Vezetői engedély bevonás


Gabicsek # 2011.09.21. 18:52

fero88!
Két hét után még ne várj csodát, az idézés a rendőrségre meg fog érkezni. Pénzbírságra és jogsibevonásra lehet számítani, ha szerencséd van, 2 hónapnál hosszabbra talán nem vonják be, de készülj fel rá.
A biztosítód gondolom kifizeti a kárt a másik autóra, viszont a táblában okozott kárt valószínűleg rajtad fogják behajtani.

Gabicsek # 2011.09.21. 18:49

Ha bíróságig jut az ügy - tekintettel arra, hogy ez bűntett -, a törvényi minimum 1 év a jogsira, ha büntetésként járművezetéstől eltiltást kapsz.
Elég nehéz lesz egyedül bizonyítanod három tanú ellen.
Ha mégis megállapítják, hogy nem követtél el bűncselekményt (nem azt, hogy nem bizonyítható) tehetsz feljelentést büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt. Persze akkor is, ha nem bizonyítható, de akkor a hamis vád sem lesz bizonyítható.
Mintát a kérelemre nem kapsz, saját magadnak kell megfogalmaznod.
Ha alapeset van, három évvel fenyegeti a törvény, a védelem nem kötelező, de ha úgy gondolod, bármikor meghatalmazhatsz egyet.

JLACI80 # 2011.09.21. 15:20

emailbe is küldhetik a választ , az jobb is lenne..

j.laci@freemail.hu

JLACI80 # 2011.09.21. 15:19

Tisztelt Uraim /Hölgyeim!

Feljelentettek közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt. A kihalható rendőr szerint 3-4 hét múlva az eljárás idejére bevonják a jogosítványom(kb 2 hónap), de mondta, hogy írjak egy levelet az ügyészségre, hogy ezzel keresem a kenyerem és dolgozni is ezzel járok. hol találok mintát, hogy elfogadják.
a Másik vezető szerint(3an voltak a kocsiba) rájuk fékezgettem és le akartam szorítani őket a Könyves Kálmán krt-on. Én egyedül ültem a kocsiba, és ez nem így volt.

Ha nem vonják be a jogosítványom a kérelem miatt , és én leszek a hibás utána még bevonhatják, a kérelemtől fügétlenül? mennyi időre?
Fogadjak ügyvédet?!
Ha kiderül , hogy nem ugy volt ahogy ők mondják, és a munkám elveszitem a jogsi miatt , kit perelhetek?!

köszönöm válaszát..

fero88 # 2011.03.15. 20:30

Tiszteletem!
2 hete volt egy balesetem, amiben egy jobbkezet nem adtam meg, és belementem egy másik járműbe. Személyi sérülés nem történt, alkohol nem volt, viszont a rendőrök mindenképp intézkedni akartak mert tábla is sérült. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, mire számíthatok? Hozzá tartozik a történethez, hogy szeptemberi a jogosítványom. A munkámból kifolyólag mindenképp kell, mert szolgáltató vagyok. Olyanokkal rémisztgetnek, hogy elveszik több hónapra, újból le kell raknom minden vizsgát, és még pénzbírság is lesz. Erre igazából annyi a reakcióm, hogy csoda hogy börtönbe nem csuknak, vagy ki nem végeznek.
Mégis mi lehet a valóság? Levelet azóta nem kaptam sehonnan.
Válaszukat előre is köszönöm!
FR

Gabicsek # 2011.02.06. 21:59

Biztos, hogy bevonják, ha megállapítják a bűnösségedet, az a csoda, hogy eddig nem tették meg. Ha büntetőeljárás van folyamatban, a törvényi minimum egy év.

zotyamancs # 2011.02.06. 19:09

Tiszteletem!
Sajnos okoztam egy balesetet, ami cserbenahgyással végződött (hosszú sztori).
e felől érdeklődnék, hogy várható-e hogy a bíróság bevonja a vezetői engedélyem?
Egyetemi hallgató vagyok, de Budapestre és Budapesten belül is gépjárművel közlekedem, mert gyorsabb, mint a BKV, és kényelmesebb is.
Esetleg van valami dokumentum, kérvény amit írhatnék, hogy ne vonják be a féltett kincsen, a vezetői engedélyem?
Több éve vezetek balesetmentesen, és ezt kívánom is folytatni.
A segítséget előre is köszönöm.