással megoldani. Problémakezelésben egyenlőségjelet teszel az egészséges és az igazoltan sajátos nevelést igénylő közé? Ember, akinek erről f…ja sincs! Gondolkodj, mielőtt magad szakemberrel kötözködve, ilyen tanácsokat osztogatsz!

Főlökött # 2010.12.07. 17:02

Tisztelettel :

acridity - véleményem szerint Grád András semmi csúnyát, bántót, megsértődésre okot adó dolgot nem írt. Pusztán függetlenként a tényeket vázolta.
Ön kérdéssel, segítségkéréssel fordult a "Forum"-hoz, és kapott is választ. Ha az nem szimpatikus, vagy nem egyeztethető a saját elképzeléseibe, az sajnálatos.
Tény, hogy egyre több az erőszak az iskolákban és ezen cselekmények megszüntetésének-csökkentésének véleményem szerint is, nem igazán legjobb megoldása, a büntetőlejárás kezdeményezése. Már így is rengeteg van sajnos és minek. Felesleges meghurcolása, mindkét félnek.

Leírtakom kellene elgondolkodni, mert nem Ön ellen, a segítés céljával tették. Egyikünk sem azért van itt, vagy nincs jobb dolga az ideirogatáson kívül, vagy hogy mások lelki világába belegároljon.

--------------
  • Lökött
sió # 2010.12.06. 08:28

Hát én finomabban fogalmazok, mint itt más megtette.
Én semmi rosszat nem látok abban, ha egy gyerek a társát lökdösi.
Ezért gyerek.
Abban sem látok rosszat, ha kifocizza az iskola ablakát, vagy ne adj isten ad egy pofont, vagy kap egy pofont.
Ezért gyerek.

A gyerekek nagyon jól lerendezik a hierarchiával kapcsolatos kérdéseket.
Tény hogy van az a határ, amikor kipécéznek valakit, de az ön soraiból ítélve itt nem erről van szó.
Én jelezném a tanárának és megkérném, hogy fokozott figyelemmel legyen a gyereket illetően, és egyben kérném a véleményét a továbbiakkal kapcsolatban. Ha megadjuk a tanárnak a tiszteletet, akkor véleményem szerint ő is tisztelni fog minket. Ne azt kérje tőle, hogy kivételezzen a gyerekkel, hanem hogy terelje jó irányba napközben. Ha jó tanár, akkor segíteni fog, és valósan fog segíteni.

Az előttem szóló beírása véleményem szerint kissé elvetette a sulykot, hiszen az ön gyermekinek gyermeki áldozatairól beszél. Megnyugtatom önt, szó sincs erről. Mint ahogy arról sem hogy át kellene irtania gyermekét viselkedészavaros gyerekekkel foglalkozó iskolák valamelyikébe. Minden gyerek életében vannak periódusok, amikor akár agresszívabb is lehet mint a többi gyerek, és még akár egy béka elégetése is simán belefér a tapasztalati úton világról szerzett ismeretek közé.
Az előttem szóló válaszát azért érdemes helyén kezelni, mert az ön 3 mondatából komplett diagnózist állított, fel olyan diagnózist, amit egy másoddiplomás is hónapokig tartó vizsgálat után tud megtenni. A diagnózisa alapján elnéptelenedett iskolák volnának mindenhol, hiszen nincs olyan gyerek, aki időnként ne csapna oda. Az én óvodás gyerekemnek is kedvelt szórakozása volt egy időben, kb. 2 hétig, hogy elfutott a többi gyerek mellet, és aki legközelebb volt azt fellökte. Aztán ahogy kezdte abbahagyta.

Nyugodjon tehát meg, és próbáljon az észrévek oldaláról közelítve akár konszenzust keresni a fenyegető szülővel. Akár egy kávéra is meghívhatja, ahol akár az is kiderülhet, hogy jól megértik egymást. Ha mindezt észrevette, és soraiból ítélve foglalkozik a gyerekével, akkor jó úton halad a megoldás felé. Ő sem akar mást mint ön. Akarják hát együtt.

Azt hogy előre feljelentésen gondolkodik, nem tartom jó ötletnek.

Sok sikert.

Grád András # 2010.12.05. 22:19

Kedves Acridity!

Sajnálom, ha "nagyképűségként" dekódolta jószándékú válaszomat, de fenntartom az általam leírtakat. Sajnálom azt is, ha gyermeke viselkedészavarban szenved, de makacs jogvédőként mindenki jogait védeni szoktam - ha úgy tetszik ebbe beletartoznak gyermeke szintén gyermek áldozatai is, akiket a maga gyermeki módján mégiscsak már most is terrorizál - és sajnos a helyzet valószínűleg nem javulni fog. Úgyhogy tudva hogy ezzel nem leszek népszerű Önnél, másoddiplomás pszichológusként megfontolásra javaslom a gyermek átíratását a nehezen kezelhető, viselkedészavaros gyermekek számára létrehozott különleges iskolák valamelyikébe, ugyanis a viselkedészavarok legtöbbje nem egykönnyen gyógyítható - és még próbáltam finoman fogalmazni... Üdvözlettel:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

acridity # 2010.12.05. 20:29

Köszönöm szíves válaszát, amihez annyit fűznék hozzá, hogy a szükséges óvintézkedéseket megtettem,a feljelentéssel nem visszavágni akarok az anyukának. Csak hátha így elmegy a kedve a más gyerekére kezet emeléstől.
Mindenki védi a sajátját, én is ezt teszem.
Hogy kerekebb legyen a kép: a ruháját húzogatta,és sajnos a kisfiam viselkedészavaros,pszichológushoz járunk,nevelési tanácsadóba,stb.

Köszönöm kioktatását a szocializálásra nevelésről is.
Javaslom olvasson egy kis gyermekpszichológiát is ebben a témában, talán jobban megérti az ilyen helyzetben lévőket, és minden nagyképűség nélkül fog neki tanácsokat adni.

Minden jót!

Grád András # 2010.12.05. 20:03

Kedves Acridity!

Amennyiben a másik gyermek anyukája bűncselekményt követ el az Ön gyermekével szemben (pl. könnyű testi sértés), akkor természetesen feljelentheti. Én azonban az Ön helyében az "óvintézkedéseket" azzal kezdeném, hogy elmagyarázom a saját gyermekemnek, hogy a többi gyermekek nem azért járnak az iskolába, hogy neki legyen kit lökdösnie és (a földön?) húzogatnia.

Tudja a boldogság az elkerült bajokból tevődik össze. Ha sikeresen szocializálja a saját gyermekét, várhatóan nagyobb békességben élhetnek valamennyien, ellenkező esetben a gyermeke még igen sok konfliktusnak lesz nem csak az okozója, de a szenvedő alanya is. Üdvözlettel:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

acridity # 2010.12.05. 19:39

Kérdésem a következő:
A gyermekem (6 éves) az iskolában többször lökdösött egy osztálytársat, és húzogatta a gyereket.
A gyermek anyukája vulgáris stílusban közölte, ha mégegyszer előfordul,megveri a gyerekem,kirángatja az udvar közepére és elmagyarázza neki, kit ...
Sajnos az a fajta, hogy kinézem belőle, hogy meg is teszi.Ha erre sor kerül feljelenthetem?