jelentés


pa57 # 2010.12.28. 00:05

Köszönet.

Gabicsek # 2010.12.27. 17:33

Ha pedig készül összefoglaló jelentés, az nem lehet iratellenes, tehát azt kell tartalmaznia, ami az iratokból megállapítható.

Főlökött # 2010.12.27. 14:57

Tisztelettel :

Miről kellene szólni ? Iratismertetés arról szól, hogy nevezett elé tárják az összes keletkezett nyomozati anyagot. Áttekintheti, megnézheti, végigolvashatja.
Indítványt - észrevételt tehet, a megállapításairól.

Szóbeli taktikázások, vélelmezések, fantazmagóriák miatt senki ellen nem emelnek vádat, csak a bizonyítható tények bírtokában teszik.

--------------
  • Lökött
pa57 # 2010.12.26. 19:25

A rendőrök u.is mondtak néha elég nagy túlzásokat, meg hülyeségeket (pl. hogy egy tanú azér nem írhatott meg egy emailt álnéven , mert külföldön volt. Először is nem épp akkor volt külföldön, hanem pár hónappal később - ezt meg se kérdezták tőle - , másrészt annak az emailnek nem is nyomozták le az IP címét .
Nekem meg hatásvadász módon elcsöpögrtették az ilyen cékzásokat, hogy "emiatt" (hehehe) én is írhattam, a tanú meg nem.
Gondolom ilyenekből lesznek a fasza kis bírósági tárgyalások ..

De nem tudom, ezeket papírra is vetették-e ellenemben vagy csak szóbeli taktikázások voltak. Nekem sose mutattak jelentést ..

Szóljak ?

pa57 # 2010.12.26. 19:21

Köszi. nekem ilyen jelentést nem adtak.
Mit tegyek, érdemes írni a hatóságnak ?

Az iratism.i jkvbe azt írták viszont amúgy, mindenről kapni fogok másolatot ) , de én is tudok 1-2 apróságról, amit nem raktak bele, de nem is olyan fontos (pl. maga az iratism.i jkv. sincs benne a kiadott másolatban. Simán lehet, hogy ezt is elfelejtették - ez viszont fontos lehet-, nem volt valami precíz az iratism. ..

Tapasztalat szerint ez a jelentés elfogódott szokott lenni, vagy objektív és semmi spekulálás nincs benne a gyagnusított ellenében ?

Gabicsek # 2010.12.26. 16:06

Ami a nyomozóhatóságnál iratismertetés után keletkezik, ahhoz is jogod van megnézni. A legutolsó lapnak az iratismeretési jegyzőkönyvnek kell lenni. Összefoglaló jelentés ha készül, előtte kell, hogy legyen. Nyomozás befejezését, illetve iratismertetést követően semmi nem kerülhet már az irathoz. Ha igen, újból ki kell értesíteni iratismertetésről.

pa57 # 2010.12.26. 15:45

Köszönöm.
Akkor van most bizonyítéokat, tanúkat, ügyet ÉRTÉKELŐ jelentés vagy nincs, csak egy összefoglaló a nyomzati cselekményekről, az esetről (nem iratism. utáni, hanem közben íródó) ?

És ebbe bele lehet-e tekinteni, lehet-e véleményezni iratism. után ?

Főlökött # 2010.12.26. 10:05

Tisztelettel :

Iratismertetés után nem készül már semmi féle okirat az ügyben, max az iratjegyzék és az összefoglaló jelentés ( most már csak RZS-NEO féle - amiben érintettek felsorolása, keletkezett okmányok felsorolása, lefoglalt bizonyítékok felsorolása szerepel ). Régen /fiatal koromban/, amit a mostaniak már elfeledtek, kötelező volt összefoglaló jelentést készíteni, az eljárás során történtekről, részletezve, mit - miért tettek a nyomozók-vizsgálók, milyen eredménnyel - megállapításokkal. Abba tényleg összefoglalták, a teljes eljárás összes cselekményét és a begyűjtött bizonyítékokat is értékelték, mit és miért és hogyan kellett rögzíteni. Hasonlított egy vádirathoz :)

--------------
  • Lökött
pa57 # 2010.12.25. 23:32

Azt szeretném kérdezni, hogy a gyanusított betekinthet-e a nyomozó jelentésébe iratism. után ? (gondolom nem)
Az ügyész viszont kap egy iylet, ugye ?

Ezek nem tartalmazhatnak túlzásokat, vagy épp a gyan. tal szemben pl. negatív - szubjektív véleményezést ? (pl. hogy gyanusan viselkedett ..stb.)
Szóval mennyire korrektek az iylen jelentések és lehetnek-e bennük elrejtve terhelő vélemények ?