Könnyű testi sértés


Dr.Attika # 2013.09.12. 22:58

A garázdaság valósult meg. A garázdaság bűncselekményébe "beolvad" a könnyű testi sértés. Nem kellene hagyni a dolgot. Az ambuláns naplóból kideríthető az elkövető személye, ahogy írta az előttem szóló. Kérdezem: hol voltak a kórház biztonsági emberei?

Agent Cooper # 2013.09.12. 22:32

Kedves angelt!

Az ambuláns napló alapján gyerekjáték beazonosítani az elkövetőt és az esetleges tanúkat. Ráadásul nem csak könnyű testi sértés valósult meg, hanem garázdaság is, ami hivatalból üldözendő bűncselekmény.
Tehát a lehetőség megvan az ügy eredményes lezárására, ennek függvényében tegyen belátása szerint.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

angelt # 2013.09.12. 08:14

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, mi tévő legyek.
Ma reggel vérvizsgálatra kellett mennem a Péterfy kórházba 7:30-ra. 6:45-kor érkeztem meg, egy öreg hölgy volt előttem. Folyamatosan jöttek az emberek utánam, mindenki szépen leült sorban ahogy illik. 7:10 környékén megérkezett három roma ember, akik azonnal mindenki elé tolakodtak. Ekkor az egyik öreg hölgy szólt nekik, hogy azért ezt mégsem kellene, majd morogva leültek hátulra.
A bejelentkezés elkezdődött 7:30-kor, az első hölgy beadta a papírjait, majd a korábban említett egyik roma emberke szorosan odaállt elém, megelőzve legalább 10 embert. Én is előrébb léptem fél métert, majd amikor kérték a következőt, próbáltam odaadni a papírjaimat, de nem sikerült. A roma félig fellökött, majd mikor szóltam neki, hogy sorba kellene áálni azonnal nagy erőből arcon vágott.. Nagyon váratlanul ért a dolog erre nem voltam felkészülve. A társa is egyből oda jött, és ketten egyszerre üvöltöztek velem, végigmértek és nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illetek.. Igen, más vagyok. Transszexuális vagyok. De én is ember vagyok, nekem is jogom van sorba állni, nekem is jogom van, hogy emberként bánjanak velem..
Elkeseredésemben elővettem a telefonomat és kihívtam a rendőrséget, de az inzultáló romák időközben elmentek, én több mint fél órát vártam de sajnos nem jött senki segíteni.. Nagyon csalódott vagyok

Véleményem # 2013.08.20. 22:06

Disu

Magáninditványt kell előterjeszteni. Indulhat ügy belőle de ha nincsenek tanúk sem a sèrülèsről orvosi lát lelet illetve egyèb bizonyìtèk akkor az egèszből nem lesz semmi, főleg ha kèt külön állítás lesz majd a kihallgatás során...

Disu # 2013.08.17. 13:55

*Jó napot kívánok!

Ha valaki a falhoz nyom egy embert és annak egy kis seb lesz az állán, pár nap eltelik az eset után, szóval a seb nagyjából begyógyul. Utána meg ugyanaz ember fellöki ugyanazt illetőt, akinek a kis sebet okozta és horzsolás keletkezik a hátán és a karján. Ezután az incidens után pedig 2 nap telik el, szóval a hegek nagyjából begyógyultak. Ilyen feltételekkel indulhat valaki ellen eljárás könnyű testi sértés vádjával? Vagy mire számíthat az illető?*

Kangoo # 2013.07.09. 07:55

Kedves Agent Cooper!

A sörözés mellett lennék én is, ha a szomszéd nem ilyen fajta lenne.

Biztosan találkozott már a mindenki olyan emberrel, akinek egyszerűen nem lehet semmit elmagyarázni, csak fújja a magáét, közben megy fel benne a pumpa. Na az ellenfelem pont ilyen. Számos megoldást vázoltam fel a problémánkra, de hát.... egyszerűen nincs input nála.

Másik dolog: Ha ő fojtogat (130 kilós ember), és pár másodperc múlva én már kezdek rosszul lenni ekkor megütöm azért, hogy térjen észhez, (a nyaki ütőeret elég könnyen el lehet szorítani, de az ijedtség miatt is üthetek) szerencsére tanúk előtt, én hiába vetetek látleletet nincs semmi nyom de az én ütésemnek nyoma van és látleletet vetet, akkor én vagyok a hibás a bíróságon? Ez már csak továbbgondolása az esetnek.

A feljelentés megtörtént, befizetem az illetéket, a bíróságon meg lesz ami lesz. Most már hiába mennék látleletért, ugyan még érzem egy kicsit a torkom, de ez már szerintem kevés.

Sajnos úgy tűnik arra nevelnek a magyar törvények, hogy a helyszínen el kell intézni a dolgot, de látható jelek nélkül. Mellesleg a rendőr is azt kérdezte, hogy ütés volt-e? -Ezek szerint nem véletlenül.

Köszönöm válaszát.

Agent Cooper # 2013.07.08. 22:17

Kedves Kangoo!

Ha nincs semmilyen sérülés, akkor nem valósulhatott meg könnyű testi sértés. Esetleg garázdaság megállapítható, bár szerintem annak is legfeljebb a szabálysértési alakzata. Szóval szerintem maximum pénzbírság képzelhető el.
Nem lenne inkább szerencsésebb, ha egy sör mellett megpróbálnák tisztázni a problémájukat?

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kangoo # 2013.07.06. 12:40

Kedves Agent Cooper!

Először is köszönöm válaszát.

Nagy igyekezetemben nem írtam, hogy legalább 3 tanú van, gondolom a bizonyításhoz ez elegendő látlelet nélkül is.

Másik dolog, hogy a nyakam szorításakor nem keletkezett látható sérülés.

Ebben az esetben is felmentik?

Köszönöm.

Agent Cooper # 2013.07.05. 23:19

Kedves Kangoo!

A szomszédja felmentő ítéletre számíthat, ha a sérülés nem bizonyítható, akkor a könnyű testi sértés sem. Minél tovább húzza az időt, annál nagyobb erre az esély, a szomszédja azzal fog védekezni, hogy a sérülései az eset után keletkeztek.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Kangoo # 2013.07.04. 16:14

Tisztelt Uraim!

Minap a szomszédommal szóváltásba keveredtünk, ő úgy nyomatékosította a szavait, hogy megragadta a nyakam és a falnak nyomott. Én nem ütöttem, ő se. Rendőrséget kihívtuk, feljelentést tettem.

Kérdésem, hogy látlelet nélkül milyen ítéletre számíthat a szomszéd? Nincs kedvem az orvos előtt ülni napokig, elég sokan vannak.

Köszönöm előre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.24. 16:42

Fel lehet fogni megbánásnak és jóvátételnek. Többre mész vele, mint ha kap egy megrovást. És annál is többre mész, mint ha az államnak fizet ugyanennyit.

ambivalens # 2013.06.24. 16:29

Semmi kedvem viccelni.

Filamér # 2013.06.24. 16:20

ambivalens

viccelsz?

Amúgy meg egy csak magánindítványra (a tiédre) büntethető bűncselekményről beszélünk.

ambivalens # 2013.06.24. 13:12

Tisztelt Szakértők!

Pár héttel ezelőtt egy presszóban a vitapartnerem a témát lezárandóan széttört a fejemen egy sörösüveget.
Hívtam a rendőrséget, akik vérző fejemet látva mentőt hívtak, és a kórházban a traumatológus 8 napon belül gyógyuló testi sértést állapított meg.
Ezután a rendőrök a városi rkp-ra vittek, ahol meghallgattak.

Azt az embert, aki ezt tette velem, régóta ismerem, és tegnap felhívott, hogy fizet nekem 50e. Ft-ot, ha a bíróságon legalább annyit mondok, hogy megbocsájtok neki, nem dramatizálom az eseményt, stb.

Hamis tanúzásra, vagy a vallomásom megváltoztatására nem akart rávenni.

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a pénzt elfogadhatom-e tőle, ha igen, akkor a bíróságon meg kell-e említenem ezt a tényt.

Köszönettel várom válaszukat.

q_werty # 2013.06.05. 20:19

Köszönöm a válaszokat. Mivel nem volt még tapasztalatom ebben - hál' istennek -, ezért azt feltételeztem, hogy könnyű testi sértésről van szó, mert olyan sebet nem szereztem, amit össze kellett volna varrni és semmim sem tört el. Azóta elmentem a rendőrségre és valóban, súlyos testi sértés a vád. A helyesírási vagy fogalmazási hibákat pedig kérem nézzék el (és azt is, ha most nem értem a humort annyira), jelenleg ez jóval komolyabb probléma az életemben, mint a megfelelő szórend. Átolvastam és úgy ítéltem meg, hogy a lényeg érthető. köszönöm. üdv

ObudaFan # 2013.06.05. 19:40

Teljesen lényegtelen, hogy mi repedt fel, mert ez súlyos testi sértés kísérlete. :)

Dr.Attika # 2013.06.05. 16:14

A téglafal felrepedése nem alapozza meg a könnyű testi sértést. Idézem Önt: " ököllel arcon ütött és miután nekicsapta a fejem egy téglafalnak, az felrepedt."
A magyar nyelv szabályai szerint a téglafal repedt fel.

ObudaFan # 2013.06.05. 13:33

Jobb a 30 napon belül, az a biztos, de ez így azért inkább súlyos testi sértés kísérlete, ezért talán később is.

q_werty # 2013.06.04. 15:49

A kórházban kérdezték, de nem mentem bele a részletekbe. A kórlapomra ezért annyit írtak, amennyit mondtam, vagyis, hogy ismert személy a falhoz csapott.
köszönöm a választ!

Véleményem # 2013.06.04. 15:43

q_werty

Fordulhatsz, 30 napon belül talán... De minél előbb annál jobb.
Amúgy ha a kórházban elmondtad mi történt valójában akkor nekik is kellett volna értesíteni a rendőrséget... jobb esetben.
Utólag a drogot nem mondják meg ha sokat vársz. Kellenének tanúk,de ha nincs akkor nincs... Büntetési tételként mivel még nem tudni minek minősítik nem lehet mondani semmit. Nem fog börtönt kapni az tuti, minden más ennél enyhébb...

Ha elhatároztad, hogy feljelented akkor onnantól fogva már segít a nyomozó.

q_werty # 2013.06.02. 20:02

Tisztel Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Két nappal ezelőtt a volt barátommal egy szórakozóhelyen találkoztam, az este végére veszekedés lett a beszélgetésből, ami odáig fajult, hogy ököllel arcon ütött és miután nekicsapta a fejem egy téglafalnak, az felrepedt. Ott hagyott, így mire a személyzet a segítségemre sietett, ő már eltűnt. Mielőtt elvitt a mentő, megkérdezték, hogy akarok-e feljelentést tenni, de nemet mondtam.

A kérdésem, hogy fordulhatok-e utólag a rendőrséghez, és ha igen hány napig, illetve, hogy mi a minimum illetve a maximum büntetés, amire számíthat az elkövető. Erőszakos bűncselekmény miatt még tudtommal nem volt rendőrségi ügye. Mindketten alkoholt ittunk, de valószínűnek tartom, hogy ő drog hatása alatt is volt.
A verekedést látták a szórakozóhelyen, de sötét volt és már kevesen voltak, ezért, arra, hogy konkrétan ki tette, nincsenek tanúim, hiszen ott helyben is kérdezték tőlem, hogy ki volt az.
A sérülésekről vannak fotóim illetve az ambuláns kezelőlap,amit a kórházban kaptam.

Előre is köszönöm a segítséget

Véleményem # 2013.05.16. 12:51

m.gabor

Tanúk ha vannak sokat számít vagy kamera felvétel vagy egyéb bizonyíték. Ha nincs semmi akkor egy állítás egy tagadás, látható sérülés nincs akkor lehet, hogy még pénz büntetés sem lesz...
Bíró függő illetve, hogy ki hogyan adja elő a történetet majd a sztoriról...

Agent Cooper # 2013.05.15. 10:16

Kedves m.gabor!

Mire számíthatok ez ügyben a bíróságon???
Aki ennyi információ alapján megmondja, az előtt le a kalappal! (De a pénzbüntetés a legvalószínűbb.)
A bíróságon látszik e még a felfüggesztettem???
Elvileg már nem látszik.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

m.gabor # 2013.05.15. 07:13

Tisztelt fórumozok, Jogi Fórum!

Egy plázában két férfi és egy nő között történt verekedés miatt a támadót, a fejét a hónom a á fogva kivittem a plázából kb 6 méterre lévő kijáraton. Látható sérülése nem történt.
Könnyű testi sértés miatt feljelentett, már megvolt a szembesítés is ahol mindent összehazudott. A jegyzőkönyv szerint a szembesítés nem vezetett eredményre. A kihallgatások során én jogos védelemre hivatkoztam.
2000-ben volt egy 6 hónapos felfüggesztettem.

Mire számíthatok ez ügyben a bíróságon???
A bíróságon látszik e még a felfüggesztettem???
Válaszukat előre is köszönöm!

Jazmin74 # 2013.04.30. 17:41

Érdeklődnék!
A fiam másfél évvel ezelőtt belekeveredett egy csoportos verekedésbe 6 másik fiatallal együtt. A fiam volt az egyetlen fiatal korú. Bírósági ügy csak most lett belőle. A fk. fiam mellé védő ügyvédet rendeltek ki. 6 óra hosszat tartott a tárgyalás. Ítélet: a fiam fizessen 18.000 forintot a kirendelt ügyvédnek, a többiek pedig szinte semmit (talán fejenként 1500 - 2000 forintot).
Kérdezném:
Miért fizessen az én fiatalkorú fiam a kirendelt ügyvédnek, amikor még tanul, jövedelme semmi? Mi ügyvédet nem kértünk!
Válaszukat előre is köszönöm!