Mit tehetek egy szélhámossal?


Dr.Attika # 2011.02.04. 12:55

Uram! Ez jogi fórum. Ön tanácsot kért kapott. Hogy tudná bebizonyítani a sámán, hogy le vette a rontást? Önök meg tudják bizonyítani, hogy fizettek. Ez a lényeg. Akarja a pénzét vissza vagy nem ? Ha igen pereljen meg nyomja fel az APEH-nél.

coleo # 2011.02.04. 12:06

A polgári perrel kapcsolatban, hogy a mágusnak bizonyítani kell ,hogy levette pl a rontást:

A feleségem azt mondta, hogy a "mágus" azt a feladatot adta neki, hogy minden nap a este a feleségemnek is el kell mondania egy speciális imát 1 hónapon keresztül, ha egyszer is kimarad,nem fog sikerülni a rontáslevétel. Már látom, hogy a bíróságon erre fog hivatkozni, hogy a feleségem, biztos elfelejtett imádkozni. Úgy látom, jól bebiztosította magát ilyen esetekre is..

coleo # 2011.02.04. 12:02

Köszönöm a tanácsokat!

Bár jogilag sajnos teljesen képzetlen vagyok, nem értem ez miért nem számít bűncselekménynek? Olvastam, hogy a csalás pl az, hogy mást tévedésbe ejt, vagy ott tart az ember. Úgy gondolom, hogy a "rontáslevétel" is az, hiszen az olyan, mint rontás az nem egy létező valami, nem egy kimutatható dolog, tehát "levenni" sem lehet.

Dr.Attika # 2011.02.04. 11:44

Indíthat még polgári pert jogalap nélküli gazdagodás miatt. Ebben az esetben a sámánnak kel bizonyítani, hogy le vette a rontást. Önök tudják bizonyítani, hogy fizettek a banki bizonylatokkal.

Dr.Attika # 2011.02.04. 11:42

Egyet tehet. Szedje össze az átutalási bizonylatokat és fáradjon be az adóhatósághoz. Mutassa be, jelentse be a történteket. Akkor a NAV ( leánykori nevén APEH) igenis valóságos "pénzzel" fogható rontása rá fog szállni a sámánra.

coleo # 2011.02.04. 11:36

Nekem olyan hihetetlennek tűnik, hogy nincs jogi lehetőségem! Hiszen ez az ember feketén szerez jövedelmet, ami után gondolom nem is adózik!

Én is felvettem a jóssal a kapcsolatot persze, de hát ő "elméletben" nem találkozik senkivel plusszpénzért sem. Mert olyan erős energiamezője van, hogy nem jár emberek közé!!!

lewho # 2011.02.04. 11:23

Egyszer mesélte egy barátomnak valaki, hogy a jóstól személyes találkozót kért a felesége nevében, persze beígért az extra fáradságért extra pénzt, majd a táltos/sámás/vudu mágus a szelíd, de határozott kérésre visszaadott valamely összeget. Közrejátszhatott benne az is, hogy a barátom valakijével éppen akkor találkozott össze két ismerőse, és hárman kb. 450 kilót nyomtak...

De én is csak hallottam.

ObudaFan # 2011.02.04. 11:13

Sajnos szerintem sehogy.

coleo # 2011.02.04. 11:00

Kedves Jogászok!

A tanácsotokat kérném, a helyzet a következő:

Én világ életemben szkeptikus voltam, a feleségem már a megismerkedésünkkor is kicsit vonzódott az ezotériához, olvasta a horoszkópokat, hitt a szellemekben stb. de ez a kapcsolatunkra nem igazán volt jelentős befolyással.

3-4 hónapja azt vettem észre, hogy valahogy a pénzügyeinkkel van valami probléma, végül megtörtem a feleségemet és bevallotta,hogy fél éve egy internetes "jós" segít neki az élet buktatóiban. Havonta 30-40 ezer forintokért veszi le az interneten a feleségemről a rontást, küldi rá a pénzmágiát, elűzi a szellemeket. Soha nem találkoztak a feleségemmel. A feleségem utalja a pénzt, a jós meg állítólag otthon imádkozik érte!!!

Miután majdnem beadtam a válópert, elterveztem, hogy elmegyek a rendőrségre és csalásért feljelentést teszek, csak nem tudom, hogy ez bűncselekménynek számít-e, sajnos nincs időm hónapokig bíróságra járni, ha végül nem történik semmi. nem jelentettem fel még senkit, soha nem volt peres ügyem! Hogyan szerezhetném legalább vissza a pénzt?

Segítsetek! Köszönöm.