Könnyű testi sértés


végrehajtó1 # 2011.12.05. 10:12

Visszavonod.
Vagy nem jelensz meg az első tárgyaláson.
De ha bíróságon dolgozol akkor kérdez meg egy bíró kollégádat.

lana78 # 2011.12.05. 09:09

Segítséget szeretnék kérni.
Könnyű testi sértés vádjával feljelentést tettem, (visszavonhatatlant), ami bíróságra fog kerülni. (PKKB). Én igazából már nem szeretném az eljárás lefolytatását, és mikor tudom és milyen indokot fogadnak el, hogy a vádat elejtsék a másik fél ellen. Szóval a visszavonásra mikor van lehetőség?
Én is bíróságon dolgozom, ez mennyiben veszélyezteti a munkámat, mint sértett?
Várom a választ

blanka28 # 2011.11.11. 13:34

Tisztelt Fórumozók!
Segítségetekre lenne szükségem: kérdésem az lenne, hogy könnyű testi sértés ügyében, ha a feljelentést a bíróságon írásban visszavonták, utána lehetséges-e a visszavonást visszavonni????
Köszönettel: Blanka

blanka28 # 2011.11.11. 13:22

Tisztelt Fórumozók!

Segítségért fordulok hozzátok:
Kérdésem az lenne, hogy könnyű testi sértés ügyben történt egy feljelentés, illetve viszont feljelentés. Már a Bíróságra került az ügy, ahova bementünk és írásban, még a meghallgatás előtt, mindketten visszavontunk a feljelentést. Ezt követően most azzal fenyeget, hogy visszamegy a Bíróságra és visszavonja a visszavonást. Létezik ilyen? Van erre mód?
Segítségetek előre is köszönöm!
Üdv: Blanka

ObudaFan # 2011.09.07. 16:23

Ha volt hasonló ügye, "de nem került rendőrségre", akkor arról nem feltétlenül tud a hatóság. Ha tudomást szerez róla, a bíróság a büntetés kiszabása körében figyelembe veheti.
Ha a saját két gyereke is kiskorú, akkor elképzelhető, hogy az anyuka megvalósította a kiskorú veszélyeztetését is.
Kötelezhető vagy szembesítésre.

elet1 # 2011.09.07. 10:53

Kedves fórumozó!
3hete történt az esetem!Anya és 2 lánya bántalmazott közterületen.Ellenük garázdaság ellen indult eljárás,magán úton könnyű testi sértés ellen tettem feljelentés!A bántalmazás ököllel rúgással és hajtépéssel történt.Váll,felkar,koponya,nyaki gerinc,mellkas és egyéb zúzódás,láb felkar felületes sérülése!A 8éves fiam előtt tették,és az ö nevelt gyerekeik előtt.Gyermekemet nagyon megrázta lelkileg az eset!Az egyik bántalmazó 16éves!
Kérdésem az lenne:
1:Mennyi idő mire vádat emelnek
2:szembesítésen nem kívánok részt venni,a bíróságon kell-e
3:Milyen ítéletre számíthatok
4:feljelenthetem-e őket kiskorú veszélyeztetése miatt
5:a 16 évesnek volt hasonló ügye,de nem került rendőrsére.figyelembe veszik-e

Válaszokat előre is köszönöm!

guba # 2011.07.23. 06:34

A megoldás egy közös vagyon megosztása iránti per lehet. E mellett, ha keletkezett sérülés, akkor arról látleletet kell felvetetni, és könnyű testi sértés okán lehet magánvádas eljárást kezdeményezni.

morgana13 # 2011.07.22. 06:40

Tisztelt Jogi fórum!

Érdeklődni szeretnék, hogy mit tegyek! A szüleim elváltak, a héten apám, aki nem lakik nálunk, de minden hivatalos helyen állítása szerint igen, hazajött. Előző évben már tettünk ellene feljelentést folyamatos zaklatás, szóbeli fenyegetés miatt, ezenkivül a viselkedése kimeríti a szóbeli, lelki, valamint a gazdasági erőszak fogalmait. Ezen a héten dúlakodás történt közte és édesanyám között. Én és édesanyám is megsérült, de nem 8 napon túliak a sérülések, hatalmas (15 cm) ödémás bevérzéseink lettek. Állandó fenyegető zaklatásának vagyunk kitéve. Állandó becsületsértést, pereskedés előtrébe helyezését, valamint kisemmizéssel fenyeget minket.
Nem tudom mit tegyünk, nincsenek tanúink, és az előző feljelentésnél sem marasztalták, szinte neki adtak igazat. Nagyon jó kapcsolatai vannak a hatóságokkal, valamint jogi ügyekben is járatos, és tanult. Amennyiben meghallgatásra kerül sor, színészi módon beteg törékeny öregembernek adja elő magát.
Mit tegyünk? Élni nem hagy minket, és tovább lépni se (ld. közös tulajdon jogszerű megszüntetése helyett ő semmit nem akar nekünk adni, mert szerinte ennyit sem érdemlünk meg) Szeretnénk tovább lépni, de 4 éve ez állandóan így megy, de most már könnyű testi sértés is megtörtént!

Anonyma

Tibikee # 2011.06.12. 17:50

Üdv.

Két napja történt. Barátnőmhöz mentem a lakásukra munka után aludni (Anyukájával és tesójával él együtt a barátnőm). A Testvére köztudott h egy elmebeteg aki senkit sem tűr meg a házban rajta kivül. Utál engem stb. Mondta h két percem van eltakarodni a házból, mert bármeddig elmegy annak érdekében h elmenjek onnan. Barátnőm állt köztem és a tesója között. Sértegetett szavakkal majd többször meg is ütött. ekkor a többszöri ütlegelés után reagáltam (próbáltam védekezni ahogy tudtam de sérülést nem okoztam neki. Aztán amikor lerántott a földre. a derekam megroppant. Közben kiderült h kiszakadt a porckorongom. Porckorongsérvem lett ami köztudott h nem egy 8 napon belül gyógyuló dolog. Mellesleg ha műteni kell engem nem vesznek fel a nemzetvédelmi egyetemre. Tehát az életemet tette tönkre. ÉS ezután azt mondta h akár késsel is de rávesz h elmenjek onnan. Ekkor barátnőmmel elmentünk a lakásból. Az lenne a kérdésem hogy emiatt mit kaphat? Mert ez a tette nem maradhat bűntetés nékkül Ő persze azt állítja hogy a saját házában (ami persze csak részben az övé ,mert a szüleié a ház meg persze testvére is ott lakik) azt üt meg akit akar és azt csinálhat vele amit csak akar. Ez nem hinném h igaz lenne. Erőszakot alkalmazott ellenem és léynegtelen h hol történt. Mi a teendő ilyenkor? Válaszát előre is köszönöm.

kérdező210 # 2011.05.19. 08:13

Kedves Fórumozók!

Mire számíthat az a férj, akit felesége feljelentett, mivel őt várandósan bántalmazta?
Látlelet készült, a baba megmaradt.
A rendőrség továbbította az ügyet a bíróságra "könnyű testi sértés alapos gyanúja miatt".
Mi ilyenkor a gyakorlat? Pénzbírság? Szabadságvesztés?
Kényszergyógykezelés?

köszönöm előre is, egy érintett személy

smallville80 # 2011.03.13. 15:58

Köszönöm szépen.
és azt hiszem mégis fogadok egy ügyvédet mert soha nem lehet tudni nehogy rosszul süljön el a vége...

ObudaFan # 2011.03.13. 15:51

A két évet meg nem haladó szabadságvesztés végrehajtása próbaidőre felfüggeszthető, ha - különösen az elkövető személyi körülményeire figyelemmel - alaposan feltehető, hogy a büntetés célja annak végrehajtása nélkül is elérhető. A próbaidő tartama - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - egy évtől öt évig terjedhet, de a kiszabott szabadságvesztésnél rövidebb nem lehet. A próbaidőt években és hónapokban kell meghatározni.

A felfüggesztett szabadságvesztést végre kell hajtani, ha

  • a próbaidő alatt megállapítják, hogy a szabadságvesztés végrehajtását kizáró ok ellenére függesztették fel,
  • az elkövetőt a szabadságvesztés végrehajtandó része alatt elkövetett bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik,
  • az elkövetőt a próbaidő alatt elkövetett bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélik,
  • az elkövető a pártfogó felügyelet magatartási szabályait súlyosan megszegi.
smallville80 # 2011.03.13. 15:48

Tisztelt ObudaFan.
Az ügyész ur

mon­dja ki bűnösnek a vádiratban irt bűncselekményekben és ezért halmazati büntetésül a Btk.44% alapján ítélje fogházra amelynek végrehajtását a btk.89/1/bek.a­lapján próba időre függessze fel.

ezt kérte az ügyész ur most akkor a próba idő mit is jelent ha lenne kedves elmagyarázni nekem egyszerű magyar nyelven mert lehet hogy keverem.

ObudaFan # 2011.03.13. 15:41

Ezek szerint az ügyész nem próbára bocsátást kért, hanem felfüggesztett szabadságvesztést. Ebből azért innen távolról megtippelni a leendő büntetést nem merném. Természetesen sosem árt egy védő.

smallville80 # 2011.03.13. 15:28

Tisztelt ObudaFan.
Akkor ugye érdemes ügyvédet fogadnom ön szerint is mert ügy az ügyész úr próbaidőt kér de akkor a bíróság adhat súlyosabb büntetést is ha jól értem és a próbára bocsájtás alatt járnom kell majd pártfogóhoz????
és járe még valami hátrányal esetleg pénz büntetés????

ObudaFan # 2011.03.13. 14:44

No, a próbára bocsátásnak meg nem sok köze van a felfüggesztett szabadságvesztéshez. Ott a próbaidő tartama - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - egy évtől öt évig terjedhet, de a kiszabott szabadságvesztésnél rövidebb nem lehet. A próbaidőt években és hónapokban kell meghatározni.
A bíróság a büntetés tekintetében valóban nincs kötve az ügyészi indítványhoz.

smallville80 # 2011.03.13. 14:40

És ügyvédet érdemes fogadnom????? Mert az egyik ismerősöm azt mondta ha ezeket a halmazati dolgokat rám tudják bizonyítani hiába kért az ügyész fogházbüntetést amit próbaidőre függesszenek fel akkor lehet komolyabb büntetés is???? Léci válaszoljatok.....

ObudaFan # 2011.03.13. 12:43

A próbaidő tartama egy évtől három évig terjedhet; a tartamot években kell meghatározni.

smallville80 # 2011.03.13. 10:35

Sziasztok lenne egy kérdésem érdemes e ügyvédet fogadnom (úgy értem tud-e ezen enyhíteni vagy nem) ? És ez a próbára bocsájtás ez menyi szokott lenni hány év????

smallville80 # 2011.03.07. 09:36

Legislator.
ez jó napsütés után eső.

guba # 2011.03.07. 08:54

Igen, nő vagyok, de nem teljesen rendőr:) Miért, te az vagy?

Nem.

Volt egy régi ismerősöm, dadogott szegény.Otthon nem sok mindenhez volt joga, de amihez igen, az a kötelessége is volt egyben. :) Na, ő önkéntes rendőr volt, és állatira élvezte, hogy a közúti ellenőrzéseknél ő inthette ki a kocsikat.
Rajta kívül, milyen az, aki nem teljesen rendőr?
(De a példát ne vedd provokációnak, mert téged egyébként jól felkészültnek és alaposnak tartalak.)

Legislator # 2011.03.07. 08:25

OFF
smallville80-ez jó név:-D
ON


Sunshine after the rain.

smallville80 # 2011.03.07. 07:01

Igen van másis .
előtte még sosem voltam büntetve.
Szóváltásba keveredtem az egyik haragosommal és ő megtámadt leakart szúrni ezt sikerült kivédeni és elszaladtam (persze el hoztam azt a tárgyat amivel támadott egy villa)és és vissza kiabáltam neki hogy feljelentelek meg hogy rajta van az ujjlenyomat haza is jöttem felis hívtam a rendőrséget elmondtam hogy mi történt majd azt mondták nyugodjak meg és ha akarom másnap tehetek feljelentést de ha ezek az emberek odda jönnének a lakásomhoz akkor azonnal hívjam őket és elköszöntünk.majd 2 óra múlva 2rendőr kocsi jött hogy én és a tesóm bementünk ahhoz a család hoz és megvertünk mindenkit de nagyon. és hogy lát leletük is van horzsolások ról én mondtam hogy ez nem igaz és hogy itt a villa is amivel ő akart bántani engem ezt elkérték tőlem és vissza adták az ill. rokonainak mert már itt gyülekeztek.aztán mentek a tesómhoz is de ő mondta hogy ebben a percben jött haza mert dolgozott.
Aztán a tesóm betudta bizonyítani hogy ő nem lehetett ott mert dolgozott ell ejteték is a vádakat . ell pedig nem holott most ha abban hazudtak hogy a tesóm ott volt és megverte őket meg ezt meg azt csinálta holott kiderült hogy dolgozott akkor velem kapcsolatban is hazudhattak. JA és azok az illetők több rendőrségi ügyük van ,többször ültek börtön ben is. amivel vádolnak :künyü testi sértés,magán laksértés,garázdaság,zaklatás vétsége .én szóltam a rendőrségnek és ő csinált egy ellen vádat és nekem kell bizonyítgatnom hogy ártatlan vagyok......

Gabicsek # 2011.03.06. 22:49

Tudom, hogy nem tartalmazza, csak a súlyost, de halmazatról írt, tehát más is van mellette ezek szerint, főleg, ha az ügyész felfüggesztettet indítványozott.

lakatosviktor # 2011.03.06. 22:26

Hogy pontos legyek: A 2005. évi CXXXIII. törvény 6.§ (3) bekezdés b) pontja nem tartalmazza a könnyű testi sértés vétségét.

A 6.§ (4) bekezdés szabályai pedig kizárólag a (3) bekezdés b) pontjában felsorolt bűncselekmények esetén alkalmazandók. Ergo marad az általános szabály.

Előzetes mentesítéssel az ítélet jogerőre emelkedésének napján, annak hiányában pedig a próbaidő letelte napján áll be az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények hatálya.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd