Könnyű testi sértés


végrehajtó1 # 2010.12.19. 07:45

Menj fodrászhoz .Ott is meg csinálják a hajad

dina33 # 2010.12.18. 19:17

sziasztok.férjemmel válófélben vagyok közös lakás hitelünk van ill.egy nagyobb kölcsön na most én nem adk neki egy vasat sem erre elvette a hajvasalómat szeretnék ügyészségi feljelentést tenni.tehetek??köszi
kriszti

davec6 # 2010.12.12. 01:52

köszönöm a segítséget

Gabicsek # 2010.12.11. 21:57

zárójelentésed fénymásolatát azért csatold a feljelentéskor.

hunfrakk # 2010.12.11. 20:51

így van!

Főlökött # 2010.12.11. 20:48

Tisztelettel :

Nem kell látlelet, majd a yard, ingyen beszerzi, amúgy fizetni kellene érte, de így nem kell.
Teedők :
Feljelentést kell megtenni, ismeretlen tettes ellen, sts-re ( súlyos testi sértés-re). Vallomásban nevesíteni az elkövetőt és a tanúkat ( aki vállalja ). Feljelentésről másolatot kérni. /ingyenes/

Első körben ennyi.

---------------
  • Lökött
davec6 # 2010.12.11. 13:56

köszönöm a választ.
még egy kérdésem lenne. vissza kell mennem látleletért vagy elég zárójelentés?
abból nem lehet gondom hogy a kórházban először mást mondtam?
és van kb 10tanú is
köszi

végrehajtó1 # 2010.12.11. 13:48

bocs beragadt.

végrehajtó1 # 2010.12.11. 13:47

két helyen eltörött az arccsontom

Ez már nem könnyű hanem súlyostestisértés.Hivatalból üldözendő.Az elévülése sokkal több mint 6 hónap.tEHÁT JELENTSD FEL.bÁR JOBB LETT VOLNA AZONNAL.

davec6 # 2010.12.11. 13:40

üdv
egy vendéglátóhelyen összeszólalkozás után fejbe vágtak egy sörösüveggel majd később újra ugyan az személy ismét.
két helyen eltörött az arccsontom de a kórházban azt mondtam hogy véletlenül fejeltünk össze. most szeretnék feljelentést tenni 6 napig voltam kórházban és kb 4hétre kiesek a munkából de több mint 2hét eltelt az eset óta
egyszer sem ütöttem vissza mert azt hittem kiskorú és nem akartam bajba kerülni, de már 18 elmúlt.mire számítsak? és ő mire számíthat.
a választ előre is köszönöm

Főlökött # 2010.12.07. 11:27

Tisztelettel :

Véleményem szerint nem.

Azt értük el, hogy elindult egy büntetőeljárás, hogy ez milyen hatással lesz az elkövetőre, a búbánat sem tudja. Erre érdemben senki sem tud válaszolni, de azért javaslom a közterületi közlekedést párban tenni, hogy legyen független tanu, az esetleges atrocitásra, ha történik és még visszatartó erő is lehet személy felé.

--------------
  • Lökött
végrehajtó1 # 2010.12.06. 14:51

Elérhetem ezzel azt, hogy békén hagyjon? Kap legalább valami olyan büntetést, ami kedvét veszi attól, hogy zaklasson, illetve, hogy ne merjen megütni még egyszer?

Mire büntetést kap( ha kap) még hatszor laposra verhet.:(

kyra922 # 2010.12.06. 13:07

Feljelentettem ma könnyű testi sértésért, plusz még zaklatásért is, mert tudom bizonyítani hogy zaklat is.
Elérhetem ezzel azt, hogy békén hagyjon? Kap legalább valami olyan büntetést, ami kedvét veszi attól, hogy zaklasson, illetve, hogy ne merjen megütni még egyszer?

Főlökött # 2010.12.06. 07:47

Tisztelettel :

Igen, tényleg nem itt dől el. De max 3 napon belül elutasítják a feljelentést, s ez már a tapasztalat. Arra kell feljelentést tenni, ami biztos és bizonyítható, fix. A többit oldja meg a hatóság, az eljárás során.

--------------
  • Lökött
végrehajtó1 # 2010.12.05. 18:23

A bizonyithatóságot nem itt döntik el.

Főlökött # 2010.12.05. 17:51

Tisztelettel :

Ez nem igazán jogi érvelés volt. Garázdaság első körben, mint leírtam, nem igazán bizonyítható, a rendelkezésre álló adatok alapján, a könnyű testi sértés viszont igen.
Ezért is javasoltam, könnyű testi sértés tárgyában tenni a feljelentést, ismeretlen tettes ellen, majd a vallomási részben elregélni, hogy ráismertünk Gipsz Jakab elkövetőre, aki ellen magánindítvánnyal kívánunk élni. Kérjük nevezett megbüntetését.

--------------
  • Lökött
végrehajtó1 # 2010.12.05. 17:09

De gyorsabb ga rgy tizest fizetsz egy erősembernek.Este elkapja .Kék zőldre veri:)

Ebben csak az a rossz hogy nem tudja miért kapta.De vigasztaljon az a tudat hogy te viszont tudod:)

végrehajtó1 # 2010.12.05. 17:05

Azt, hogy garázdaság ellen is tehetek feljelentést nem is mondta a rendőr.

Nem is fogja mondani.Mert akkor dolgoznia kellene.Szeretik a könnyü végét megfogni a munkának.
Jelentsd fel garázdaság miatt.Ismeretlen tettes ellen.Majd a kihallgatáson valószinüsited a mókus nevét.
Ha nem akarnak nyomozni akkor panasz az ügyészségre.Az szokott hatni a munka moráljukra.

Főlökött # 2010.12.05. 16:38

Tisztelettel

Könnyű testi sértés miatt kell feljelentést tenni, ami magánindítványos, tehát kérni kell, nevezett megbüntetését. Csatolni kell a látleletet, melyről előtte, saját magunknak másolati példányt érdemes készíteni.
Hozzáteszem, ha bizonyítani tudjuk a folyamatos és rendszeres atrocitásokat, ami ellenünk irányult, akkor a feljelentést zaklatás bcs. kiegészítésével is megtehetjük, de akkor nevesíteni kell azon személyeket, akik látták, hallották, hogy a személy inzultálását az utcán. Ideális esetben, pl. kiabálás tartalmi részét is hallották és vissza is tudják idézni.

Garázdaság - nem biztos, hogy ezen bűncselekmény megállapítható lenne, ennyi információ bírtokában. Majd a nyomozás során, ha a tényállási elemek adottak lesznek, eljár a nyomozó hatóság ezen bcs. tárgyában is. ( van-e olyan személy, aki látta a cselekményt, meg is botránkozott, pontosan hol történt, közterületen-e, vagy egy magánterületi sötét sikátorban, stb... )Volt olyan esetem, ahol két nő verekedett össze ( feleség-barátnő ), egy pasi miatt, egy társasház előtt, nyár kellős közepén, tehát mindenki az ablakban élvezkedett. A meghallgatott tanúk úgy nyilatkoztak, hogy ennyire jól még soha nem szórakoztek egy féltékenységi adok-kapok során. Megszüntetésre került az eljárás, tényállási és magánindítvány hiányában.
Ügyészi indoklás szerint, toleranciaszintünk magasabb lett napjainkban, így nem kirívó, s nem közösségellenes, stb, stb.stb......

--------------
  • Lökött
Sherlock # 2010.12.05. 16:36

Ha tesz is akkor sem kell félni, mert jogos védelem volt.

kyra922 # 2010.12.05. 16:25

Azt, hogy garázdaság ellen is tehetek feljelentést nem is mondta a rendőr.
Csak azt, hogy ha van látlelet, akkor feljelenthetem könnyű testi sértésért.
Minden féleképpen feljelentem, mert ha nem teszem is folytatni fogja szerintem ugyan úgy.
És az illető tehet feljelentést azért, mert védekezés kép belerúgtam a lábába /mint írtam muszáj voltam, mert egy 150 kilós férfi az illető, én pedig alig vagyok 60 kiló, és nő/ más kép nem bírtam volna leállítani???!!!

végrehajtó1 # 2010.12.05. 15:14

A rendőr szereti lepattintani a sértettet könnyütestisértés mesével.(magánvádas)

De garázdaság vétsége miatt tegyél feljelentést.(közvádas)

kyra922 # 2010.12.05. 14:49

A következőben kérném a segítségeteket.

Ma a nyílt utcán, egy "rossz" ismerőssel szóváltásba keveredtem, ő jött oda és ő kezdte el. Oda fajult a dolog, hogy megfogta a nyakamat és szorította, én erre meg rúgtam mert másképp nem bírtam le szedni magamról (közel 150 kiló és férfi). Erre megpofozott, és még neki állt feljebb. Én bementem látleletet vetetni, és a rendőrségen is voltam, holnap kell vissza mennem és fel is fogom jelenteni. A kérdésem az lenne, hogy fog érni valamit a feljelentés, mert ez az illető már hónapok óta zaklat, ha az utcán össze futunk akkor ordibál rám, és már többször is mondta, hogy meg fog verni, és ma meg is tette. A rendőr annyit mondott, hogy könnyű testi sértés ellen lehet tenni feljelentést, mivel 8 napon belül gyógyuló, sérülésem lett. De félek hogy ez sem fog hatni rá, illetve hogy csak még jobban dühös lesz, és ki tudja mire képes. Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy avégett, hogy meg rúgtam lehet e gondom belőle? Én ezt elmondtam a rendőrnek is, de nem mondott rá semmit. Muszáj voltam meg rúgni mert nem engedte el a nyakamat. Önvédelemből tettem. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.

Főlökött # 2010.12.04. 08:50

Tisztelettel :

smallville80 - ennyi szavahihetőségi romlással, nem lesz megszüntetés az ügyében, hacsak nincs szerencséje. Aktívan kellene tevékenykedni :

  • Annak kellene utánajárni, még ki látta, láthatta a vasvillás esetet, ha még van ilyen személy indítványozni, hogy hallgassa meg a hatóság Őt is.
  • Szakvélemény elkészülte után, másolatot kérni, illetve esetlegesen indítványozni, annak kiegészítését, ha a szakértő pontosan nem hatázozta meg a sértett sérüléseinek keletkezési mechanizmusait. Mivel, milyen irányból, mekkora erőbehatás során, stb....
  • Számunkra, ha jó a szakértői vélemény, indítványozni egy szembesítést, mely során kérdéseket tehet fel a sértettnek, magyarázza meg, pl. ruddosás után, hogy lehetnek másképp keletkezett sérülései. Magyarul zavarodjon bele, a saját történetébe. ( ehhez viszont kell, a vallomásáról a másolat kikérése is, hogy tudjuk mely irányban kell haladni, a cél eléréséhez )
  • Szembesítés utáni folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson indítványozni, hogy járjanak el nevezettel szemben, hamis vád, hatóság félrevezetése tekintetében, mivel ha Ő állította, hogy a tesó is ott volt, és Ő bizonyította hogy ott sem lehetett. Indítványt el kell bírálnia a hatóságnak.

Szóval lenne itt még tennivaló, véleményem szerint nem kellene ölbe tett kézzel ülni és várni a nyomozó hatóság lépéseit.

T-boy76 - Ezen esetben a jó kérdés, hogy kihallgatták-e, gyanúsítottként.
Én két kibúvót látok, de lehet, hogy az itt lévőknek még vannak ötletei.

  • 1 A kirendelt szakértő megállapításai, összevetve, az Ön és a gyerek meghallgatása során elmondottakkal. Ha a gyerek is "csak" egy pofont mondott, kérdés mennyi sérülése keletkezett és az keletkezhetett-e jobb kéz tenyérrel, vagy ahogy Ön elmondta, ha egyáltalán meghallgatták már. Ez lenne az egyik irány.
  • 2 Indítványozni kell, ami hozzáteszem bevett szokás is Gyk.-s ügyekben, hogy gyerekpszichológus hallgassa meg a gyereket és készítsen szakértői véleményt a történtekről, mennyire életszerüen adja elő a cselekményt, a keletkezett sérülések tekintetében. Ezen esetben szülői rábeszélés, háttér nélkül történik a vizsgálat, s ezen a megváltozott körülmények között, nagy valószínűséggel a tényleges történetet fogja elregélni a gyerek, amit szakértői véleménybe fognak foglalni.

Nagy vonalakban ennyi tippem lenne.

--------------
  • Lökött
T-boy76 # 2010.12.04. 06:44

Elnézést, de a technika 2 szer küldte el.