Jogilag mit lehet tenni "ismeretlen" zaklató ellen?


Denton # 2010.12.11. 19:26

több probléma is felvetődik.

egyrészt nem minden esetben naponta csinálja.
második probléma, hogy megfagy kint az ember most ha ott álldogál egy helyben.

a harmadik probléma, hogy a telefon mellé hiába állok, ha ott vagyok, akkor tuti nem tesz semmit.

ha messzebb vagyok és figyelek, akkor se tuti, ha lát engem. Ha pedig túl messze vagyok, akkor már nem tuti, hogy odalátok rendesen.

amúgy sajnos panelba születtem, nem volt még lehetőségem jobb helyre költözni, egy ideig nem is lesz.

Főlökött # 2010.12.11. 19:22

Tisztelettel :

Panelház-sors, egy barátomnak is azt javasoltam, ne költözzön oda, de nem hallgatott rám......

A tanácsom, 5.50-06.10 óra - kor illetve 15.50-21.10 óráig lent lenni a telefonnál ( 1-2 nap-ig ), és aki ott ilyen jellegű tevékenységet folytat, szépen megkérni, hogy ezzen tevékenységét fejezze be, mert különben eljárást indítunk ellene a hatóságnál. Nem kell, fenyegetni, testi sértést alkalmazni, stb., szépen meg kell kérni!!!!!!!!
Ha nem használ és folyt. köv., akkor hatóságnál feljelentés,xy-ellen......

Ez a mézeg, nem a cián :-)))))))))))))))Tudom, hallottam.

--------------
  • Lökött
Denton # 2010.12.11. 18:42

Üdv!

Hátha tud valaki értelmes megoldást, sajnos nekem nem sok jutott eszembe.

elég hosszú a sztori, remélem azért lesz valaki akinek van türelme végigolvasni. Muszáj végigírnom, így tudom csak elmondani, hogy mi is a gond amire megoldást keresünk.

Panelházban lakunk. Egyszer, kb egy éve beszereltünk egy biztonsági ajtót a lakáshoz, kb 2 napig tartott. Úgy alakult, hogy vasárnap kellett fúrnunk, kb 10 percet. (eléggé SOS szitu volt, mert nem volt bejárati ajtónk már a 2. napja).

Egy ürge lejött a harmadikról és nekiállt ordibálni, hogy miért fúrunk és házirend tiltja stb. Próbáltunk rá hatni szépen ,h nézze meg, nincs ajtónk, nem érdekelte. Nem akarom részletezni ,fenyegetőzött, mondta, hogy tudja hol lakunk és majd meglátjuk, stb.. (erre ketten voltunk szem és fültanúk, és még 2 fültanú volt a szobában, illetve 2 szomszéd is hallotta, egyik ki is jött csitítani)

elment dühöngve, mi pedig még kb 5-10 percet fúrtunk és utána sikeresen beszereltük az ajtót.

Utána többet nem fúrtunk a házirendben megszabott időintervallumon kívül.

Pár hónapra rá kaptunk egy kedvesebb hangvételű nyomtatott név nélküli levelet amiben arra kérnek szépen mosolygó szmájlikkal, hogy ne fúrjunk este 6 után, meg, hogy a szomszédok nem tűrik tovább blabla.

Idegesek lettünk ,de tettünk rá magasról. Nem is fúrtunk.

Rá 1 hónapra, kaptunk egy újabb levelet amiben már trágár módon fenyegettek meg minket, vagyis apámat, hogy hátulról fogják szétb.szni a copfos fejét viperával, ránk zárják az ajtót, stb, lehetne sorolni.
Persze a nem létező fúrások miatt.

Nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy ez az ember volt, mert nincs a házban még ember aki tudná, hogy mi fúrtunk régebben és, hogy melyik a mi postaládánk és azt, hogy apámnak copfba van kötve a haja.

Ez az eset előtt és után a postaládánkat tömködték tele szórólapokkal (van nekik külön tartó, onnan szedték le és tömték tele). Volt, hogy hetente 2-3x is.

Egyik alkalommal a postaláda zárját törték szét. Mint kiderült, előtte fúrt egy lakó.

A postaláda tömködős eset egy ideig még ment aztán lecsitult.

Mi úgy döntöttünk, hogy a mi folyosónkon az itteni 8 lakóval közösen lecseréljük a folyosózárat, hogy ide ne jöhessen be semmi őrült ember. Megcsináltuk, adtunk mindenkinek kulcsot akinek szükséges volt.

1-2 hónapon belül kiderült, hogy az ajtó nem csukódik be rendesen, mert valaki folyamatosan kiakasztotta felül az ajtócsukót. Ez egy ideig ment, a végén a gondnok unta meg és egy nagy csavarral végleg rögzítette, nem lehetett többé leakasztani.

Rá kb 1 hónapra arra értem haza, hogy a szomszédok panaszkodnak, hogy nem működik az ajtó, a zár. Úgy tűnt, hogy beletörte valaki a kulcsot. Dühösek voltunk, mert egyik sem jelezte. Vállalkoztam egy lehetetlen feladatra, hogy majd kipiszkálom belőle a kulcsdarabkát. Nem részletezném hogyan, kivettem a zárat és kb 1 órás bütykölés után kiszedtem belőle egy kis gyufa vagy fogpiszkálódarabkát.

Elmeséltem a szomszédnak és, hogy kire gyanakszunk, ő nem tudta elképzelni róla. (igaz több másik szomszéd szerint elmebeteg meg alkoholista). Viszont ez a szomszéd megígérte, hogy elhinti az öregúr előtt, hogy valaki ezt csinálta és mennyire gáz, mert 8 lakóval cseszik ki. Amikor beszélgetett vele, akkor a figura fúrás felől kérdezett, a szomszéd felvilágosította, hogy az új szomszédok voltak.

Persze konkrétan nem vallott be semmit.
Pár napra rá a postaládánkat nem tudtam kinyitni. Mint kiderült, ugyanilyen fogpiszkáló vagy gyufaszál volt benne. Gondolom a folyosó ajtót nem bántotta a szomszéd miatt.
Kipiszkáltam, helyretettem.
Apám pedig felhívta az ürgét (telefonkönyv)
Beszélgetett a feleségével aki szerint a férje komoly ember és ilyet nem tesz, utána az öregúrral aki kikérte magának és persze dumált apámnak, az egy évvel ezelőtti fúrásról, illetve megmondta, hogy ha ő tenné, akkor pillanatragasztóval zárná le a zárat, illetve megkeresi ki az és biztatni fogja, hogy csinálja.

Most kb 1-2 hete valaki folyamatosan felcsönget hozzánk kaputelefonon, általában este 8-10kor, vagy reggel 6kor.

Legutóbb már le is rohantam, de nem sikerült elkapni.

Már nagyon a határán vagyok, hogy ha meglátom az ürgét, akkor agyonverem. Persze a törvény engem meszelne el. A gond, hogy bizonyítékom sincs, hogy ő az, nem sikerült még elkapni.

Ha fel is jelentem, akkor mi lenne? Rendőr ismerős szerint az ég világon semmi. Ismeretlen tettes, stb.

Az idegem már a plafonon van, mert iszonyú idegesítő, hogy játszik velünk. Lehet egyáltalán valami legális megoldást alkalmazni erre ami használna?

Megvallom arra is gondoltam régebben, hogy vezeték nélküli kamerát teszek a postaládába, hogy legalább meg tudjam mutatni a szomszédoknak meg a feleségének, hogy ő volt. Persze ha kiderül, akkor személyiségi jogok....

Köszi ha valaki tud javasolni valamit, már ha van aki elolvassa, thx.