feljelentés


Dr. Jégember # 2014.11.27. 13:25

Kinyomozzák :)

További választ lásd a másik topicban, ahol ugyanez a kérdés szerepel.

Üdv:
Dr. Jégember

Liqvorx89 # 2014.11.27. 02:39

Egy olyan kérdésesem lenne, hogy bántottak ketten megfenyegettek és oda kellett adnom a pénzemet hogy békén hadjaknak. Feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen + egy kocsma felvette az elkövetőket, de 4 óra telt el a feljelentés között. Megtudják találni őket fénykép vagy videó alapján? Ismeretlen embereket hogy találnak meg?

Dr. Jégember # 2014.11.20. 14:11

Tisztelt Jancsi05!

Pl:

  • NAV-hoz, ha olyan bűncselekményt tapasztaltak aminek a nyomozása a NAV kizárólagos hatáskörébe tartozik.
  • másik rendőrkapitánysághoz, ha olyan bűncselekményt tapasztaltak, ami más kapitányság illetékességi területén történt.

Ezt ennyiből nehéz megmondani......

Üdv:
Dr. Jégember

jancsi05 # 2014.11.19. 14:53

Tisztelt Szerkesztőség!

A rendőrség behívott legalább 2 alkalmazottunkat és azt kérdezték, hogy kiveszi fel a munkabérüket, kiír alá és a munkaviszonyukkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel nekik.

Minket az eljárásról nem értesítettek, de az kiderült, hogy az ügyet áthelyezték valahová.

A kérdésem az, hogy hová helyezhetik?

Az ügyvédünk azt mondta, hogy addig ne érdeklődjünk amíg bennünket be nem hívnak.

Tisztelettel

Véleményem # 2014.09.14. 21:16

ha elkövetett valamit és feljelentették akkor ugyan az lesz az eljárás mint előtte
ha volt védője akkor tőle informálódjon.

több konkrétum, több információ

dobosist (törölt felhasználó) # 2014.09.14. 20:55

A Be. 174. (1) f) pont alapján el fogják utasítani a feljelentést, ha az ügyet már jogerősen elbírálták.

jogiügy # 2014.09.14. 12:46

Sziasztok,
Mennyiszer lehet ugyanazon ügy miatt feljelentést tenni?
Pár hónappal ezelőtt fejeződött be az eljárás, amit megnyertem. Nem tudom milyen okból, de most megint volt feljelentés, állítólag ugyanazzal vádolnak, amiből már tisztáztam magam, és amit már megnyertem.
Ilyen esetben mit lehet tenni? Köszönöm.

elveszett # 2012.05.16. 15:33

Valódi kérdésem (ezért is van ebben a rovatban): TEGYEK FELJELENTÉST?

elveszett # 2012.05.15. 11:03

Egykor barátom formailag rendben lévő, de színlelt szerződés „eredményeként” átutalt sok millió pénz a magánszámlámra. Az egyezség az volt, szól, amikor kell neki és én kiveszem, adom, ahogy és amikor kéri. A neje elől akart eldugni a pénzt, volt rá oka.
Le is zajlott az átadás 3-4 hónap alatt szakaszosan, de mint annyiszor, most is a papírmunka maradt volna a végére…..
Közben a barát sok-sok pénzt elvitt a cégből, ahol együtt dolgoztunk. Nekem, mint felelős vezetőnek, egy dolgom maradt, amikor kiderült, hogy sikkasztott vagy hűtlen kezelt. A feljelentés, különben engem jelent fel a tulajdonos.

Mit ad Isten, a „balhé” kirobbanásakor el kezdte követelni rajtom a már átadott pénzt. A színlelt szerződés színleltségét és a pénzátvételeket letagadta, sőt, lekötelezett - hamis - tanukkal (másik cégben beosztottjai és a feleség) „igazolta” állításait.
Polgári perben nyert, a bíróság csak a papírokkal foglalkozott, közvetett bizonyítékokkal nem. A „barát” készülvén a zsarolásomra, jó sakkozó módjára eleve kitervelte a lépéseket, úgy készítette a szerződést és egyebeket, hogy ha bukik, tudjon engem zsarolni.
Ma már a végrehajtó jár a nyakamra. Életemben nem tartoztam senkinek, most meg vinnének mindent a fejem felől.

Kérdezem. mit tudok én tenni?

Gabicsek # 2012.01.24. 20:31

Á, nem veszik őrizetbe, főleg, ha tudják, hogy Ausztráliában van.

Dr.Attika # 2012.01.24. 18:31

Van ilyen Gabicsek!
"szencsd" elérte azt, hogy nem jöhet úgy Magyarországra, hogy ne kelljen attól félnie, hogy a repülőtéren őrizetbe veszik.

orion68 # 2012.01.23. 11:25

Sziasztok!

/Elnézést, hogy ide is beteszem ezt a kérdést, de nagyon fontos, mert határidős./

Van egy eset, amit meg kéne oldanom, ehhez kérek segítséget.
Jogerősen elítélt fogvatartott büntetésének végrehajtását a LB félbeszakítja (később az eljárást megszüntette törvényes vád hiányában), azonban az elítélt nem szabadulhat, mert van 50 ezer forint pénzbüntetése. Az LB határozat megérkezik csütörtök délben, de az elítéltet csupán péntek délután értesítik, így a családja nem tudja kifizetni legközelebb csak hétfőn a pénzbüntetést, mivel a BV-ben délig van pénztár, és a postai befizetés csekkjét, valamint igazoló számlát nem fogadják el. Az elítéltet csütörtökön nem helyezik át fogház fokozatú körletre, ahogy azt a jogszabály elrendeli, csupán pénteken délután. Több mint egy napot eleve olyan fogvatartási fokozatban van, amely nem az előírásnak megfelelő. Hétfői napon szabadul, négy nappal azt követően, hogy szabadulhatott volna.
jogszabályi hivatkozást keresek a LB határozatának végrehajtására, hogy történt-e olyan mulasztás ,amely a jogellenes fogvatartás tényállását megvalósítja.
ps: a pénzbüntetést azért nem fizették ki a szabadításig, mert a családnak fölösleges megterhelés lett volna. Elvileg, ugyebár, bármikor befizetheti, és már szabadul is. Itt a BV éppen azt a lehetőséget vette el tőle, hogy befizethesse. Miután ártatlanul ült öt hónapot, még ráhúzattak vele fölöslegesen négy napot.
Nagyon kérem, jogszabályi hivatkozás elérésében segítsetek!

Gabicsek # 2012.01.23. 10:16

Nincs ilyen. Ha van hamis vád, és esetleg mellőzik a büntetést, mert az alapügyben feltárta a vád hamisságát (ilyet még egyébként nem láttam, legfeljebb enyhítették a büntetést, min. egy ügyészi megrovásra), nem állapítanak meg helyette hatóság félrevezetését. Azt az követi el, aki ismeretlen tettes ellen teszi a feljelentést.

Dr.Attika # 2012.01.23. 00:43

Arra akartam utalni, ha a hamis vá miatt a Btk. 236.§ (2) bekezdés alapján a büntetést mellőzik, mert a vád hamisságát feltárta, akkor a hatóság félrevezetése miatt még felelősségre vonják.

Gabicsek # 2012.01.22. 20:48

haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem

Ez hamis vád és nem hatóság félrevezetése.

Dr.Attika # 2012.01.22. 06:04

Valami bizonyosan történt vagy történni fog, ha az Austsztrálok megküldik a jegyzőkönyvet. A feljelentett, akkor értesül, ha meggyanúsítják és idézik gynúsítotti kihallgatásra. Az Ausztrálok levele után a hatóság félrevezetése miatt mindenképpen meg kell indítaniuk Ön ellen a büntetőeljárást.

szendcs # 2012.01.18. 03:51

Dr Attika!
A feljelentésemet 2011 nov,20.-án tettem, és 2011 dec. 9.-én jöttem el Ausztráliába a rendőrség és a követség is tudta az elérhetőségem,de senki nem szólt hozzám azt sem tudtam lett-e belőle valami, De ma itt bementem a helyi rendőrségre ahol elmondtam az igazat, és jegyzőkönyvbe vették azt mondták ők továbbitják a Követségre ők meg gondolom értesitik a Budapesti rendőrséget.Mondtam ha kell visszamegyek mo.-ra de minden nap beszélek a barátommal akit "szemét módon" feljelentettem ő azt mondja senki nem kereste és már eltelt 2 hónap, nem tudom meddig tarthat az utlevél lekérdezése pl.? , de ilyen lassan menne? esetleg ha elutasitották akkor miert nem szóltak még ott voltam,? most meg gondolom nem tudnak értesiteni.Köszönöm.

Dr.Attika # 2012.01.16. 06:56

Valamit bizonyosan léptek a renőrök. ha mást nem feljelentés kiegészítést kértek. Ha megtagadták volna a nyomozást vagy elindították és megszüntették, arról értesíteni kell a feljelentőt. Ha ez nem történt meg, akkor bizonyosan folyik a nyomozás. Lehet, hogy most ellenőrzik a feljelentettett útlevél adatbázisokban. Lehet, hogy a nemzetbiztonsági hivatal is ellenőrzi. Nem-e terrorista.
Mindenképpen gyorsan be kellene vallani, mert a feljelentettnek komoly bonyodalmai lehetnek.

szendcs # 2012.01.16. 05:30

koszonom a válaszokat!

Gabicsek # 2012.01.14. 19:06

Nem csak akkor büntetőeljárást eredményező hamis vád, ha valakit kihallgatnak. Már az is megvalósítja a bűncselekmény törvényi tényállását, ha név szerint jelentetted fel és elrendelték a nyomozást, nem kitétel a gyanúsítotti kihallgatás.
Az, hogy még nem hallgattak ki szerinted senkit, nem jelenti azt, hogy nem rendeltek el nyomozást. A nyomozás határideje két hónap, ami hosszabbítható két hónappal, majd újabb két hónappal és így tovább.
Ausztráliába nem fognak neked semmit kézbesíteni, ebben biztos vagyok, idézni még annyira sem:)

szendcs # 2012.01.14. 06:59

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKA,már csak az lenne a kérdésem, hogy 2 hónap elteltével nem kellene valakit meghalgatni? Vagy ha nem lett benne nyomozás akkor, az erre vonatkozó határozatot, hogy tudom meg? köszönöm Mert ahogy irtad csak akkor lenne büntetőeljárást eredményező hamis vád ha meggyanusitottak volna valakit de itt ki sem halgattak,senkit.

Gabicsek # 2012.01.12. 22:21

És bizony ha minden igaz, akkor ez egy büntetőeljárást eredményező hamis vád lesz, ami miatt ellened fognak eljárást folytatni.
De a Btk. 236. §-ában ezt írják:
(2) Korlátlanul enyhíthető, különös méltánylást érdemlő esetben mellőzhető is a hamis vád elkövetőjének a büntetése, ha a vád hamisságát az alapügy befejezése előtt az eljáró hatóságnak feltárja.
Erre lehet számítani.

ObudaFan # 2012.01.12. 22:09

Akkor írj ugyanoda, ahol a feljelentést tetted.

szendcs # 2012.01.12. 21:20

ObudaFan köszönöm a válaszod!,de felvettem a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel és azt mondták ők nem foglalkoznak velem irjak levelet vagy fax-ot annak a rendőrségnek ahol a feljelentést tettem. De , hogy átlátható legyen a helyzet a következő: haraguttam egy barátomra magyarországon és ezert feljelentettem Bp-en azzal a hülyeséggel, hogy meg akart verni és láttam nála olyan útlevelet amiben az ő képe volt de nem az ő nevére volt kiállitva.Ez még 2011 nov 18.án volt mikor feljelentettem.közben én december 12-én visszajöttem ausztráliába.2nappal ezelőtt beszéltem vele skype-n és elmondtam neki mindent ő csodálkozott mert nem kereste senki pedig mindig otthon van , a feljelentésemtől számitva lassan 2 honap is eltelt és semmi, lehet nincs is belőle ügy?? de azt mondja ő nem érdeklődhet mert nem is keresték, ha nincs belőle ügy akkor kell lenni valami határozatnak, de én azt nem kapom meg mert gondolom ide nem postázzák. Akkor honnan kaphatok infót? Köszönöm a segitséget

ObudaFan # 2011.12.17. 08:46

A magyar külképviseletre.