okirathamisítás


outlaw007 # 2011.02.06. 19:47

guba xd minden segitséget!idő közben el ált a feljelentéstől és febr 28 ig visszaveszem a kocsit!még 1 x köszi
!

guba # 2011.02.06. 12:50

Neki kellene a kocsit átíratni. A szerződés szóban is érvényesen létrejött, nem vagy köteles visszavenni.

outlaw007 # 2011.02.06. 12:22

Sziasztok!Guba xd a segitsséget!Ha most én irok 2 példányban egy papirt hogy az autót februar 28 ig visszaveszem vagyis kifizettem,két tanúval aláiratom az egyiket elviszem a vevönek odaadom ha elfogadja ha nem hát akkor meg jeletsen fel én papira leirtam hogy ekkor tudom visszavenni!Mivel most lett nemrég munkahelyem!Most menjek el rabolni vagy mit csináljak?:)

outlaw007 # 2011.02.06. 07:49

Eladtam!!!

kovacsz # 2011.02.05. 20:49

Most vetted, vagy eladtad? :-)

outlaw007 # 2011.02.05. 20:43

vki???

outlaw007 # 2011.02.05. 19:37

Akocsit mikor megvettem nem volt rajta müszaki bementem átiratni minden oké volt csak a forgalmit em cserélték ki hanem beleirtak lepecsételték hogy én vagyok az új tulaj!eZ MEG AZT MONDJA NEM AZ ENYÉM A KOCSI MIÉRT NEM?BELE VAGYOK IRVA MINT ÚJ TULAJ!

outlaw007 # 2011.02.05. 18:50

Akocsit mikor megvettem nem volt rajta müszaki bementem átiratni minden oké volt csak a forgalmit em cserélték ki hanem beleirtak lepecsételték hogy én vagyok az új tulaj!eZ MEG AZT MONDJA NEM AZ ENYÉM A KOCSI MIÉRT NEM?BELE VAGYOK IRVA MINT ÚJ TULAJ!

guba # 2011.02.05. 18:39

A feljelentéstől nem kell tartanod, nem követtél el bűncselekményt.

outlaw007 # 2011.02.05. 18:30

Sziasztok!Kérdésem a következő lenne!Eladtam az autómat,kaptam érte pénzt meg müszaki cuccot is!A müszaki cucc mint utólag kiderült rossz volt ezzel még nincs is semmi baj!Üzembentartóit akartunk irni,ami azután meghiúsúlt miután megtudtam hogy rossz a müszaki dolog,kértem a vevőt normálisan hogy nem kéRek semmi összeget amiÉrt rossz volt csak mivel még semmilyen papirt nem irtunk töltsünk ki akkor egy adásvételit,ebbe ő nem ment bele azt mondta vegyem vissza a kocsit munkahelyet még most sikerült szereznem majd csak jövő hónapban tudom visszavenni de ő ezt nem érti meg(a kocsi eladása óta 1 hónap telt el)a pénzt feléltem mivel nem volt állásom!ÉS MOST Ő AZZAL KERESETT MEG HOGY 2 NAPOM VAN RÁ HOGY ÖSSZE SZEDJEM A PÉNZT VAGY FELJELENT FELJELENT!MIT TUDOK EZ ÜGYBEN TENNI?Kérem segitségeteket!Előre is köszönöm

kismukk # 2011.02.02. 12:06

visszadátumoztak az erdőfelügyelőségen és ezt a bejelentőlapot az unokatestvér aki egyben a tulaj is ,aláírta

Ezek szerint nem édesapád dátumozta vissza és nem ő írta alá. Hanem az unokatestvér, aki a tulaj?
Akkor édesapád nem érintett véleményem szerint.
De, a lényeges az a papír, amely bizonyítja, hogy az unokatestvér megkapta a pénzt, nincs semmi követelése.

juhidani # 2011.02.02. 09:01

A következőkben kérném a segítséget. Egy földterületen mi egybefüggő,de 2 részre van osztva és két helyrajzi számon is szerepel. az egyik édesapámé másik unokatestvéré. A földet elszeretnék adni,de előtte a rajta lévő akácost kiszerette volna édesapám vágatni,hogy több bevétel származzon belőle.Édesapám ezért bement az erdőfelögyelőséghez hogy bejelentse a saját területnek hitt és helyrajzi számmal ellátott földterületen lévő minimális mennyiségű akácfára a kitermelést. Mert ugye egy bejelentő lapot kell csak kitőlteni mert ez a rész nem számít erdőnek. A kitermelést el is végezték de csak ekkor jöttek rá,hogy elnézték a helyrajzi számot és az unokatestvér területén lévő akácot vágták ki amit közben édesapám értékesített is,de bizonylatot nem kért mert magán személynek adta el a fát.Ekkor az unokatestvér a helyszínre érkezett.Mint ahogy kiderült,ő is úgy tudta,hogy amit kivágtak akácot az nem is az ő területe hanem édesapámé. Csak a pontos egyeztetés után derült ki,hogy az mégis csak az övé.Ezután édesapám bement ismét az erdőfelügyelethez és utólag a már kivágott teröletre bejelentette a kitermelést.Ezt ott visszadátumozták.Ezt a bejelentő lapot az unokatestvérem is aláírta és tudomásúl vette. Ekkor édesapám a kivágott fáért kapott összeget átadta az unokatestvérének.Ő ezt az öszeget keveslette de eltette a pénzt.Egy hét múlva telefonál az unokatestvér,hogy ha nem fizet édesapám további x összeget akkor feljelenti okirathamisításért,mert az erdőfelügyeleten visszamenőleg lett bedátumozva a kitermelésről szóló bejelentés.Hangsújozom,hogy ez csak egy bejelentés és nem engedély.Édesapám ekkor elment hozzá és mivel nem soha nem volt dolga semmilyen hatóssággal ezért ilyedtében és azért mert nem akart rokonok között haragot hajlandó volt kifizetni a kért összeget.erről írásos átvételi elismervényt töltöttek ki és édesapám odafogalmazta záradékként,hogy ezután őfelé a faeladással kapcsolatos üggyel semmilyen igénye nincs az unokattestvérnek. Két tanu jelenlétében ezt alá is írták. egy hét eltelt és ismét telefonon követelt x összeget az unokatestvér mert ha nem ismét az okirathamisítással fenyegetőzött. Ekkor megelégeltem és Édesapámnak azt tanácsoltam,hogy ne fizessen mert ez már zsrolás amit az unokatestvér tesz. A kérdésem a következő: Azért mert egy sima bejelentő lapot(nem engedélyt) visszadátumoztak az erdőfelügyelőségen és ezt a bejelentőlapot az unokatestvér aki egyben a tulaj is ,aláírta. Tehát tudott róla. Ezért édesapámat okirathamisításért meg lehet vádolni?Azt is hangsújozom,hogy édesapám csak megkérte visszamenőleg a bejelentőlapot és nem töltött azon ki semmit. A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm