Könnyű testi sértés


lakatosviktor # 2011.03.06. 22:17

Gabicsek: Könnyű testi sértésre nem ez vonatkozik, ugyanis a törvény nevesíti, mely bűncselekményekre vonatkozik ez a hirtelen nem túl követhető szabályozás. A Btk. 170.§ (2) bekezdésétől indul a felsorolás, a 170.§ (1) bekezdése nincs benne (legalábbis nálam...).

Tehát a próbaidő leteltének napján kezdhető a tevékenység.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

Gabicsek # 2011.03.06. 21:14

bocsánat, rosszat vastagítottam ki, a nyolc évet kellett volna:)

Gabicsek # 2011.03.06. 21:12

smalville80!

Btk.
A törvényi mentesítés
102. § (1) A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés

  1. közérdekű munka, pénzbüntetés, foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől eltiltás és kiutasítás, esetén - foglalkozástól eltiltás vagy járművezetéstől eltiltás esetén a foglalkozás vagy a járművezetés gyakorlásának joga kivételével - az ítélet jogerőre emelkedésének napján;
  2. felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján;

Ezen kívül a 2005. évi CXXXIII. törvény
a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól

6. §
(4) Személy- és vagyonvédelmi, valamint magánnyomozói tevékenységet nem végezhet, akivel szemben a (3) bekezdés b) pontjában meghatározott

  1. szándékos bűncselekmény miatt közérdekű munkát vagy pénzbüntetést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított öt évig;
  2. szándékos bűncselekmény miatt végrehajtásában felfüggesztett

ca) szabadságvesztést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított nyolc évig,
cb) pénzbüntetést szabtak ki, a mentesítés beálltától számított három évig.

Nézd meg a törvényt, ha gondolod és kíváncsi vagy a (3) bek. b.) pontjára, nem másoltam ide, mert nagyon hosszú és nem lehet tudni, milyen bűncselekményekről írsz, mert nem írod. Feltételezem, ha felfüggesztettet, indítványoznak, lehetett már korábban valami büntetésed, vagy ebben a halmazati dologban van még jópár.

Magyarul, ha felfüggesztettet kapsz, és lejárt a felfüggesztésed próbaideje, onnantól 3 év. No, akkor kiválthatod a vagyonőridet.

Gabicsek # 2011.03.06. 20:57

Szia guba!
Igen, nő vagyok, de nem teljesen rendőr:) Miért, te az vagy?

smallville80 # 2011.03.05. 16:06

Ez komoly???????????? mert ha igen az keményyyyyyyyyyy.

guba # 2011.03.05. 15:30

Kiválthatod, gyenge húsz év múlva.

smallville80 # 2011.03.05. 14:44

Tisztelt Guba.
Köszönöm a válaszát és remélem igaza lesz.
UI:még egy utolsó kérdésem lenne mégpedig ha felfüggesztettet kapok (Remélem hogy így lesz) a vagyon őri igazolványt kiválthatom vagy nem ????

guba # 2011.03.05. 14:31

A bíró nincsen kötve az ügyész indítványához, de nem szokott súlyosabbat ítélni.

smallville80 # 2011.03.05. 14:06

De akkor a bíró szabhat ki súlyosabb büntetést is mondjuk letöltendő szabadság vesztést vagy az ügyész kér mindig súlyosabbat a bíró pedig vagy helyben hagyja vagy enyhébe t add.

guba # 2011.03.05. 13:12

Gabicsek, ha megengedsz egy személyes kérdést:
Te nő vagy, és rendőr, ugye jól sejtem? :)

Gabicsek # 2011.03.05. 12:21

De a bírót nem kötelezi, hogy az ügyészi indítványnak megfelelő büntetést szabja ki.
De: a tárgyalásodon már ott lesz az ügyész is, mert január 1-jétől minden tárgyaláson kötelező az ügyész jelenléte.

guba # 2011.03.03. 18:35

Nagyon valószínű, hogy felfüggesztettet fogsz kapni.

smallville80 # 2011.03.03. 16:04

Tisztelettel.

érdeklődnék,............mondja ki bűnösnek a vádiratban irt bűncselekményekben és ezért halmazati büntetésül a Btk.44% alapján ítélje fogházra amelynek végrehajtását a btk.89/1/bek.alapján próba időre függessze fel.

az érdekelne ez akkor azt jelenti hogy próbaidőt kér az ügyész ur és azt is fogok kapni és hogy a biró ur/nő ezt szigorithatja e letöltendőre vagy sem előre is köszönöm a választ.

UI:lehet-e eből letöltendő szabadság vesztés???????

ObudaFan # 2010.12.28. 19:12

Látni kellene az iratokat, mert a leírtakból nem derül ki, hogy mi volt a probléma.

Anti46 # 2010.12.28. 13:31

Segítséget kérek!
Az othomban megtádtak, rendőrségi eljárás alá vontak a támadóimmal együtt, rabosítottak, kiraktak aznap az utcára, majd fél év múlva a magánvádas perként a rendőrség által átadott ügyet a bíróság ejtette. Eközben a támadóim megúsztak egy büntetőügyet, és az én jogaim sérültek. Mit tehetek az igazam bebizonyítása érdekében, egy befolyásos és pchihiátriai beteg ex feleséggel szemben? Megbíznék egy ügyvédet, ill. a segítségét kérném!

Főlökött # 2010.12.23. 17:29

Tisztelettel :

Blama ide - vagy oda, ha az érdemi vallomás részben elmondom, hogy nagy valószínűséggel Gipsz Jakabot láttam-ő az elkövető, akkor a hamis vád kétséges, ha az állításomat alátámasztják a tanúk, akkor főleg. Ha nem, akkor még van kibúvó, hogy úgy rémlett, hogy Ő volt az :)

Ha nevesítem, a személyt, nehéz kihátrálni az eljárásból, ha "megbirizgált" tanuk mást állítanak, az állításom ellenkezőjét és nem szeretnék magam ellen eljárást :)

---------------
  • Lökött
Gabicsek # 2010.12.21. 21:43

No, azért tök mindegy, hogy a feljelentésben az első sorban ismeretlen tettes ellen teszi valaki a feljelentést, a szövegben pedig leírják, hogy ki követte el sérelmére a bűncselekményt. Ez alkalmas lehet a hamis vádra.
Egyébként a mai napig nem értem ezt a szisztémát, hogy az első sorban még ismeretlen tettes, tíz sorral lejjebb pedig a sértett megnevezi a bűncselekmény elkövetőjét, a végén meg sokszor még az is benne van, hogy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítani senkit nem tudok:) Röhej.

Főlökött # 2010.12.21. 15:04

Tisztelettel :

Ilyet nem akartam, hogy a nyakába vegyen, rossz esetben a kérdező :

"AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK
Hamis vádhamis vád :
Btk. 233. § (1) Aki
a) a hatóság előtt mást bűncselekmény elkövetésével hamisan vádol,

  1. más ellen bűncselekményre vonatkozó koholt bizonyítékot hoz a hatóság tudomására,

bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a hamis vád alapján büntetőeljárás indul.
(3) Ha a hamis vád alapján a vádlottat elítélik, a büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés."

Saját hátsójának védelme érdekében történt a javaslat, mert ki tudja, milye jogi képviselőt fog ki az ellenérdekű félnél, ne érje váratlanul, így meg nem is fogja :) Mivel ugye jól tudjuk, legjobb védekezés, a ........

--------------
  • Lökött
Főlökött # 2010.12.21. 14:36

Tisztelettel :

"két helyen eltörött az arccsontom de a kórházban azt mondtam hogy véletlenül fejeltünk össze. most szeretnék feljelentést tenni....."

Ez volt a kérdés, azért javasoltam, amit javasoltam. Ha úgy nyilatkozott volna az eü.- ellátása során, hogy dulakodásból szerezte sérülését, akkor az orvosnak hivatalból a yard felé jelzési kötelezettsége van, mely alapján eljárás indult volna, hivatalból.
Mivel ez nem így történt, és erre irányult a kérdező kérdése is, ezért javasoltam a feljelentés megtételét, de azt ismeretlen tettes ellen ( biztos ami biztos, nehogy visszaüssön a nevesített feljelentés, ha az a 10 tanu - csak a lepkék nászáról tud érdemi információval szolgálni / utólagosan / és az ellenérdekű fél állítása szerint, a jeges járdán elcsúszva szerezte a sérülését - volt már rá példa-precedens....és akkor mit tudna csinálni a feljelentő? Bízni a szakértői véleményben - hátha számára kedvező a vélemény a sérülés keletkezési mechanizmusáról és nem eleséstől származik a sérülése.... ), mivel eljárást kívánt indítani a kérdező. Azért is mondtam, ne kerüljön költségébe, hogy a látleletet a nyomozó hatóság beszerzi, nem kell vinnie magával.

Szóval a kétségek és a kétes dolgok elkerülése céljából ajánlottam, amit ajánlottam.

---------------
  • Lökött
végrehajtó1 # 2010.12.21. 14:19

Ismeretlen tettes azért mert ha valami balul üt ki akkor ne lehessen belőle gondja.

dr Zákányi Csaba # 2010.12.21. 13:55

Kedves Főlökött!
Korábban az arccsont-törést szenvedett sértettnek azt tanácsoltad tegyen feljelentést sts miatt "ismeretlen tettes ellen". Miért jó ez, ha amúgy a sértett tudja, ki volt a támadója?

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.12.19. 19:57

Bocsika, de ha közös a lakáshiteletek, meg kölcsön stb, akkor az jogos, hogy te nem fizetsz egy fillért sem? Sőt el vagy tartva ég mindig a válófél ellenére, és Te akarod feljelenteni? Hát ennyiből leszűrve, én nem csak a hajvasalódat venném el...

Gabicsek # 2010.12.19. 19:45

És mire föl is jelentenéd fel? Ez az én kérdésem is. Lopás, vagy micsoda? Közös vagyonnál egyébként nincs ilyen. Jobb, ha nem jelented fel a hajvasalód miatt, mert ki fognak röhögni.

Főlökött # 2010.12.19. 16:42

Tisztelettel :

Lehetséges feljelentést tenni, de mire is szeretnénk ? Ha mindent a férj fizet ( adóságot-rezsit, mindent )/ tehát még el is tartja a másikat /, akkor mondhatja, hogy ne használjunk annyi áramot azért tette el, vagy mert Ő vette azt is :), de lehetne sorolni napestig a tippeket. A paletta végtelen.
Főleg úgy, hogy viszony helyett iszony lépett a képbe, egy közös háztartásban.

---------------
  • Lökött
dina33 # 2010.12.19. 14:35

Nincs rá pénzem rezsit se tudom fizetni mondtam mindent a férjem fizet.!!