Hűtlen kezelés???


XTRE # 2011.03.21. 09:28

Kedves Fórumozók!

Az alább leírt ügyben kérném a segítségeteket:

Barátnőm 2008 szeptemberében egy üzletet nyitott amihez a szükséges tőkének egy részét banki hitelből másrészt saját megtakarításából fedezte.
A banki hitel 500e Ft volt olyan konstrukcióba, hogy 1 éven belül vissza kell fizetni, de a törlesztés ütemét ő határozza meg azaz fizetheti havonta vagy akár a futamidő végén egy összegben is.
Az első néhány hónapban fizette is azonban az üzlet 2009 eleje körül kezdett veszteséges lenni majd kb a nyitást követő egy év után be is kellet zárni.
A hitelt közben nem tudta fizetni és le is telt az egy év.
A bank teljesen jogosan elkezdte követelni a fennmaradt tartozást amit ő sajnos nem tudott egyben kifizetni.
Nagyjából egy év telefonálásba és levelezésbe telt mire a bankkal sikerült megértetni, hogy teljesen nyitott a pénz visszafizetésére de csak havi törlesztő részletekben ugyanis az eltelt egy év alatt az 500e ft ból késedelmi kamatokkal stb vel együtt ez 800e ft lett és ezt egyösszegben semmiképp sem tudja kifizetni.
Eltelt megint néhány hónap majd a banktól jött egy határozat hogy x hónapig nem tudom pontosan havi kb 60e ft-s törlesztőrészlettel fizetheti.
A 110e Ft os jövedelméből ez természetesen szintén nem tudná fizetni így újra felkereste a bankot hogy maximum 30e Ft ot tudna havonta fizetni ehhez szintén be kellet adnia egy kérelmet stb. ezt meg is tette 2010 őszén.
Azóta várta is a választ azonban ez nem érkezett a banktól.
Ami viszont érkezett a múlt héten az egy rendőrségi idézés amelyben az áll, hogy a bank feljelentést tett nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával, (amit ezek szerint a nyomozóhatóság eddig megalapozottnak talált) és ez ügyben a barátnőmnek mint gyanúsítottnak meg kell jelenni a rendőrségen.

A kérdésem, hogy létezik ilyen, hogy egy visszafizetésre hajlandó adósból gyanúsított legyen és szerintetek mi a teendő az ügyben.
Természetesen ha minden kötél szakad fel kell keresnünk egy ügyvédet de azért is írok ide először mert tisztában szeretnénk lenni a lehetőségeinkkel ugyanis most ráadásul egyéb okok miatt nagyon nem állunk úgy, hogy olyan simán futná az ügyvédi költségekre is...

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat