tökéletes gyilkosság


Still # 2011.01.06. 10:10

Egyjogász:
nálunk a kerületi bíróságon az sétál ki és be, aki csak akar. A Fővárosin eddig csak kétszer voltam (nem vagyok jogász, csak saját pereim kapcsán járok arra), mégis van már otthon egy kártyám: a másodfokon megnyert per után annyira megnyugodva jöttem ki, hogy elfelejtettem leadni, az őrök meg rám se néztek, nemhogy elkérték volna. Amikor másodszor mentem, akkor is csak épphogy eszembe jutott leadni. Pár nap múlva megint megyek, kíváncsi vagyok, fogják-e kérni.

Főlökött # 2010.12.23. 17:16

Tisztelettel :

Egy nagyon nagyon jó barátom mondta tán, fél éve, hogy banán - köztársaságban élünk, s kénytelen voltam igazat adni neki sajnos, az érvei hallatán.

  • Senki nem veszi elő, néma hallgatás az olyan ügyekről, melyek pl. vissza-nem téritendő kölcsönök voltak. Milyen alapokkal, milyen bizonyítékokkal alátámasztva, mire osztogattak 100MFt-okat :)közpénzből. Vagy az alapítványok /kedvenc témám/ :) Mint annó volt 200Mft. jött össze, melyből az érintett vagy 200eFt-ot meg is kapott, a többi költségként leírva+mosoly (felárral).
  • Korlátozott munkaképességűek foglalkoztatásáról már ne is beszéljünk :) Mit látnak a pénzből a szerencsétlen munkavállalók ( azt is késve, mint az építőiparban ) és mit a vállalkozó, illetve a szellemi kigondoló, mert mostanság az ügyvezetők már olyan személyek, akik hajléktalanok, semmit nem tudnak, csak azt tudják mondani a bíróságon értelmesen, hogy a "Pista" azt mondta írjam alá, én aláírtam. Adott érte egy tizest. Híd alatt alszik a szentem, Ő volt a szellemi vezető :) Ő fölözte le a pénzt, ami egyszerűen eltűnt :) csak nyoma veszett :)
  • Vagy vegyük a közkedvelt roma kérdést. 2002-2008 között mire ment el 120 milliárd kemény magyar forintka, felzárkóztatás gyanánt ? Elővettek érte valakit is :) Ja maflára felzárkóztak, most még kérnek, stratégiai elképzelés gyanánt nemtudom hány milliárdot :) De minek....
  • Wolfyka amikor meglépett, elővettek bárkit is ? Most fognak, amikor ezredeskén megpattant ? Csak viccnek szántam a kérdést, biztos, hogy nem fognak.

Márcsak egy kérdésem van, az elmúlt 20 évben egy Bírót is elmarasztaltak, bármiért is ? Pedig lenne miért, ami a nemzetközi megítélést, pervesztések miatti kártérítés fizetését illeti, ami természetesen szintén közpénzből ment /mi másból ment volna és nem verték nagy dobra-ne tudja meg az adózó állampolgár/ :) Vagy mást ne említsek, csak az októberi tömegoszlatás során keletkezett kártérítési összegeket. Szintén közpénz. Van felelős - nincs :)

Egyeseknek nagyon gyorsan a fejéhez kellene kapni, hogy ezen pénzek mind közpénzből mennek és semmiféle retorzió, pénzvisszatéritésról nem hallani. Én, mint jól fizető ( lenyúlós rendszerben sajnos ) állampolgár, nem kívánok ilyen tevékenységet finanszírozni, a saját pénzemből sem, másét pedig szintén sajnálom erre a célra. De vannak olyanok akik ezt megtehetik - büntetlenül, mint olvasható :)

Ui.: Már csak egy záró szó : kedvenc hölgyem ( még tetszik is, mutatós :) ), ......Gabriella, soha nem feledem az F16-os vadászgép beszerzéskor milyen nyilatkozatot irattatott alá, a Parlamentben, kikkel is és miért, milyen megfontolásból, mi volt a háttérben ? Ezen tevékenysége feledésre került gyorsan, most teljes intenzitással a nyugdíjak felé vette az irányt, remélem nem azért, amit vélelmezek ( és nem nyilatkozom róla, csak a jogi képviselőm jelenlétében ), mert akkor rossz idők várnak az érintettekre. Remélem nem így fog történni. :)

---------------
  • Lökött
/elfogultságmentes-pártmentes-véleményalkotó - jelenleg/
Egyjogász # 2010.12.23. 12:02

Kollégák, én emlékszem rosszul, hogy amikor a Farkas Peti gondolta úgy, hogy lexarja a T. Bíróságot az ítéletével együtt, és a börtön helyett megpattant Andorrába, akkor utána ment a nagy fogadkozás, hogy ez tűrhetetlen elvtársak, ilyen többet nem lesz, stb.?

No ehhez képest tegnap meg az a volt rendőr pofa ment ki a tárgyalás után hugyozni, aztán xart visszajönni...:))

Nem tudom az hogy megy, mert amikor én megyek ki a bíróságról, mindíg szigorúan ellenőriznek, egyszer ehagytam azt a cetlit, amit a belépéskot adtak, alig akartak kiengedni. Ilyenkor a bíró a kilépőcetlit nem veszi el a delikvensektől, hogy ne tudjanak simán kidzsesszelni a bíróság épületéből?

Vagy lehet, hogy azt kell mondani a biztonsági őröknek, hogy, "Urak, most kaptam tíz évet, úgy hogy most kicsit kimegyek a Kajmán szigetekre, jobb az éghajlat, mint a kóterben." Akkor a biztonsági őrök simán kiengednek?

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.23. 10:19

Nekem az egyik nagy filmes kedvencem egy amcsi sorozatból:
Beltéri kamera szemből veszi, ahogy egy szűk folyosón jón egy csaj és mögötte egy pasi...majd - és itt a technikai csavar, figyelem! - a kameraszobából mondja a srác a kezelőnek, hogy közelítsenek rá, erre a képen a zoom funkcióval egész közel mennek, majd bekanyarodik a kép a csaj háta mögé, és tisztán látszik, hogy a mögöttes pali fegyverrel kényszeríti...

Ugyanez a való életben:
Bírósági kereseti kérelemben azt mondja az Úriember, hogy azért szerelt táblát pizzás dobozból a szembe szomszéd kerítésére, mert ottan van egy kamera, és ő tudja ám, hogy a kamera nem a tulaj saját házát nézi, hanem az ő kocsmáját az út tulsó oldalán, és azt is tudja - mert látta a tvben - hogy az a kamera benéz a kocsma ajtaján, és megfigyeli azokat, akik bennt mulatják a drága idejüket...

Na erre varjon gombot valaki :)

Egyébként pedig mindenkinek kívánok nyugodalmas és békével, szeretettel teli karácsonyt :)

Főlökött # 2010.12.23. 06:17

Tisztelettel :

monalisa1 -
Neked és Családodnak is Boldog Karácsonyt kívánok.

u.i.: Hízzál az ünnepek alatt vagy 1,5 dekácskát :) Ne feledd, nincs kövér ember, csak erotikusan duzzadt :)

--------------
  • Lökött
monalisa1 # 2010.12.22. 15:18

Szia Löki!

Köszönöm a beszámolót, örülök hogy jól vagy és továbbra is van mit a vadpörköltbe tenni...

Én is csak egyformán. (Az hogy időnként eltűnök a fórumról hangulati kérdés, ilyenkor "csak" olvasok.)

Hát persze hogy van romabűnözés., az átkosban volt munkájuk, megélhetésük (= építtőipar stb.), ezzel szemben manapság sok magyarnak is felkopik az álla - kölcsönösen sajnálatosan.

Mond, hogy lehet nap mint nap azt a sok mocskot, disznóságot hallgatni, és élni belőle!...
Én nem bírnám.

Kívánok Boldog Karácsonyt!

Főlökött # 2010.12.22. 14:43

Tisztelettel :

HE HE HE, Mona előkerült.......Már 1000-xer kösziztem másik topikokban, te elvetemült, csak nem vetted észre, vagy nem jártál ott utána :) Én vagyok, csak per-pillanat ráértem felnézni......Sok a változás nálam, asszony maradt, kégli csere, motorok száma növekedett....stb.stb./ van külön játszószobám - méretes toronnyal, az asszonyban RAM-ot cseréltem, így elfogadja a saját fenhatóságú területet-motorokat, stb. /
Szóval el vagyok....

Nincs .....bűnözés ? Nincs a fenét nincs, csak el kéne már végre ismerni, mint ahogy a videón is elismerték. De jobb ha inkább támadunk, mert ugye a legjobb védekezés, a .....

Helyszínelős szappanoperák szórakoztatás céljából készültek, nem a továbbképzés célzatával :) Azt jó pénzért más megteszi, igaz nem sok eredménnyel.
Tapasztalatom szerint csökken a nívó, nem is kicsit.

---------------
  • Lökött
lewho # 2010.12.22. 13:00

(Pásztor Albertet végül nem váltották le)

lewho # 2010.12.22. 12:54

Visszatérve az amerikai filmekhez, megfigyeltétek, h pl. Colombo hadnagy gyanúsítottjai sohasem(!) próbáltak megszökni, leütni a hadnagyot, hanem illedelmesen megvárták, míg a 165 cm-es, félelmetes ballonkabátos behívja a kékruhásokat?

monalisa1 # 2010.12.22. 12:01

Márpedig nálunk cigánybűnözés nincs (...) csak sok a bodzaszedő...

Úgy két évvel ezelőtt a BAZ megyei rendőrfőkapitány volt oly figyelmetlen és nyílvánosság előtt feszegette "a" cigánybűnözés kérdését -amikor már nagyon elege lett a miskolci romákból-, egyből le is váltották.

Tordesillas # 2010.12.22. 11:44

lewho

Imádom Moldova riportkönyveit.

Saját praxisból.

Jön a rendőrségi feljelentés tiltott szerencsejáték szabsértése miatt.
Négy kisebbségi nyilvános helyen magyarkártyával valamilyen pénzbeli szerencsejátékot játszott.
Beidéztem őket, mondják: én nem is kártyáztam, csak kibiceltem, másik nem is ismerem a kártyalapokat, stb.

Főlökött # 2010.12.22. 11:24

Tisztelettel :

Tessék, megkerestem -

http://videotar.mtv.hu/…Kekfeny.aspx

00.20.20.-tól kezdődik, hogy ne keljen végignézni :)

---------------
  • Lökött
Főlökött # 2010.12.22. 11:01

Tisztelettel :

Téma kapcsán :) egy nagyon jó barátomtól kaptam egy felvételt, ahol egy forumon nyilatkozik egy kisebbségi vezető, hogy van náluk és létezik szakavatott bűnözés. Jelen van a felvételen a miniszterelnök és a belügyminiszter is :) Érdekes dolgok hangzanak el....

---------------
  • Lökött
Főlökött # 2010.12.22. 10:50

Tisztelettel :

guba - nem haragszom, miért tenném. Magánvéleményem volt ( szigorúan ), nekem ez jött le az M1-ről, amikor volt a műsor, de lehet, hogy a műsorvezető hozta így össze, ezt a mondanivalót. ( tényeket tényleg nem ismerem ! )
Nem jogerős az ítélet, legalábbis ezt mondták.

Számomra, ami ott szerepelt, nem volt életszerű ( pl. egészséges sértett - csak úgy meghal egy ingatlanban, majd szétdarabolják, de ez a szakértői vélemény alapján nem vehető figyelembe - mivel nem tudta megállapítani, miért halt meg. Vélelmezem nem ágyban - párnák között, nyugodtan ). Ahogy a Bíró felolvasta az ítéletet ( pontosítok - ítélet részletet ) valahogy olyan érzésem támadt, hogy az igazságszolgáltatás nem tett meg mindent - ami tőle elvárható lenne / ebbe számomra az egész lánc szerepelt, nem csak a nyomozó hatóság /. A műsorból ez jött le számomra, tények ismerete nélkül, ezért is mondom, hogy magánvéleményem.
A műsorban kb. az szerepelt, amit leírtam.

Egyetértek Mórral kapcsolatban, az a másik véglet, szerintem, de annak a Bírónak milyen ítéletei is voltak megelőzően ? Hmmmm... Elgondolkodtató, de erről nem nyilatkozom :)

dr.KTK - ezen sorozatokat "imádom", főleg amikor egyesek jönnek az okos ötletekkel, amit a helyszínelőkben láttak és ez alapján csináljuk mi is azt, "betörtek hozzám", de nem vittek el semmit, csak hoztak és arról rögzíteni kellene DNS-t, ami alapján az adatbázis kidobja, ki volt ( amikor elmondtam mennyibe kerülne egy DNS vizsgálat, meggondolta magát az illető ). Vagy olyan helyekről vesznek majdnem tökéletes nyomtöredéket, ami szinte lehetetlen és természetesen azonosításra alkalmas, azaz a szükséges - elégséges azonosításra alkalmas paraméterekkel rendelkezik, melyet az adatbázisból fél perc alatt beazonosítva, megvan az elkövető. Ez a film, melyben ~40-50 perc alatt 2 ügyet minimum meg kell oldani, mert különben uncsi lenne a néző számára, s más a gyakorlat, a 30 napos szakértői - nagyítóval történő összehasonlítás, illetve a DNS esetén a 10000, az egyhez arányú - valószínűségű szakértői vélemény, az egyezésről.
Arról már nem is beszélve, hogy pl. Móron hány napig helyszíneltek ? Nem igazán 5 perc volt......mert vagy 3 napon keresztül, folyamatosan és nem két személy. Az más kérdés, hogy mire volt jó, ahogy az eljárásokat tekintjük....

--------------
  • Lökött
guba # 2010.12.22. 10:44

Cigány gyanúsított? Hogy gondolod ezt lewho? Mindjárt itt lesz nandy, meg még néhány széplelkű jogászlány balra álló lófarokkal, és rád pirít, mert cigánybűnözés az nincsen.
Szegény Moldova is hogy szégyellheti ezt a kb húsz évvel ezelőtti könyvét...

lewho # 2010.12.22. 10:13

Amcsi sorozatok:) Beismerő vallomások?

Hehehehehe

Moldova Bűn az élet c. riportkönyvében asszem vmelyik rendőr az elkövetők - hogyismondjamfinoman - etnikai hovatartozása alapján beszámol a vallomások milyenségéről.

Kettőre emlékszem:

Cigány gyanúsított: Kés? Milyen kés? Életemben nem volt a kezemben kés!

Szabolcsi tirpák:
Ártatlan vagyok, bízom benne, hogy kiderítik az igazságot, mert maguk nagyon jó nyomozók!

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.22. 10:00

Én csak azt csodálom, hogy az amcsi sorozatokban olyan profin derítenek fel 40 éves gyilkosságokat egy darab szőrszálból vagy minden tettes bevall mindent első szóra, esetleg elég ha a helyszínelők csúnyán néznek...és látjátok ez a ép félrenevelése! Mert az ezeken felnövő generáció meg azt csodálja, hogy nálunk mért olyan bénák, hogy 2-3 év kell egy felderítéshez, és 5-6 év egy ítélethez, vagy miért nincsen hátad mögé fordulú, falon is átlátó kamera...szomorú!

guba # 2010.12.22. 09:49

Lőki, ne haragudjál, de számomra meg az a meglepő, hogy te büntetős jogászként azon füstölögsz, hogy a bíró a bizonyított tényállás alapján hozott ítéletet. Ennyit sikerült bizonyítani, ez van. Éppen akkor születnek nagy bírói melléfogások, amikor a bíró úgy hoz ítéletet, hogy meg van győződve a bűncselekményről is, a bűnösségről is, csak éppen ezt a bizonyítékok zárt lánca nem támasztja alá. Lásd csak éppen a móri esetet, vagy Pusoma Dénest.
Ez egy jó ítélet, ezt kellett meghozni.

Főlökött # 2010.12.22. 08:45

Tisztelettel :

  • És az előzetesben eltöltött idő beszámításával, szabadon távozhattak az épületből :)) / ha jól rémlik kegyeletsértés és csalás miatt kaptak csak ítéletet /

Bíró sorolta : Igaz a sértett egészséges volt, igaz egy ingatlanban volt a házaspár férfi tagja és a sértett, más senki, ahol a sértett valami okból elhalálozott, mely után a testet a férfi feldarabolta és ha jól rémlik 10-20 km-es körzetben elásta a darabokat. Majd anyós segítségével ( Ő játszotta a sértettet ), ügyvéd előtt meg akarták venni az ingatlant-lepapírozni. 2-3 próbálkozás után buktak meg. De a szakértő nem tudott állást foglalni, a halál okáról, a rendelkezésre álló darabokból.

Ritkán mondok ilyet, de az ilyen típusú bírók miatt tartunk itt, ahol tartunk. Számomra vérforraló volt az ítélet.

---------------
  • Lökött
kismukk # 2010.12.21. 21:51

Ez egy napokban hozott bírósági ítélet esete, híranyagokban megtalálod. Házaspár valakit feldarabolt, ingatlanját megszerezte, de gyilkosság elkövetését nem tudták rájuk bizonyítani.

Sherlock # 2010.12.21. 17:34

Ez milyen anyag? mert szerintem én is kérnék belőle.

Csipkebokor # 2010.12.21. 17:24

Sikerült precedenst szolgáltatni a tökéletes gyilkosság mintájához.
Öld meg akit akarsz, aztán darabold fel. Azt a részét, ahol leütötted/megfojtottad totál tüntesd el, a többi részt szórd szét az ország területén.
Hiába voltál nagyon érdekelt a halálában, hiába voltál vele amikor meghalt, csak darabolásért fognak elítélni!
Ilyen egyszerű?
Csb