Gyámügy - Környezettanulmány


innenonnan # 2015.06.07. 15:00

Szep napot mindenkinek!
Azzal a kerdessel fordulok önökhöz hogy van egy 17 eves fiam neki pedig egy 16 evet betöltött baratnöje.Mi Nemetorszagban a lany Magyarorszagon lakik edesanyjanal.Mi 23 eve hazasok vagyunk 3 gyermeket nevelunk,a lany edesanyja elvalt valtakozo partnerekkel el eggyutt.A 16 eves lany jovojet a fiammal kepzeli el ami mar a fiamnak biztositva van,a lanynak pedig biztositani tudnank.Vallalnank a lany neveleset,amit anyagi korulmenyeink is lehetove tesznek.

Baba1024 # 2012.06.21. 10:30

Szép napot kívánok mindenkinek! Kérdésem a következő lenne, unokatestvérem barátnőjének a rokona gyámügyön dolgozik és elintézte nekik,hogy a gyerek a lány gyámja legyen ,meg hogy az apa nagyszülei ne láthassák, mivel rokoni kapcsolatban vannak elvileg nem is intézhetne nekik semmit összeférhetetlenség miatt (én így tudom, de tévedhetek is). Kérhetünk független gyámügyest ebben az esetben?

Válaszát előre is köszönöm.

Mona1977 # 2011.01.31. 09:04

Szép napot mindenkinek!

Gyámüggyel kapcsolatos kérdésemet szeretném feltenni a tisztelt illetékesnek, válaszát előre is köszönöm.

Volt férjem nem gyakorolja a láthatást 2010 októbere óta. A gyámügynél kétszer voltam ez ügyben panaszt tenni ahol jegyzőkönyvet készítettek. Az utóbbi esetben jelezte az ügyintéző, hogy figyelmeztetést küldenek az apukának és hogy a következő panaszomnál bírságot szabnak ki rá.
A kérdésem az lenne, hogy ha ismét panaszt teszek, akkor szükséges-e a gyámügyön kívül más hivatalba megjelennem a panaszommal? Gondolok itt például a Bíróságra.

Válaszát köszönöm..

végrehajtó1 # 2011.01.30. 13:01

Dehogy kutakodik.
Leül és átbeszélitek a gyerekkel való problémákat.Ezt jegzőkönyvezik.Itt leirják a lakhatás körülményeit, jövedelmeket stb...

akkor esetleg a gyerek(ek) máshol való elhelyezését is csinálhatja

elöször a védelembe vétel

valaki19 # 2011.01.30. 11:12

Nekem is volt ilyen, a gyámügyestől függ, lehet hogy mindent áttnéz, lehet hogy csak körülnéz + beszél a szülővel stb.. Nem árt kivakarni a mocsokból a házat mielőtt jön, mert ha nem talál +felelőnek valamit, monnyuk hogy áll a kosz mindenütt akkor esetleg a gyerek(ek) máshol való elhelyezését is csinálhatja.

sysy73 # 2011.01.17. 16:50

Érdeklődnék, csak hogy tisztába legyek a jogaimmal.
Néhány nap múlva jön a gyámügy és környezettanulmányt tart.
Egy ismerősöm azt mondta, hogy ilyenkor a hűtőtől kezdve, a szekrényeket mindent végig néznek.

Ezekhez valóban van joguk? Nem igazán örülnék neki, ha pl. a magán dolgaim között kutakodnának.

Nem tudom, hogy meddig mehetnek el, mi az amit törvényesen megtehetnek és nem csupán kíváncsiságból nézelődnek.
Fényképeket készíthetnek?

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Üdv.