Közúti veszélyeztetés


lakatosviktor # 2011.03.05. 23:23

Kedves Érdeklődő.cs,

Arra számíthat, hogy egyszer majd nem lesz szerencséje és ha elővigyázatlanul közlekedik és valakinek a gyalogátkelőhelyen meggörbül a haja szála, az Önre nézve nem sok jóval fog kecsegtetni.

Nincs bíróság, vagy hatóság, aki elhinné, hogy közel-távol senki nem volt még a környéken sem, aztán egy pillanat alatt ott termett valaki az úttesten. De reméljük nem lesz olyan eset, amikor majd mondania kell, most pedig szerencsére nem történt gond.

Baleset nem történt, nem is kellett megállnia. Onnan kezdve viszont, hogy közlekedési balesettel érintett, viszont meg kell állnia, különben segítségnyújtás elmulasztását, vagy cserbenhagyást követ el attól függően, hogy megsérült-e valaki.


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

kovacsz # 2011.03.05. 19:49

Nagy valószínűséggel semmire.

Érdeklődő.cs # 2011.03.05. 19:27

Tisztelt Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

A mai napon autóval közlekedtem, és jobbra kanyarodtam főútról. Ott zebra volt, és amikor még megkezdtem a manővert, akkor még nem volt senki a zebrán, de pont mire odaértem a zebrához, egy család lelépett a zebrára.

Semmi nem történt, jó egy méter volt köztünk, de én már nem tudtam sajnos megállni. Utána még megálltam, de nem szálltam ki a kocsiból, de láttam hogy mindenki jól van, senkinek sem esett baja.

Rendőrséget a legjobb tudásom szerint nem hívtak, azóta engem nem keresett senki ezügyben.

Van kamera a közelben, de nem tudom h vette e valamit ebből.

A kérdésem az lenne, hogy lehet e ennek bármilyen következménye, mire számíthatok?

Előre is köszönöm a válaszokat