Öngyilkosságba kényszerítés


Gabriella.Kutat # 2011.01.12. 17:55

Amennyiben egy szakember ténylegesen olvassa ezeket a sorokat az alábbi kérdésem lenne hozzá:

Adott egy olyan helyzet, hogy több személy összehangoltan részfeladatokra leosztva pszichoszomatikus kínzással akar valakit öngyilkosságba kényszeríteni. Katonai pszichikai hadviselési taktikázásokról van szó, amelyeket az elkövetők részfeladatokra elosztva és együttesen és összehagoltan alkalmaznak egy személyen és az akkumulált hosszú távú hatásuk egy emberre PTSD, pszichózis vagy akár öngyilkosság. Az áldozatot hónapokon át kínozzák és bántalmazzák ilyen módszerrel, hogy megvalósítsák az öngyilkosságba kényszerítést.

Milyen btk tányállást valósítanak meg az elkövetők (kényszerítés? öngyilkosságba kergetés kísérlete? gyilkossági kísérlet? egészségkárosítás?) és az áldozat miként tud fellépni ez ellen a jog keretein belül? Mi minősül bizonyítéknak ilyen esetekben?

És mi van, ha ez a tevékenység egy szisztematikus erőszak, amit egy adott ország bizonyos társadalmi szegmense (pszicho-biológiai szegmens) ellen alkalmazzás, tehát egy tudatos államilag támogatott terror, üldöztetés, titkos holokauszt? Ilyen esetben milyen jogi megközelítés lenne ajánlott az áldozatok számára?