Zsarolás


kovacsz # 2011.07.25. 08:41

Huhúúúú. Ez már nem jogi, hanem orvosi eset...

A_Mester_Sikolya # 2011.04.07. 13:17

szép napot!
válaszolnék akkor ide, Nadír.
egyáltalán mi baja velem az illetőnek? mondhatjuk, hogy szerintem azt is bánja, hogy élek.
a fő ok, a legfőbb "felháborító" tényező számára az, hogy miután eljött hozzám a "fő" feljelentő (mert ugyebár nem egy sértett van, több, de egy feljelentő, már eleve ez sántít, vagy zavaros, akkor ők miért nem jelentettek fel külön-külön?), ordibálva, többedmagával, hogy "beijesszen", szomszédok előtt megalázzon, utána én ezt az egészet megbeszélni akartam menni, többször, higgadtan, és megtudakolni, mi volt az a sok sületlenség, amit összehordott ott nekem, és hogy ez neki "milyen trauma" volt, hogy megjelentem ott, mikor nem is hívott - megjegyzem, erről az emberről nemrég kiderültek igen érdekes dolgok. például egyik rokonát (akit szerettem, és aki sértett volt, mondhatni: aki elárult, s szintén körbehazudozott mindenfélének, koholt bizonyítékot nyújtott be, stb) azért gyűlölte meg kis híján, s nem szólt hozzá egy szót sem napokig, mert - kapaszkodj meg - kb. 1 órát késett valahonnan, indokoltan. a gyerekei, lányai, ha nem úgy ugranak, ahogy ő füttyent, szó szerint zsarolja őket, kőkeményen.
valamint az egy-két eldurrantott káromkodás (még ha nem is felé irányul), bűncselekménynek tartja, és erről is beszámolt a rendőröknek, valamint, a legjobb, külön kiemelte, hogy azt mondtam neki, hogy maga megérdemelne egy hatalmas fejmosást - úgy értelmezte (én ezt nem bírom kínvigyorral a képemen írni), hogy "víz alá akarom dugni a fejét - meg akarom gyilkolni".
ami a vicc az egészben: a rendőrségnek, sem az ügyészségnek nem igaz, hogy nem tűnik fel, hogy ennek az embernek a fejében nincs minden rendben, könnyedén lenyelik ezt a maszlagot. bár, ha ennyire veszélyesnek tartanak, azon csodálkozom, miért nem vagyok még előzetesben, vagy miért nem tartották még meg a tárgyalást.
hogy elülne az ügy? hát, nem tudom, akkor gondolom nem küldték volna meg a vádiratot, mindenesetre ez már kínszenvedés, ha jól is sikerül az ügyem, már nem az az ember leszek, aki voltam, és nem kevés ember előtt egész életemben valami elfajzott szörnyetegnek leszek elkönyvelve, neki/nekik hála, emiatt a hercehurca miatt ugye iskola/melóügy mellőzve, egészség sem a legjobb, a pszichém sincs már túlságosan rendben, és végül pedig nagyon sok emberrel megromlott a kapcsolatom, belegabalyodtam ebbe az egészbe, és a tehetetlenségbe. most már megértem, hogy miért nem fordul senki sem a bírósághoz, ha tegyük fel, valóban bűncselekmény történt: mert mire az ügye odakerülne, már rég mindegy lenne az egész.
a legrosszabb az egészben, hogy voltaképp már úgy-ahogy "legyőztem" őket, a hazugságaikat, aljasságukat, és kezdett minden egyenesbe jönni, az egész "beteges hadjáratukból" valamilyen szinten kezdtem jól kijönni, és akkor jött a feljelentés, bocsánat: feljelentések (mert két ügy van, a másik szerencsére megoldani látszik, mert az annyira meredek, hogy a bíró is értetlenül állt a dolog előtt (ez egy szabálysértés volt), ráadásul a fő ügyben tett vallomásaik szöges ellentétben vannak a másikkal), amik eléggé kirúgták alólam a széket, főleg úgy, hogy most már nem csak x ember volt ellenem, úgymond "civilek", és én, egyedül, hanem rendőrség is - elvileg, a feljelentő elmondása szerint, nagyon jó, hogy épp jött a rendőr (akit a háttérből valami haverja hívott), mert már majdnem megöltem őt - azt hiszem, ezzel "viccelődni" rendőrök előtt nem valami tisztességes dolog, és még enyhén fogalmaztam. szóval még mindig azon csodálkozom, miért nem vagyok előzetesben, ha már ilyen dolgokat állítottak rólam.
de ennyit az ömlengésből. szóval: nem hiszem, hogy ez el fog ülni.
akkor az esetedben az, hogy nem mentél a rendőrségre/tettél vallomást, jól sült el (halkan megjegyzem, hogy az én feljelentőm is több, mint 1 évvel korábbi eseményeket is felemleget vallomásában, aminek köze nincs az ügyhöz, és már rég megbeszéltük), de ez a több évtizedes visszanyúlás is, voltaképp, szánalmas ugrálás.
és a bírók mit mondanak, mit reagálnak erre az emberre? vagy csak úgy kénye-kedve szerint fel-fel szokott hozni egy témát tárgyalásokon?
nos igen, látom, ha nem is olyan fényszögben, mint engem, de Téged is valamiféle közre/társadalomra káros személynek akar beállítani - az én esetemben is így van ez, csak nálam az erőszakos-potenciális gyilkos témát legyezgette a rendőrök előtt, vallomásában.
kerítéspakolgatás :)))
ez tetszik, erre mit mondott a bíró - már ha tudott egyáltalán a döbbeneten kívül bármit tenni.
de az ő "elmeorvosi segítségnyújtásának" hiánya miatt lassan a családom, és én szorulunk majd erre.

huncut Inci # 2011.04.07. 12:17

Vipeti örülök hogy jó ügyvédet sikerült találnod és reméljük hogy mihamarabb kiderül a teljes igazság. Ezt ugy értem hogy a feljelentők pontosan kikkel verekedtek össze valójában hol szerezték a sérüléseket és ha nem bántottad őket akkor miért éppen téged jelentettek fel. Ha volt térfigyelő kamera akkor azt egy ideig vissza lehet keresni. Nem vagyok ügyvéd még messziről sem, de szerintem a kamera nagyon sokmindent egyértelműent bizonyithat. Furcsa hogy ebbe a feljelentőid nem gondoltak bele.
Mégegyszer ehhez csak annyit tennék hozzá hogy reméljük mihamarabb kiderül a teljes igazság.

vipeti # 2011.04.07. 10:12

Huncut Inci: fogalmam nincs, mit keresett ott egy baseball ütő, de voltak bontott vasak, csavarhúzók,nejlon zacskók és egy rakás olyan tárgy az autóban amit sok mindenre lehetne használni. Az ott létükről nyilatkozni sem tudok, hiszen tudomásom sem volt róla, nem az enyém a jármű. De tény, hogy nem vet jó fényt rám/ránk sajnos. A bosszantó körülmények..
Elég jó ügyvédet sikerült találni közben, illetve beszéltem jogásszal, ügyésszel is, kinevették a feljelentést. Remélem, a bíróságon is hasonlóképp lesz, mert 15ezer forintért elég aljas húzás egy ilyen.

Okoska13 # 2011.04.05. 13:25

Huncut Inci

Hiba volt az sms-eket kitörölni!
Bár ha csak zaklatásért jelentették fel, akkor azért nincs akkora jelentősége!
Ha becsületsértés is lesz belőle, akkor viszont van jelentősége.
A becsületsértés magánindítványos és magánvádas, tehát ahhoz ügyvédre is szüksége lenne, akinek az sms-eket küldte.
Ahogyan Ön elmondta szerintem csak zaklatásért jelentették fel, ha egyáltalán feljelentették!
Ha Ön is küldött és kapott sms-eket, akkor nem fog a zaklatás "megállni" szerintem.
A híváslistákból egyértelműen kiderül, hogy ki hány smst küldött és kapott.
Szerintem azért lesz először tanú, mert Pl. más is küldhette az Ön telefonjáról az sms-eket.
Tanúként igazmondási kötelezettsége van!
Bár ilyenkor is vannak trükkök. :-)
Ha gyanúsított lesz, akkor közlik, hogy mi a vád Ön ellen és mi alapján jutottak erre.
Ha nem bűntetett előéletű, akkor nem hiszem, hogy végrehajtandó szabadságvesztés lenne a bűntetése.
Lehet megrovás, próbára bocsátás, közmunka.
Zaklatás esetén ritkán adnak letöltendő szabadságvesztést!

huncut Inci # 2011.04.05. 01:41

Okoska13
Kaptam is, és válaszoltam is rájuk. Telefonálni nem szeretek mert ott sokszor letolnak, kiabálnak én pedig egy kicsit tulérzékeny vagyok igy inkább többnyire sms-ezek. Ugy nincs akkora éle a szavaknak.Ami viszont szintén nem egy bölcs és okos dolog hogy a nem tetsző üziket (amire nem jön válasz vagy csunya) azokat egyszerűen kitörlöm és mivel nem gondoltam hogy következményei lehetnek igy az a bizonyos üziket is még aznap töröltem(mindet).
Mit lehet itt vizsgálni hogy ténylegesen zaklató vagyok-e?? Miért? annak talán határa van hogy pl. napi 10 vagy 15 üzi felett számit zaklatásnak?? Akkor fel se birtak volna jelenteni.:p
Elküldtem az üziket ezek alapján a zaklatás, részemről a kapcsolattermtés megtörtént. Ők pedig nem rimánkodtak előre hogy küldjek nekik üzit.
Néhány dolgot nem értek. Miért tanúnak?? Ha feljelentettek akkor gyanúsitott vagyok. nem tanu.
Másfelöl pénzem nincs. Igy annyit birnak elérni hogy néhány hónapra lecsüccsentenek. Szeritem ha jól keverik a lapjaikat sem adhatnak ilyesmiért néhány hónapnál többet. Majd meglátom.

Okoska13 # 2011.04.04. 19:04

Huncut Inci

A hatóság először lekéri a sértett bejövő híváslistáját.
A hatóság megírja a kérelmet, a szolgáltató 15 napon belül válaszol. Ez a folyamat kb. 4 hét. Posta oda 1 hét, 15 nap, posta vissza 1 hét.
Ekkor ha látják, hogy Ön a tényleges zaklató, akkor beidézik valószínűleg tanúnak.
Tehát kb. április utolsó harmadában kell befáradnia.
Csak Ön küldött sms-eket vagy kapott is a feljelentőtől?

huncut Inci # 2011.04.04. 00:50

Nyilván 2 hete csütörtökön vagy pénteken tették. Nem gonolom hogy zaklatás lenne itt a valódi ok ez nyilván csak ürügy. Nem vagyok egy szép bombázó de az ő asszonykája mellett tetszettem neki és mivel nem kapott meg ez jó kifogásnak tűnt a számára.nyilván ezért.

huncut Inci # 2011.04.04. 00:41

Pontos napot nem tudok, nem értesitettek. De az sms-eket múlt hónapban március 16. szerda este és 17. csütörtök délelőtt küldözgettem. 19. Szombaton dél körül jött haza édesanyám a faluból és mondta hogy reggel azt hallotta rólam hogy az sms-ek miatt amiket a héten güldözgettem feljelentettek zaklatásér. Megijedtem és azonnal felkerestem a jogi fórumot, azonnal be is regisztráltam. Valamivel több mint 2 hete történt. Tudom ami késik az még nem múlik, de azóta nem hallottam az ügyről és ami azt illeti nem is kérdezősködtem. Félek még most is de azóta valahogy oldódott is bennem a feszültség és reménykedek hátha nem igaz. bár ki tudja? Mivel azt sem tudom biztosan hogy pontosan kik jelentettek ha jelentettek mert ezt nem kötötték az orromra, igy csak erős sejtéseim vannak. Az akiknek az üziket irtam és ezen belül is 2 személy, akik a biztos feljelentő erős befolyása alatt állnak. Mert fiatalember aki köztük van megyőzte a kolegáit, (jó beszédkészsége van el kell ismernem) és ahogy értettem szabályos gyűlöletkeltést inditott ellenem. Bár nem tudom azt sem pontosan hogy miért. Arról is csak sejtéseim vannak.(nyilván azért mert ő nős és ugyan és sem vagyok egy 2méteres 40kg szőke bombázó de az ő asszonykája el kell ismernem egy kétpicit rosszabbul néz ki nálam, ezenkivül tudja és nyilván érezte is a viselkedésemből hogy nős emberrel nem tartok távoli barátságnál többet, nincs semmi eséllye, amit hát, elég rossz néven vett. Nyilván ezért. bár ez csak sejtés)
Tudom bolond voltam amikor az első fenyegetőzéseire nem szakitottam meg vele azonnal a kapcsolatot.
A fiatalemberrel és a lehetséges feljelentő társaival azóta minden kapcsolatot megszüntettem, csak félek túl későn. . .

A_Mester_Sikolya # 2011.04.03. 19:02

elvileg mikor jelentettek fel? nekem majdnem 2 hónappal a feljelentés után (abszolút tudtom nélkül) jött meg a "meghívó" a rendőrségre...

huncut Inci # 2011.04.02. 19:32

Jó estét!
Ne haragudjatok de itt valami sántit. Mert 15000 forint nem a világ(kb. valamivel több mint 6000 dinár) és a feljelentés meg a pereskedés a feljelentőnek is sokkal többe kerül. Pláne egy majdnem idegennel szemben. Más lenne a helyzet ha a szomszéd aki meg akarja kaparintani a házat vagy pedig egy régi irigylő vagy ellenség esetleg komolyabb összeggel tartozó vagy volt élettárs barát, barátnő tett volna feljelentést.
Az én ügyem(zaklatás) más mert ott voltak előjelek csak annyira hülye voltam hogy a kissebb facebook lapommal való fenyegetések után nem szakitottam meg azonnal és véglegesen az illetővel a kapcsolatot. Persze hivatalos végzést még azóta nem kaptam (Szerencsére).
Másfelől pedig mit keresett épp egy baseball ütő a kocsiban. Hacsaknem baseball játékos, mert akkor ezer bocs. Zsebkést vagy egyéb fegyvernek és 1001 más dologra használható tárgyakat is le szoktak foglalni az ilyen esetben, ami énszerintem semmit sem bitonyit mivel ezeregy dologra kellhet. De egy baseball ütő?? méghozzá épp az autó csomagtartójában, tettre készen?? Már megbocsássatok fiúk de az verekedésen és baseball játékon kivül másra nem való.
Nem állitom hogy vipeti nem mond teljesen igazat de a körülmények ellene vallanak.

A_Mester_Sikolya # 2011.04.02. 07:25

vipeti, na ez meredek. de valamilyen szinten sorstársam vagy, és megértelek, kegyetlenül aljas az ilyen dolog. ha akkor és ott rendőrök nem intézkedtek, "független" tanú nincs, nem volt a helyszínen, akkor szerintem nincs gond, bár szó, ami szó, szerintem ez a legrosszabb: féligazságokkal vegyített színtiszta hazugság.
a kirendelt ügyvédnek pedig mond meg szépen, hogy ha ártatlan vagy, nem igazán kellene hagyni, hogy kapj egy "felfüggesztettet" azért, amit jogosan tettél (és nem törvényellenes).
mindenesetre azért tényleg csodás, felemelő érzés, hogy 15.000 forintért (amit jogosan meg kellene adnia) valakik képesek lennének börtönbe juttatni a másikat, csak hogy megússzák a megadást.

vipeti # 2011.03.29. 12:32

Köszönöm, én is így remélem. Nem is értettem és azóta sem értem ezt a feljelentést.
Azt gondolom, hogy elég nehéz dolgunk lesz a tárgyaláson bizonyítani az igazunkat.

vipeti # 2011.03.29. 12:11

Tisztelt szakértők! A következőkben kérném észrevételeiket, meglátásaikat.

Adott egy srác, X, akinek 5hónapja kölcsön adtam 20e ft-ot. Nem lehetett elérni, nem keresett, majd egy szórakozóhelyen futottunk össze, ahol megbeszéltük, hogyan felvesszük egymással a kapcsolatot. Sikeresen megbeszéltünk egy találkozót(19ó00p), amit ~15perces késéssel sikerült is kivitelezni. X egy barátjával érkezett, én pedig 2 barátommal, akikkel az általános dolgainkról beszélgettünk. X átadott 5ezer ft-ot a 20-ból. Ezek után mind az 5en beültünk a barátom autójába, majd a beszélgetés közepette megálltunk a Duna-part egyik szakaszán. Itt 4en kiszálltunk az autóból, X barátja ült csak bent, dohányzott. Mi X-el próbáltunk olyan megoldást keresni, ami mindkettőnknek megfelel, majd felajánlotta, hogy a barátja számán elérem, mert telefonja sincs. Megegyeztünk, hogy keressük majd egymást, majd a barátjával elindultak visszafelé, közben valamit beszélgettek. Mi beültünk az autóba, megkérdeztük, hogy kitalálnak-e (ha már elindultak külön), mire igenlő választ kaptunk, majd folytattuk a napot.

6 napra rá éjjel 2 órakor az akció csoportosok kopogtak, hogy engem keresnek. Mivel épp nem tartózkodtam otthon, telefon hívásra ébredtem, egyik barátom volt, hogy fáradjak be a kapitányságra. Ennek eleget téve a lehető leghamarabb én is bementem, már vártak. Miután a harmadik srácot behozták, aki velünk volt, előállítottak minket. A kihallgatáson kirendelt ügyvéd várt, akkor közölték velem, miért vagyunk ott. A srác (X) feljelentést tett ellenünk, 5 nappal a találkozásunk után.
Innentől azt írom, amit a srác mondott! Elmondása szerint ő 5 ezer forinttal tartozott, amit megadott és én ekkor számon kértem a kamatot, majd betoltuk őket az autóba, és a duna partra hajtottunk. Ide érve kiszálltunk 4en, a barátját az autóba való maradásra bírtuk. Továbbá azt állítja, hogy barátom (Ö.) átadott egy fúrógépet nekem, földre húztam a kezét és megsebestem a géppel miközben követeltem a pénzt. Ezek után elmondása szerint a barátját megfenyegettük h üsse meg őt ( mármint X-et), 2szer. A kitalálmányhoz tartozik még az is, hogy elvettük tőle
a 61 eurós óráját, valamint lakcímkártyáját és magukra hagytuk őket a parton.

Miután vallomást tettem, házkutatásra kijöttek a rendőrök, ahol sem az órát, sem a lakcímkártyát nem találták meg. A barátom (Ö) autójában sem találtak meg semmit a kitalált dolgok közül, viszont lefoglaltak a csomagtartóból egy baseball ütőt.

Már a feljelentésben is magának ellent mond X, mivel sötétített üveges autóról beszél, ami valójában nem az. Illetve a találkozó helyen működő térfigyelő kamera is minket igazol, hogy nem kényszerítette őket senki az autóba való beszállásra. Arról nem is beszélve, hogy ha a duna parton a barátja az autóban ült (elmondása szerint is) akkor közben hogy üthette meg őt kétszer? (úgy gondolom szavahihetőségi gondok vannak ezzel)
A nyomozó elmondása szerint látlelete van a srácnak, hogy sebes a szája. 5 nap alatt sok minden megtörténhet, a találkozásunkkor nem volt látható sérülése az biztos.

Köszönöm a türelmet annak, aki végig olvasta a hosszas írást! Várnám a hozzászólásokat, kérdéseket. A kirendelt ügyvéd szerint maximum felfüggesztett várható, de szeretnék több helyről is (szak)véleményt kapni.

Köszönöm előre is!