levelezési cím változás


iparka # 2010.12.24. 01:19

köszönöm szépen
bocs, ha már kérdeztek ilyet :)

nekem en bloc semmi bajom a rendőrséggel,tudom, sok a papírmunka meg az ügy, DE sajnálatos és tragikus,h a hatóságok megengedhetik maguknak, h "gyanusítottakat gyártsanak"..

ha nem lenne a kezemben ez a 6 papír,el is ítélhetnének (bár a tanúvallomás se túl erős bizonyíték, de ha kifogtam volna egy rossz ügyészt és bírót, akár lehetnék priuszos egy életre..)

ha a nagymamám besétálna,az összes ügyet rávarrhatnák egy óra alatt.

Boldog Karácsonyt Mindenkinek és Köszönet a sok tanácsért, amit a fórumon kaptam, kapunk!

Főlökött # 2010.12.23. 16:12

Tisztelettel :

Csak olvasni ( vissza.. ) kellett volna :)

Annyiszor volt már szó róla, - szó elszáll, írás......

Módosult a címünk, karcoljunk már egy levélkét, melyben tájékoztatjuk a nyomozó hatóságot, a változásról. Tértivevényesen, ajánlottan feladva, már tudjuk is bizonyítani, hogy mi mindent megtettünk. Ha "csak" bemegyünk dumcsizni, nem sokat ér és magunk számára semmiféle bizonyíték nincs a kezünkben, hogy az új címet megadtuk.

Azt is már egy csomószor leírtam, csak azt írjuk alá, amit el is olvastunk. A tanú, ennyi erővel, a halálos ítéletét is aláírhatta volna ( ha ilyen fránya az előadó ). Ha a jegyzőkönyvben szereplő tartalom, nem felel meg a valóságnak és így aláírta, nem szívesen lennék a személy helyében.

Panaszt bárki - bármi ellen lehet tenni, de jelen esetben minek is ? A címes dologban mit tudunk bizonyítani ? Téjékoztatásunkat igen, akkor érdemes. Tanú esetén el kell olvasni a figyelmeztető részt, amit alá is írt a szentem. Ja meggondolta magát mostanra ? Ezt akkor kellett volna, amikor aláírásával hitelesítette a jegyzőkönyvet, mely bekerült a büntetőeljárás iratai közé, így közokiratnak minősül már.

---------------
  • Lökött
iparka # 2010.12.23. 01:43

A rendőrségen - amikor ügyem még nyomozati szakban volt - többször jeleztem , hogy ne az ideiglenes címemre, hanem az állandóra küldjék mostantól a leveleket, ők is, az ügyészség is (a hosszabbítgatásokat). azt mondták, rendben, de aztán mégis maradt az eredeti felállás, megint csak az ideiglenesre jött a levél .

az ügy mostanában került át az ügyészségre.
jeleztem nekik írásban, hogy mely címre küldjék ezentúl a leveleket, ha lesznek még (gondolom, lesznek).
ez elegendő lehet ahhoz, hogy megértsék végre (a rendőrségen nem sikerült megérteni ..) vagy tegyek még valamit ? esetleg telefonon is szóljak be ? de kinek kell ezt mondani, az üggyel foglalkozó ügyésznek? (nem hinném, hogy felírná..vicces lenne) vagy valaki másnak, titkárnőnek vagy valakinek aki az iktatóban van ? de csak egy központi telefonos van (akivel már beszéltem teelfonon más kérdés miatt, és neki nincs semmi konkrét hozzáférése az ügyekhez)
hogy mennek ezek a dolgok ?

engem jelentős elég sérelem ért eddig is ,amiatt, hogy magasról lesz..rták az iylen apró-cseprő gondjaimat (nem csak ebben voltak velem szemetek az eljárás alatt, de nem panaszkodom, túléltem),u.is olyan ideiglenes lakcímem van, ahonnan ha ez az ügy kitudódik, engem elküldenek és mehetek a híd alá vagy sok pénzért máshová ..
ha ez megtörténne, ki vállalná ezért a felelősséget a rendőröknél ? gondolom senki..

többször is mondtam nekik, hogy hova küldjék, be is pötyögtek vmit a számgépbe, de úgy látszik , ennyire értetlenek, másnak meg nagy dolgok múlhatnak ilyeneken az életében..
(egyszer meg szeméylesn hoztak ki levelet, és mások füle hallatára mondták, mivel fognak megvádolni ..)

Az lenne a kérdésem, az ügyészségnek címzett levél elég-e ahhoz, hogy ezentúl jó címre küldjenek nekem levelet vagy telefonáljak is , ill. hogy

  • tehetek-e panaszt utólag a rendőrségen amiatt, hogy engem kellemetlen helyzetbe hoztak (ideiglenes lakhelyemről el is küldhetnek) - hátha a panaszt elolvasnák, ha már a kérést lesz.rják..
  • ill tehetek-e panaszt az egyik előadó ellen, aki megítélésem szerint elfogultan vett fel egy tanúvallomást ? (egy másik topikban érintőlegesen beszélgettem az ügyemről gabicsekkel,s említettem, hogy pl. úgy jkv-zett vmit, mintha a tanú mondta vlna, magától, közben ő adta a szájába..stb., tulképpen félig a tanú nagyításai, félig az ő sunyisága vezettek el vádemelésig, mert más biz. nem volt.)