Segítség kérése


agicababa20 # 2011.03.10. 18:20
agicababa20 # 2011.03.10. 18:18

Jó napot v estét!
Szeretnék segítséget kérni egy hozzá értő személytől, nagyon fontos lenne 3 dologban szabálysértési ügy indult el ellenem és még most várom, hogy végül is beadják-e bíróságra vagy sem! Nem szeretenék itt dolgokat kiteregetni, hanem emailban vagy msnen keresztül ha lehetséges! Nagyon váron a válaszát és előre is köszönöm! Egy kétségbe esett lány!

sonyx81 # 2011.02.23. 10:34

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat.

Nem akartam 5 oldalas levelet írni az elején.
A lényege az volt , hogy egy hírportált kezdtünk csinálni annak idején. (mint pl az origo)
Ehhez kellett ez a program, ami nekünk nem volt . Itt lépett be segítségnek az aki kitiltott minket utána.Vele szóbeli megállapodásunk volt , hogy megvesszük tőle majd ezt a programot , csak induljunk be és tudjuk meg van értelme az egésznek. Ezt úgy tudtuk volna megvenni , ha pályázunk egy eu-s támogatásra . Az ő cége ezzel is foglalkozott. Ő mondta, hogy amit talált pályázatot annak az egyik feltétele az volt , hogy magasabb tőke legyen . Ezért csináltuk meg a tőkeemelést azzal a céggel. Amúgy teljesen legálisan csinálják a mai napig , mert a nyomozás alatt utána néztek a cégnek és ők válaszoltak, hogy igen így segítenek a cégeknek, magánszemélyeknek. Természetesen volt pénze a cégnek , csak azok a gépekre , szerverekre , munkaerőre elment. ezért nem tudtuk saját erőből a tőkét emelni.
Azzal én is tisztába voltam, hogy az a pénzt be kell rakni a pénztárba ténylegesen , de ezt a megtérülésekből a szerződésekből vártuk.
5 hónapig ment is az oldal , és teljesen pozitív lett, azaz jöttek volna már a hirdetésekből befele a pénzek, amikor kitiltott.
Ennek meg az volt az oka , hogy volt egy másik cégbe egy cégtársunk aki átvert minket. Mi azt a személyt feljelentettük és egy beszélgetés során amikor meséltük neki mi történt akkor derült ki , hogy őt is átverte .Akkor azt mondta feljelenti ő is és , hogy köszöni , hogy szóltunk neki . Ezzel elváltunk tőle és másnap már nem tudtuk a munkánkat végezni.

A pályázat nem lett beadva , az csak tervezés alatt volt.
A felszámoló tudott mindenről mert elmeséltem neki . Gondolom kis pénzt várt volna , de ugye azt nem kaptam meg tőlem .

De olyat is megcsinált , hogy ugye ilyen esetben APEH ellenőrzés is kell. Le volt beszélve az időpont a felszámolóval, az ellenőrrel is . Azon a napon meg volt az ellenőrzés , mindent rendbe találtak . Hívtam, hogy meg volt és tudom vinni neki a könyvelési anyagot. Erre közölte vele , hogy ő feljelentett , mert nem adtam át a papírokat neki. Mondom, ma volt az ellenerőzés és utána beszéltük meg az átadást. Erre a válasza az volt elfelejtette, de mindegy mert a feljelentést nem tudja visszavonni már .
Bár azt megszüntették azonnal.

Igen a bírónő is és az ügyész is azt mondta , hogy ezzel magunknak csináltunk bajt , de jóhiszeműség volt az oka . és ez tényleg az volt . A másik , hogy mondták, ha az nem zárt volna ki minket akkor ez a szerződések és a számlák alapján megtérült volna. Álmomba nem gondoltam volna , hogy ez lesz .

Igen elismertük ezért is lett a büntetés .
Mert ezt letagadni nem lehet.
Igen hülye voltam , nem jártam körül a dolgokat rendesen , hogy le kellett volna azonnal vinni a tőkét amikor kizárt. Ebben hibáztam .
De mivel sose voltunk büntetve és nem is akarok lenni , ezért kaptuk ezt az ítéletet.

Ami tényleg nagyon korrekt .
Tanultam belőle.

Zoli

guba # 2011.02.23. 08:17

Felmerülhetett (volna) itt sok minden, a közokirat hamisítás mellett, számviteli fegyelem megsértése, EU pénzügyi érdekeinek a megsértésének kísérlete akár, szóval szerintem olcsón úszták meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.23. 07:30

Az bizony! Vagy nem volt tényleges tőkeemelés - akkor közkirat-hamisítás, de nincs sikkasztás, és nem követelheti a felszámoló. Vagy valósnak tekintjük a tőkeemelést - akkor viszont sikkasztás.

Mondjuk, el is ítélték őket valamiért.

guba # 2011.02.23. 07:27

Az is meglepő, hogy kiderül, hogy a 6 millió fiktív pénz volt, de a felszámoló úgy kezeli, mintha valóban tőkét emeltek volna, nem?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.23. 07:24

"ezzel foglalkozó cég" Na szép; üzletszerű csalásra specializálódott társaság.

guba # 2011.02.23. 07:21

Nem fog szerepelni.

sonyx81 # 2011.02.22. 14:57

Sziasztok !

Lenne egy olyan kérdésem , hogy volt egy ügyem ami szerencsére le is záródott.

Nagy vonalakba annyit az ügyről, hogy volt egy cégünk , eu pályázat miatt felemeltük a törzstőkét 6 m ft.tal.
Akivel együtt dolgoztunk egyik napról a másikra kizárt egy portál felhasználói közül. Vele szóbeli megállapodásunk volt , hogy addig ingyen használhatjuk a programot a munkánkhoz.Amint megkapjuk az eu-s pénzt akkor kifizetjük neki a program árát.
Miután kizárt így az addig befektetett munkánk, pénzünk elszállt. Majd jött , hogy felszámoltuk az irodát , elküldtük az embereket, mert ugye nem volt pénz ezek fent tartására és a munkánk is megállt . Amire volt pénzünk azt kifizettük. Sajnos egy 56 e ft-os számla elkeveredett így emiatt megindult a cég felszámolása.

Sajnos akkor se pénzem , se lehetőségünk nem volt , hogy ezt az 56 e Ft-ot kifizessem és a törzstőkét leszállítsuk. Így a felszámoló elkezdte követelni a pénz és feljelentett minket sikkasztás vádjával.

A tőke emelést egy ezzel foglalkozó céggel végeztük el . Ők adták 1 napig kölcsön a pénzt , majd azt a bejegyzés után vissza is vették. A könyvelésbe , meg úgy szerepelt , hogy tagi követelés.

Meg volt a tárgyalás , szerencsére jól alakultak a dolgok , mert megkárosítani nem akartunk senkit és nem is tettük . Csak most rajtunk követeli a felszámoló ezt a 6 m Ft ot. ( igaz ezt beszívtam, nem tudok mit csinálni vele szerintem.) Ami nevetséges , hogy pénzt nem láttunk ebből , mert ugye nem is volt .

A bíróság ítélete 15 és 10 nap közmunka lett.

Kérdésem a következő.

1, Ezzel , hogy ezt a büntetést megkaptam , ez szerepelni fog az erkölcsiben ?
2, Büntetett előéletűek lettünk ?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok
sonyx81